מערכת החינוך ואני

sovlanit

New member
מערכת החינוך ואני

טוב, אתחיל מהסוף. יש לי שני בנים בבית ספר יסודי. מאז שהם נכנסו ל"מערכת החינוך[???]" אני בדיאלוג מתמיד עם צוות המורים וההנהלה בנוגע לאלימות כלפיהם. מה נגיד לכם???האטימות שאני מגלה בעניין גובלת בסכנת חיים לילדי. במהלך השיעור הבן שלי הותקף.פנה למורה שהיתה בכיתה. מיום שני ,בו קרה הארוע,עד אתמול לא נעשה אפילו בירור בעניין. גם פניה למנהלת בעבר כמו אתמול הניבה תוצאה זהה: הבטחה שהעניין יטופל. עלי להדגיש שהבן שלי הוא תלמיד מצטיין ושהתנהגותו מניבה תעודות הערכה השכם והערב. מה עושים??? פניתי בפעם שעברה-לפני כחודש- למפקחת בעניין זהה:בני הותקף במהלך שיעור לנגד עיני המורה והיא התעלמה.המפקחת לא חזרה אלי. היא פנתה לביה"ס וגלגלה אליהם את האחריות. רק אחרי שכלו כל הקיצין ,אחרי שהשארתי את בני בבית ואחרי שאיימתי בפניה למשטרה ולעו"ד הסכימו בבית הספר לערוך בירור. ניסו להתנות זאת בהעדרי מהבירור. לא הסכמתי לתנאי והבירור נערך בנוכחותי. מנהלת בי"הס הודיעה לבן שלי שלא יספר לי דבר. ואם יקרה מקרה דומה הוא יפנה אליה והיא תטפל... בנוגע לאי הטיפול של המורה באירוע היא הגנה על המורה בחירוף נפש...וטענה שהבן שלי חייב ללמוד להתמודד עם הדברים בעצמו,אחרת שום דבר לא יטופל... חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח הנה עבר חודש.בני מותקף שוב ע"י ש נ י תלמידים במהלך שיעור.פונה למורה,מחכה 4 ימים פונה אתמול למנהלת ביה"ס. כלום לא נעשה.בהטחות לחוד-ביצועים לחוד. ואיפה האחריות ??? [אולי אחריות ומוסר הן מילים גסות,שהס מלהזכיר בנוכחות איש מערכת החינוך] מה לעשות??? בסוף שנה"ל הקודמת העברתי את בני הצעיר לבית ספר אחר. בני הבכור לא הועבר משום שרצה להשאר בביה"ס הנוכחי. האלימות כלפיו היתה בתחילה בהפסקות. פעם שברו לו עיפרון באוזן-ובאוזן נשאר חוד בגודל אינץ, והוא נזקק לטיפול רפואי מייסר. כיום,זו כבר פעם שניה שהוא מותקף בשיעור ו ד ב ר לא נעשה בעניין,למרות פניות מצידו/מצידי/מצד אבא שלו... החלק הקשה מבחינתי בנוסף לכל הקשור לפגיעה בבן שלי על ההשלכות שלה הוא שבכל פעם שהוא משתף אותי אני נכנסת לסערת רגשות.כועסת.מתעצבנת. לא ישנה בלילות. מנהלת דיאלוג זועם עם עצמי. חשה חסרת אונים וחסרת תועלת כאמא. חשה כישלון חרוץ. חשה שאני מאבדת את האמון של הילד בי. מה לעשות??? כיצד להתנהג מול אטימות ממסדית שכזו? מול מערכת שפרטיה נהנים מתפקיד התחתונים זה של זה??? אילו ערכים מלמדים את ילדינו שם? האם"כל דאלים-גבר"? האם"איש הישר בעיניו יעשה בתנאי שהוא לא הפרייאר???" מה לענות לבן שלי? אני מחנכת אותו שבכל מצב כזה עליו לפנות לגורמים הממונים בביה"ס. הוא לא מחזיר כשהוא מותקף וגם לא זוכה לטיפול בפנייתו. פניות מצידי -נתקלות בזריית חול ובהבטחות שווא שהעניין יטופל. בעצם הבן שלי יוצא קרח מכל הכיוונים. אני מפסיקה כעת.הזעם שוב גואה בי. אשמח לתשובות עד כה. שאלות-ייענו. תודה לכם

rama69

New member
סובלנית

אני מאוד מבינה אותך ואת סיפורך, ביתי בבי"ס יסודי עברה התעללות של אחד הילדים, המערכת הבטיחה כל הזמן שהילד יטופל, אך לא נעשה דבר, לאחר 3 פעמים שהגענו עם הילדה מיון כבר חשבו שאולי אנחנו מתעללים בילדה ומבית החולים נאלצו לשוחח עם הנהלת בית הספר, לא נעשה שום דבר, הדבר חזר על עצמו ושוב בית חולים. הפעם כבר פנינו למנהלת ביתצ הספר וקבענו איתה פגישה אישית, בפגישה הבנו שלבית הספר אין את הכלים כדי לעזור לבת שלנו, אסור להם להשעות, אסור להוציא משיעור, אסור ואסור ואסור ובמידה וההורים של הילד המכה אינם משתפים פעולה, ניתן רק לפנות למשטרה, כך עשינו. מאותו יום ביתי לא נפגעה יותר. היום היא בכיתה ט' ותודה לאל אין בעיות של אלימות נגדה. אני מציעה לך לפנות למשטרה. שבת שלום, אתי

sovlanit

New member
WOW', אתי,תודה.

גם אנחנו שוקלים פניה למשטרה. למנהלת ביה"ס ולמורים יש אחריות. בהיותם חלק ממערכת המתקראת[על הנייר בלבד???] מערכת חינוך- אמורים[רק על הנייר???] להקנות לתלמידים ערכים ולא רק ידע... לצערי,המערכת ,על כל פנים אלו מתוכה שאני מכירה, מתנהגת כבת יענה וטמנת את ראשה בחול. אלימות??...חס וכרפס- לא בבית ספרנו... איזו התממות... תודה על דברייך. חיבוק ענק

סובלנית, סובלנות מרובה זו הצרה

מרוב סובלנות והתחשבות בילדים, התבלבלו היוצרות והיום ניתנת הגנת יתר לצד הפוגע. הכנסת חוקקה חוקי עזר שניטרלה את סמכותיות המורים להעניש, להתריע ולחנך. אין באפשרות ביה"ס להרחיק תלמידים אלימים מהכתה אלא במקרים חמורים מאד ובהסכמת ההורים. אל לנו להאשים את המורים והנהלת ביה"ס בכל תחלואי חברתינו אלא את חברי הכנסת שבשם ה"סובלנות" כשלו והכשילו. מה הפיתרון? לא יודע. אולי להשיג דרכון זר.

sovlanit

New member
יהודה איתמר,ברוך הבא ../images/Emo24.gif

הרשה לי להודות לך על ההתייחסות לדברי. אמנם,הכנסת הצרה את צעדי מערכת החינוך בכל הקשור לסמכויות להעניש/להרחיק ילד אלים. אכן,בעוכרינו[אם לא בנפשנו] הדבר. תחת מטריית "זכויות הילד" נחקקו חוקים שיש בהם כדי לכבול את ידי המורים. בעיני,אין בכך תירוץ לאי- עשייה ואין בכך הצדקה להבעת חוסר אונים ו/או אזלת יד מצד המערכת. חינוך,חינוך,חינוך. מורה צריך להיות אדם שמסוגל לשמש דוגמה,להטיף,להסביר ל ח נ ך. לצערי,הגעתי למסקנה שרבים מדי הם אלו שמגיעים לעבודה לא בהכרח על מנת לעבוד ורבים אחרים עושים מלאכתם על מנת לצאת ידי חובה. לשמחתי,הזדמן לי להכיר מורה שעושה לילותיה כימים ומתייחסת לתלמידיה כאילו הם ילדיה הביולוגיים. מורה זו,טיפחה את תלמידיה,העירה וגערה בהם כשהיה צריך ובמשך 3 שנים בהם חינכה את כיתתה היו ארועים בודדים של אלימות. מורה זו גם לא הסכימה למילות גנאי ו/או לניבולי פה. ככה מחנכים. לא צריך לחיות בתחושה של "מה שלא הולך בכוח יילך ביותר כוח" מנגד,מערכת החינוך -בתירוץ זול מאוד וגלגול אחריות לפתחה של הכנסת מועלת התפקיד המגדיר אותה=חינוך. את תוצאות ההשגיות ובתי החרושת לציונים אנו רואים יום יום שעה שעה בכל שדרות העם כולל הכנסת. תרבות???אה,זה התשלום הזה ל"סל תרבות". כן,שילמתי... מילה סתומה היא תרבות,כך נראה...
ואלו,שזועקים על העוול והעוולה מוצאים עצמם כנביאי זעם,כירמיהו וכישעיהו עד בוא הגלות.עד בוא החורבן. ואם לא תהיה עשייה ואתמול- ליבי ליבי על התוצאות... והנער מאור חנש הוא ביטוי אחד מיני רבים שהיו וחלילה משישובו עוד... קלה האצבע על ההדק,קלה הרגל על הגז ואין פוצה פה ואין מושיע. לא נותר אלא להפנות עינינו לשמיים ולהתפלל: שמיים,בקשו רחמים על ילדי ישראל . כאב רב-זה מה שיש בי,כאב רב מהול בכעס ותחושת בגידה. בגידה ממי שאמונים על חייהם על שלומם וביטחונם ועל עתידם של ילדים רכים המגיעים למערכת במסגרת חוק. הילד מגיע לכיתה א'. איזו התרגשות.הנה המורה/המחנכת.הנה האוצר שלי. כאן הוא יחל צעדיו הראשונים ברכישת השכלה וערכים. אך ,אויה,בידי מי אנו מפקידים את אוצרנו??? מי ישמור שלא תאונה לו רעה? חוק אחד-חוק חינוך חובה- נעקר תוכנו- תחת מטריית חוקים אחרים שולל מהטובים חינוך ובריאות ומהוריהם=חיים שלווים. הדג כנראה -מסריח מהראש ובסל יש רק תפוח ראוי אחד... המודל האמריקני עלול לפעול כבומרנג[-=חלילה ]-עד שנער ייטול את נשקו של אחיו/אביו ויירה במי מחבריו/מוריו... תודה על דברייך. סליחה שהלאיתי אותך. תודה על קריאת דברי אלו... שבת שלום.

seeyou

New member
אלימות בבית ספר יסודי-התחיל מהגן!

הבת שלי בגיל 5 היתה מאוד מותרדת מאלימות של בן "ביריון" קטן ממנה! מה יכולתי לעשות? דיבורים עם ההוריים שלו לא עזרו כלל-עד כדי שהיה קשה לתת לה לצאת לחצר... עד שיום אחד אמרתי לה לחזיר לו מאחר ואין שום שוני בינו לבינה פרט לשערות...אז היא בקשה להסתפר... אחרי התספורת יצא לחצר וכהרגלו הילד הסתער עליה תוך שניות היא הפילה אותו והחזירה לו עבור כול התקופה שסבלה... מאותו יום הוא נתן לה כבוד! אנו חיים בז'ונגל וחייבים ללמוד להתגונן! לא תקבלי עזרה מאף גורם אפילו לא מהמשטרה-או במיוחד לא מהמשטרה!!! תשלחי את הילדים ללמוד הגנה עצמית... את לא תוכלי ללוות אותם ולהגן עליהם כול החיים!

sovlanit

New member
SEEYOU,ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

אכן,החל מגן הילדים קיימת אלימות. הילדים שלי החלו ללמוד הגנה עצמית. תודה על דברייך. והצדק כולו איתך.

אנילה1

New member
seeyou , גם אני לימדתי את הבן

שלי להחזיר כבר מהגן, כי הוא הראה סימנים של נחנח שכולם יכולים להטפל אליו. וגם תרגלנו בבית איך עושים את זה. הוא מהר מאוד למד לקחת את השליטה לידיו. אבל הזהרתי אותו שלא יתחיל עם אחרים. רק אם מכים אותו שיחזיר בכל הכוח שיש לו מהכעס. וגם שלא יבכה. כי זה מביא ליותר מכות. כל פעם שהיה מצליח להחזיר היה בא לספר לי במין גאוה כזאת. ואני הייתי אומרת לו שהוא ילד חזק שיודע לעמוד על שלו ושאני גאה בו. מהר מאוד התפשטה השמועה שעם הבן שלי לא מתחילים כי הוא יודע להחזיר ממש חזק. הוא לא סבל מאלימות רצינית בבית הספר. בעלי היה נורא מתרגז על האלימות וחושב כמה המדינה לא בסדר וכמה האנשים לא בסדר וכו' וכו', היה עושה המון פאקא פאקא בלי שום דבר מעשי. לכן לא נתתי לו ללמד את הבן שלנו להגן על עצמו. אני לימדתי אותו.

seeyou

New member
טוב שבעלך לא עושה שום דבר מעשי!

כללי המשחק בגיל צעיר שונים כאשר אנו בוגרים! מבחינה משפטית ידינו על התחתונה!! החוק הפלילי הוא מאוד סלחני עם הילדים אפילו הילדים המגודלים-עד גיל 18! לך הייתי ממליץ לשלוח אותו לקורס להגנה עצמית ולא רק לעודד אותו לחזיר! תוך הגנה עצמית הוא יכול להפיל את היריב מבלי לצאת "אשם"... האם אני מספיק ברור? במקביל רצוי לטפח בו ביטחון עצמי ביכולתו להתמודד כגבר ! הדימוי הזה מחזק אותם בדרך כלל! אם אביו קצת לא שולט בעצבים שלא יעשה את זה מול הילד! מה הוא רואה? סתם כישלון! הרבה רעש - מעט צדק! איך מגדירים אב(הגדרה של ילד קטן!)? -זה הגבר שמתחיל להתעצבן שלא נותנים לו לשמוע חדשות- וממשיך להתעצבן אחרי החדשות ממה ששמע! keep smiling יוסי

sovlanit

New member
SEE YOU,

,יפה אמרת. נדמה לי רק שהבן של ניני כבר מספיק גדול ואף ילד לא מעז להתחיל איתו... כל טוב

אנילה1

New member
../images/Emo9.gifseeyou באמת תודה עבור העצה.

רק חבל שהבן שלי כבר אבא ל3 בנים, ומזמן עבר את גיל 18.

TJSBZ

New member
אוקיי, עד עכשיו שתקתי

אבל עכשיו אני
. מה זה "להתמודד כגבר"?!

אנילה1

New member
seeyou , גם אני לימדתי את הבן

שלי להחזיר כבר מהגן, כי הוא הראה סימנים של נחנח שכולם יכולים להטפל אליו. וגם תרגלנו בבית איך עושים את זה. הוא מהר מאוד למד לקחת את השליטה לידיו. אבל הזהרתי אותו שלא יתחיל עם אחרים. רק אם מכים אותו שיחזיר בכל הכוח שיש לו מהכעס. וגם שלא יבכה. כי זה מביא ליותר מכות. כל פעם שהיה מצליח להחזיר היה בא לספר לי במין גאוה כזאת. ואני הייתי אומרת לו שהוא ילד חזק שיודע לעמוד על שלו ושאני גאה בו. מהר מאוד התפשטה השמועה שעם הבן שלי לא מתחילים כי הוא יודע להחזיר ממש חזק. הוא לא סבל מאלימות רצינית בבית הספר. בעלי היה נורא מתרגז על האלימות וחושב כמה המדינה לא בסדר וכמה האנשים לא בסדר וכו' וכו', היה עושה המון פאקא פאקא בלי שום דבר מעשי. לכן לא נתתי לו ללמד את הבן שלנו להגן על עצמו. אני לימדתי אותו.

איל באש

New member
סובלנית תודה על השיתוף../images/Emo23.gif

את מבינה לבד שלהעביר את הבן שלך בית ספר יהיה הפתרון, כמו עם הבן השני. את אמא נפלאה , ואין שום קשר לחינוך שלך. בית ספר זה לא מתאים לבן שלך. חבל על האנרגיות והמלחמות. אני מבין שהבן לא ממש רוצה, אך בנוגע זו אחריות שלך כאמא שלו.

כמי שעובדת בבית המשפט לנוער

אני חושבת שמקרים כאלו ראוי שיגיעו לבית המשפט כלומר, תלונה במשטרה, וכל זאת בתנאי שהבן שלך לא יפחד על כך, אין לכם מושג כמה המערכת המשפטית מגנה על הנוער ומענישה את מי שפלילי, במיוחד נוער, ללא חשבון במיוחד אם חוזרים הם שנית על המעשה. ומה שרואות עיני למעט מקרים חריגים, הילדים האלימים מפסיקים.

sovlanit

New member
אלמונימית10,תודה על דברייך.

לקחתי לתשומת ליבי. כל טוב. אכן אין חכם כבעל ניסיון...

כמה דברים....

בוקר טוב לך אמא דאגנית ומסורה.... אני מבין אותך מאוד מאוד טוב ויודע עד כמה זה קשה, כואב ומייסר דאגה פחד על התיד וכ'ו וכ'ו את האמת... שקשה לשמוע אותה ואני יודע שהרבה יתקוממו נגדה אבל זוהי המציאות וכ'ו. מערכת החינוך הישראלית כבר כתבה אורמה כמה פעמים בנדון ובנושא "שאין להם פתרונות הולמים נגד זה" ויש בתיה"ס שמורים מותקפים וכ'ו ושוטרים שומרים בבתיה"ס וזה לא מצחיק אלא כואב מאוד וזה רק במדינה שלנו כי המורה יתן עונש קצת יותר קשה או חלילה יתן פליק לילד יצרו אותו ביה"מ וכו' ושוב זה רק במדינה שלנו... ואני אומר זאת לאחר בדיקה וסקרים בקשר לתגובות שקיבלת מביה"ס שהבן שלך לא יגיד לך מה עשו אם כך ושלא תהיי נוכחת בבירור הענין וכ'ו כל זה רק נובע מהפחד של ביה"ס שתיראי אותם בכשלונם ובהשפלתם וכ'ו מותר ומותר לך על פי חוק ועם כל סמכות של אמא לפנות למשטרה לפנות למי שאת רוצה משרד החינוך עו"ד וכ'ו וכ'ו ומותר להביע זכותך ולהיות נוכחת בבירור הדבר וזה רק מראה את דאגתך כלפי ילדיך רק קחי בחשבון שהיו הורים שעשו זאם ובעקבות כך אח"כ העיפו אל ילדיהם מבי"הס אבל לדעתי ולעוד הבעיה הוא שביה"ס ללא "ערכים" יהודיים לא שווה כלום ואיך בחו"ל או דתות אחרות אין אצלהם את הבעיה אז יכולה ללכת לבדוק מה קורה שם אם תלמיד פוגע בתלמיד אחר וכ'ו והפתרון לדעתי הוא : יש בתיה"ס עם רמה הרבה יותר גבוהה ועם ערכים יותר טובים, רק צריך למצוא ויש הרבה הורים שבעקבות כך שלךחו ילדים לבתיה"ס מסורתיים ויותר, אבל זה נתון לשיקולך. ושוב כל הבעיה היא שילדים שגודלים בלי מצפון בלי ערכים יהודיים לא בוחשים ולא חושבים כלום ויכולים היום לתקוף עם עפרון מחר עם אגרופן וכ'ו חלילה.. תבדקי את הנושא ותחשבי טוב לפני ביצוע מעשה שיהיה לך המון הצלחה ונקווה שלא נשמע מכך יותר ביי בינתיים (ובכל אופן איך שתחילטי אבל אף פעם אל תעברי על כך בשתיקה כי אם תעברי על כך בשתיקה... זה יכול להגיע למצב הרבה יותר גרוע ואז מתחרטים למה אז.. שתקתי וכמה שיותר מוקדם עדיף תמיד)

למעלה