מערכניק לשעבר....

dedentist

New member
מערכניק לשעבר....

שלום לכולם אני יושב וקורא את ההודעות והתגובות השונות בפורום שלכם , קראתי היום גם על הבלאגן בישיבת מטה הבחירות של העבודה שהיה אתמול ונראה לי שאף אחד מראשי מפלגת העבודה ושאר האחראים על הקמפיין שלה לא מבינים מדוע הם לא ממריאים בסקרים לנוכח פירסומי השחיתות בליכוד ואיך זה ששינוי עוד מאיימת להתייצב כמפלגה מספר 2 אז הנה הסיבה: השנתיים האחרונות!!!!! רק בן אדם מנותק מהמציאות או מי שפשוט לא "בילה" בארץ בשנתיים האחרונות יוכל אולי להזדהות עם זרם פוליטי כלשהו שיש לו איזשהי נטייה שמאלית . הפיגועים שקרו כמעט בכל פינה בארצנו בקצב חסר רחמים וגלי השנאה נגדנו טפחו על פניהם של רבים וטובים מבין אלו שראו את עצמם כשייכים ל"מחנה -השלום" . גם אני מוכרח להודות שבתור אחד שהיה גאה לקרא לעצמו מערכניק ,אני מרגיש היום שהייתי די נאיבי . ועוד נקודה למחשבה: איך אפשר להאשים את גל ההגירה מהעבודה לשינוי כשברק חותם על הסכמים קואליציונים עם שס יום לאחר הנצחון הגדול שלו מול ביבי??? חשבתם שאנשים ישכחו ויסלחו? כנראה שלא!!!

N a V e

New member
אז מה?ככה משנים אידיאולוגיה?

אני מבין אותך,ואת ההרגשה שלך שהיית נאיבי. השאלה כלפי מה? כלפי הפלשתינאים? בטחת בהם יותר מדי? אני באופן אישי לא בטחתי בהם אף פעם.אבל תמיד יצאתי מאותה נקודת הנחה-אין לנו ברירה מלהגיע להסכם.כל הקריאות של הימין נוסח "אין פרטנר",לא יעזרו היום למדינת ישראל.העם לא עיוור,וכמוך,הוא יודע עם מי יש לו עסק בצד השני.אבל,מצד שני,אתה והעם צריכים להבין שזה לא זמן לקריאות שאין פרטנר,ושאנחנו מבחינתנו עשינו הכל והם לא רוצים...אין למדינה שלנו ברירה מלהמשיך ולהאמין,שנוכל להציב מנהיג כריזמטי וחזק,כזה שיוכל להציג אותנו כשוחרי שלום בזירה העולמית וגם מוכן לדבר עם גורמים מתונים בצד השני,תוך כדי שהוא מסביר נכון לצד השני שאין ברירה מלהסתדר,ושהטרור לא פותר דבר. אולי זה נשמע לך הזוי במקצת,אבל תחשוב איזה ביקורת חיובית היית מקבל בעולם עם שרון,למשל,היה עושה את זה.ולשרון אין אומץ ואין אידיאולוגיה. מצנע אומר לך-אני מוכן לעשות את זה,בשביל המדינה.ובלי שום קשר לנאיביות-זה לא בשביל הפלשתינאים.

העם לא טיפש

העם מבין שההצעה של מצנע לנסיגה חד צדדית היא כניעה בלא תנאי לטרור. האם מישהו כאן מאמין שהפלסטינים יניחו את נשקם לאחר הנסיגה? האם מישהו מאמין שהפלסטינים לא ימשיכו במשנה מרץ בהתקפןת הטירור, מתוך קונספט של "הרכב מנצח לא מחליפים? האם לא ברור שאחרי הנסיגה אי אפשר יהיה להסתובב ברחובות כפר סבא? האם לא ברור שמאות חילים ימותו בהגנה על גדר בלתי אפשרית שמתעקלת לאורך אלפי קילומטרים. העם לא טיפש, ואתם יודעים מה? גם מצנע לא טיפש! גם הוא לא מתכוון לישם את הנסיגה החד צדדית. זה פשוט גימיק בחירות!

N a V e

New member
ועדיין,האלטרנטיבה הכי טובה

שיש היום במדינה. שינוי? קודם תהיו בעלי עמדה מדינית. אחר כך תחזרו.

ronen1981

New member
עמדה מדינית:

מאת: ח"כ יוסף (טומי) לפיד לאחר שתקום ממשלת אחדות חילונית, עם הליכוד, העבודה ו`שינוי` ובלי החרדים, אנחנו נשמש לשון המאזניים בין שרון למצנע בכל הנוגע להסדר עם הפלשתינאים. שרון יהיה לחוץ מצד השילוש-הלא-קדוש של הימין הקיצוני: נתניהו-ליברמן-איתם. למצנע יש שאיפות שמאליות מרחיקות לכת, שרק ביילין ושריד מאמינים ביישומן. לא הדורסנות של הימין ולא ההתקפלות של השמאל יביאו להסכם שישים קץ לטרור. שרון לא ימגר את הטרור בכוח הזרוע בלבד, כפי שמצנע לא יביא להפסקת הטרור על-ידי נסיגה חד-צדדית. האם שרון באמת חושב, שהוא יוכל לשתף פעולה עם הנשיא בוש בישום "מפת הדרכים" האמריקנית מבלי לבוא בדברים עם פלשתינאים מתונים, שיפעלו להפסקת הטרור ולהשגת הסדר? האם שרון אינו מבין, שבסופו של דבר יצטרך לפנות התנחלויות? ויש מישהו בציבור הפלשתינאי או בקהיליה הבינלאומית שיחתום על הקמת מדינה פלשתינית נוסח בנדוסטן? האם מצנע באמת מאמין, שאם צה"ל ייסוג באופן חד-צדדי לקו הירוק אז הפלשתינאים יפסיקו את הטרור? או שהם יראו בנסיגה ללא הסכם הוכחה לכך שהרצח מנצח, וימשיכו בטרור מהקו היותר קרוב לבתינו? ומה יעשה מצנע במתנחלים שאינם רוצים להתפנות? יפקיר אותם לנפשם? יעלה אותם בכוח על משאיות? יגרום למלחמת אזרחים? על מה הוא מדבר?! נוביל להסדר מדיני תפקידה של `שינוי` בקואליציה יהיה לאזן בין שתי גישות קוטביות, שיאיימו בכל עת לגרום לפירוק ממשלת האחדות. נכון, שמבחינה מספרית, אנחנו לא נהיה גורם הקובע את גורל הממשלה. אבל המיקום שלנו, בין הימין לשמאל, בלב הקונסנזוס הלאומי, יעניק לעמדותינו משנה תוקף. נמתן את תוקפנותו של הימין ונתנגד לוותרנותו של השמאל. אנחנו נהיה הגשר שמוביל להסדר, שגם הימין וגם השמאל יוכלו - ואף יצטרכו - לחיות אתו. כצעד ראשון, נזרז את הקמת גדר ההפרדה. (ראו פרק "תהליך השלום" ברשימת "עיקרי `שינוי`", בעמ` 4-5). בד בבד אנו נחתור לשיפור מצבו הכלכלי של מעמד הביניים, שהוא השכבה החברתית החשובה ביותר והעשוקה ביותר במדינה. העשירים הגדולים דואגים לעצמם. לעשירונים התחתונים, מתיימרות לדאוג כל יתר המפלגות. אנחנו דואגים לשכבה המתפרנסת ומפרנסת, מתגייסת ומגויסת, משכילה ומתורבתת, שכבה של עצמאים ובעלי מקצועות חופשיים, סטודנטים ואקדמאים, מנהלים ומורים, אמנים ומושכי עט, סוחרים ובעלי מלאכה, פקידים וגמלאים, המהווים את עמוד השדרה של החברה, הקורס תחת נטל המסים ונטל החובות. נוריד מגובה המסים קרוב למחצית תושבי המדינה איננה משלמת מסים, בתוכה 80% מהגברים החרדים, שכלל אינם עובדים. מעמד הביניים נושא על כתפיו את כולם, כאשר הוא משלם עד 62% מס על הכנסתו. זה בלתי אפשרי, בלתי נסבל, בלתי צודק ובלתי שוויוני. `שינוי` טוענת, שאיש לא צריך לשלם מס הכנסה העולה על 50% מהכנסתו, כולל מס בריאות וביטוח לאומי. מי שנדרש לשלם יותר ממחצית הכנסתו כמס הכנסה הוא קורבן, הוא פראייר, הוא מנוצל לרעה על-ידי המדינה ועל-ידי אלה שאינם נושאים בעול. אנחנו נוכיח, בחישובים מפורטים, שרפורמה הקובעת שאיש אינו משלם יותר ממחצית הכנסתו כמס, לא רק אפשרית אלא גם חיונית. רפורמה כזו לא רק צודקת, אלא גם מועילה למשק המדינה, כי היא תאפשר למעמד הביניים להפעיל מחדש את גלגלי המשק וליצור מקורות פרנסה למובטלים. קיצוץ בתקציבי העברה (בייחוד לאלפי עמותות חרדיות), קיצוץ בביורוקרטיה (כולל סגירת משרד הדתות והמועצות הדתיות), וקיצוץ בפטורים למגזרים מועדפים - יאפשרו את הורדת עומס המס הבלתי סביר המוטל כיום על מעמד הביניים. נפסיק את הכפייה הדתית ואחרון-אחרון חשוב, הנושא העומד בראש סולם העדיפות של מאבקי `שינוי`: הקץ לכפייה הדתית ולסחטנות החרדית. אין כל סיכוי להשגת צדק חברתי וכלכלי ללא ביטול ההפליות הנהוגות נגד הציבור החילוני, ללא פסילת ההטבות המוענקות לציבור החרדי, ללא יישום הנורמה של זכויות שוות וחובות שווים. כמי שניסח את המודעה ש`שינוי` פרסמה לאחרונה בנושא זה בעיתונים, אני מרשה לעצמי לחזור על הנאמר שם: נבטל את חוק טל, כדי שכל צעיר יהודי ייתן שירות צבאי שווה. נבטל את חוק משפחות מרובות ילדים, כדי שכל ילד יהיה שווה. נבטל את החוק המונע נישואים אזרחיים, כדי שכל האוהבים יהיו שווים. נבטל את החוק האוסר תחבורה ציבורית בשבת, כדי שכל המרחקים יהיו שווים. נבטל את המונופול של הרבנות על הדת, כדי שכל היהודים יהיו שווים. נבטל את ההטבות הכספיות של החרדים, כדי שכל האזרחים יהיו שווים. נחזיר את המדינה לידי הציבור שמקיים אותה! שינוי תומכת בתהליך השלום. ערפאת איננו פרטנר לשלום, אך צריך לנהל מו"מ עם חוגים פלסטינים מתונים. הפסקת הטרור היא תנאי בל יעבור לכל התקדמות במו"מ המדיני. את המאחזים הבלתי חוקיים יש לפנות לאלתר . במסגרת הסדר השלום ישראל תצטרך לפנות גם את ההתנחלויות יש התנחלויות גדולות שיהוו נושא למו"מ. אנו מחייבים את הקמת גדר ההפרדה.שתשמש מגן חלקי מפני חדירות של מחבלים. בירושלים נצטרך למצוא, בסוף תהליך השלום, מודוס ויוונדי, שיאפשר לשני הצדדים לחיות בצוותא בשלום, תוך כיבוד המקומות הקדושים לשלוש הדתות. מדינה פלסטינית תקום רק אחרי שהפלסטינים יוותרו על זכות השיבה. מה יחסכם לגדר ההפרדה? אנו אומרים גדר - ומהר! נסיגה חד צדדית? לא ניסוג ללא הסדר, כי הפלשתינאים יפרשו זאת כניצחון הטרור המזמין המשך הטרור מהנקודה שאליה נסוגונו. אם הטרור ייפסק, נפנה את השטחים שאליהם נכנסנו כדי למגר את הטרור. מהי עמדתכם לגבי ההתנחלויות? את ההתנחלויות הבלתי חוקיות יש לפנות מיד. במסגרת הסדר עם הפלשתינאים נצטרך לפנות גם את ההתנחלויות המפוזרות בין ישובים ערביים. את גושי ההתנחלויות הגדולים שלאורך הקו הירוק נצרף למדינת ישראל. לגבי מספר התנחלויות גדולות שאינן חלק מהגושים, נצטרך לנהל מו"מ נקודתי. כיצד שמים קץ לטרור הנוכחי? אנחנו לא משלים את עצמנו ואת הבוחרים שלנו כי קיים פתרון מיידי לטרור. המצב הנוכחי עלול להימשך עוד זמן רב, עד שהאינתיפאדה תדעך מעייפות החומר ומהכרת רוב הציבור הפלשתינאי שבדרך זו הוא לא ישיג את מטרותיו. בינתיים אין ברירה, אלא להמשיך במאבק בלתי מתפשר בטרור. מה יחסכם להבטחתו של עמרם מצנע לנסיגה חד צדדית? עמרם מצנע לא יזכה בבחירות וממילא לא יפנה שטחים. אך גם אילו זכה בבחירות, הוא לא היה מפנה מתנחלים ללא הסכמה לאומית מבלי להסתכן במלחמת אזרחים. לא תהיה הסכמה לאומית לנסיגה, אלא במסגרת הסדר עם הפלשתינאים. "מפת הדרכים" של בוש? התוכנית האמריקנית יכולה לשמש שלב ביניים לקידומו של הסדר ולהפסקת הטרור. שאלת ירושלים? את פתרון שאלת ירושלים יש להשאיר לסוף תהליך השלום. צריך למצוא מודוס ויוונדי שיאפשר לשתי האוכלוסיות חיים בצוותא. במקומות הקדושים יישמר הסטאטוס קוו לגבי שלש הדתות. מדינה פלשתינאית? מדינה פלשתינאית תקום במסגרת הסדר שלום כולל, לאחר ישוב כל הבעיות השנויות במחלוקת ולאחר שהפלשתינאים יוותרו על רעיון זכות השיבה.

youvall

New member
למדנו לצטט???

אני כ"כ גאה בך... למדת להעתיק מהמצע לדף... הוא לא אומר שום דבר מעצמו,אפילו אצלי בבי"ס לפיד ציטט מתוך המצע,לא ענה מה הוא חושב-מיטט מתוך המצע.. הבעיה איתכם שאתם משאירים את זה במצע ולא מעבירים את זה לפועל.. יובל

N a V e

New member
זוהי העמדה המדינית של שינוי?

אני רוצה לשמוע מה מודי זנדברג אומר בעניין. הוא בטח לא מסכים למדינה פלשתינאית.

N a V e

New member
מקפיץ

ורוצה לדעת האם מודי זנדברג תומך בהקמה מדינה פלשתינאית.

ronen1981

New member
אם הייתה קורא היית רואה

שמה שרשום זה המצע המחייב לשינוי וזה אומר שזו העמדה שמודי זנדבר יצביע בעדה בכנסת. המקום היחידי שיש חופש הצבעה הא בסוגית הגולן. כעת לבחור שמעלי ראוי ורצוי להזכיר ששינוי ישבה באופוזציה אילו העבודה והליכוד בקואליציה והם אלו שקבעו את מדיניות החוץ והביטחון (בוא ניזכר בקבינט המצומצם היה פואד פרס ושרון) שינוי למרות היותה אופוזציה נהגה באחריות ותמכה בסיכול הממוקד וברעיון השלמת גדר הפרדה.

ronen1981

New member
בתנאים המצוינים באתר הרשמי

מודי יצביע כמו טומי לפיד שיצביעה כמו אברהם פורז שיצביעו כמו יהודית נאות..(וההפך בסדר גם נכון) .שיצבעו כפי שהחליטה המעצה וכפי שמוצהר לציבור.

N a V e

New member
רק פורמליות אתם יודעים לדבר?

תאמין לי ש"התנאים המצוינים באתר הרישמי" במפלגה מפולגת מדינית כמו שלכם לא יהיו משמעותיים. מודי זנדברג לא יצביע בעד הקמת מדינה פלשתינאית.

ronen1981

New member
אם יש משהו שאני אוהב.

זה אדם ששאלה שאלה כשבאמתחתו תשובה ולמעשה כל מה שמענין אותו זה לא התשובה של זה שנתן לו אלה התשובה שלו עצמו המוכנה מראש. מה אני יגיד לך מלבד שזו דרך "מצוינת" ללמוד ולהכיר את העולם בו אתה חי.

ronen1981

New member
אני יכול להבטיח לך

שמודי זנדברג לא יצביע בשונה מטומי לפיד בסוגיה הפלסטינית.

בןלוי

New member
אחי רק הליכוד יכול!!!

אוקיי בתור אחד שבחיים לא בחר מערך אני עוד יותר גאה. לכל מי שקורא תגובה זו, תדעו לכם שינוי לא תעשה כלום לטובת היהדות, אל תשכחו שזו מדינה יהודית ומאוד חשוב לשמור על הציוויון היהודי במדינתנו, כי אם לא הייני יהודים, לא היה לנו את הזכות לחיות כאן, אז בבקשה מכם לא לשכוח זאת. בקשר למר"צ מי שאוהב מחבלים ושהידים ובכלל ערבים אני ממליץ לו להצביע לאחת מהמפלגות הערביות או למר"צ, כי המפלגות הערביות דואגות כמובן לערבים מהשטחים וגם מר"צ כנ"ל, הרי יוסי שריד בעצמו הוא חלק מערב רב שיצא עם היהודים ממצריים למי שלא יודע, אז בשבילו כל יהודי דתי זה עובד אלילים. בקשר למערך שכל התגובה הזו בשביל מצנע, הרי מצנע הוא ממשיכו של רבין ושל ברק, ומי הביא עלינו את כל הצרה שאנו נמצאים בה כיום אם לא רבין הרי רבין בכבודו ובעצמו הכניס לכאן את ערפאת,יצחק שמיר והליכוד התחילו את הסכמי השלום, ואמרו מפורשות לא לערפאת, רבין בא ואמר למה לא? כן נדבר עם ערפאת וכמו טיפש הביא אותו לכאן, איזה טעות עד היום אנחנו סובלים מטעות זו. בזה לא נגמר הסיפור, לא מספיק שהוא הכניס לכאן את ערפאת הוא עוד נתן לו הכל, נשק, מסוקים ומה לא, מזל שהרסנו להם את שדה התעופה מה היה קורה אילו היינו משאירים להם את זה? בקשר לברק, ברק עשה טעויות על ימין ועל שמאל ואני בטוח שהכל זוכרים אז באמת שאין צורך להזכיר. אז מה אחרי כל זה כדאי להמשיך את דרכו של רבין מה אנחנו צריכים את זה אחרי ככלות הכל כולנו יודעים שמצנע הוא ממשיכו של רבין, ורבין עשה טעויות אז מה ממשיכו יכול לעשות אם לא את אותם טעויות, מה שכן בקשר למצנע דבר טוב אחד אפשר להגיד עליו, שהוא אומר את האמת, הוא אומר אנחנו כן נדבר עם ערפאת, אנחנו נפנה את ההתנחלויות תחת אש, למה אנחנו צריכים להיות שם זה עולה לנו הרבה כסף. הכסף יותר חשוב לו מחיי אדם, וכולנו יודעים למה אנו צריכים להיות שם כי אם לא היינו שם אז לערפאת היום היה שם דיביזיות משורינות ומי יודע מה עוד אלוהים ישמור אותנו מהטרוריסט הלזה הזה. אז מצנע אתה באמת לא מתאים לעם בישראל, וכל הסקרים מראים זאת, באמת שחבל לך על הזמן גם ככה בסוף תראה במו עינניך שהעם לא רוצה ותתפטר הייתי מציעה לך לעשות זאת כבר עכשיו, ולחסוך לעצמך את כל הבושה של אחר כך. לך הביתה וסגור עיניין ולא תחטוף בושה גדולה.

צ פ ו ן

New member
תגובה למערכניק לשעבר

שלום.. אני כל כך שמחה שהתעוררת מהנאיביות שהיית בה...כן ירבו עוד אנשים כמוך שלא מבינים ואוליי כל כך תמימים...יפה!

למעלה