מערכי SSD מגמת שוק

  • פותח הנושא DuuGi
  • פורסם בתאריך

DuuGi

New member
מערכי SSD מגמת שוק

בעקבות הטענה על דעיכת הפורום להלן תרומתי הקטנה.
העולם מתחיל להבין שנוצר צורך אמיתי במערכי דיסקים מהירים מעבר לכל המערכות המסורתיות של דיסקים מגנטיים עם חיזוק SSD או כרטיסי פלאש.
הבעיה היא שדיסקים מסוג SSD יקרים מאוד במיוחד אלו מסוג SLC שמיועדים לריבוי כתיבות.
הפיתרון שהעולם הולך איליו וגם החברות הגדולות כמו NETAPP עובדים על מוצר כזה הוא שימוש בדיסקים MLC ולהשתמש בטכנולוגית inline DEDUP.
מה שהפיתרון הזה נותן זה שמשתמשים בדיסקים זולים יותר והטכנולוגיה מראש לא כותבת הכל לדיסק אלה מבצעת את הDEDUP והדחיסה לפני הכתיבה לדיסק ,מה שגם מאריך את אורך החיים של הדיסק וגם מאפשר דחיסה גדולה כך שהמידע שניתן לאחסן על מערך דיסקים גדול עד פי 3-9 מגודל המערך הפיזי.
הלינק המצורף נותן כמה דוגמאות אבל לא כולם משתמשים בטכנולוגיה הזאת עדיין (מספר 6 בעיקר) אך נראה שבקרוב נראה מוצרים דומים צצים.
http://www.tomsitpro.com/articles/all-flash-storage-vendor-comparison,2-641.html
למרות שמדובר בדיסקים זולים, העלויות עדיין מאוד יקרות ולא תמיד מוצדקות ומתחילות באיזור ה-$100K למערכות של כמה TB בודדים.
 

sharonei1

New member
ממה שאני רואה

מחירי ה SSD הולכים ויורדים כל הזמן (MLC)
כבר נפוץ מאוד קונים למחשב ביתי רגיל דיסק קטן של 64gb - 256gb למערכת ההפעלה
השבוע גם מכרתי מחשב ללקוח רק עם דיסק SSD 256gb שכבר עולה רק 600 שקל בערך
בשנים הקרובות יהיה הרבה יותר זול ונפוץ בשרתים אנ ימתאר שגם ה SLC יירדו המחירים
 

Outlaw525

New member
אני הקמתי לצורכי מעבדה שרת R720xd עם 24 דיסקים 250GB MLC ->

שרץ על מערכת הפעלה Windows Storage Server 2012 R2 וכמובן שרץ עליו Dedupe עם נפח של 5TB בעלות של $17K בלבד! ביצועים 80-90K IOPS
&nbsp
כמובן שהשרת מחובר עם 2 כרטיסי 10G לרשת
 
למעלה