מערכות ריכוך מים

berberon

New member
מערכות ריכוך מים

מסתבר שאפשר להתקין מערכות ריכוך מים גם בבית פרטי. מדובר על מערכות שמנקות את כל האבנית מהמים. סדר גודל עלות 10-16K ש"ח תלוי בסוג ובתחכום. יש למערכת המון יתרונות אולם המערכת הופכת את האבנית לנתרן שאיננו מציאה גדולה במיוחד לבעלי לחץ דם גבוה. דעות?

רשר

Well-known member
מנהל
לא ציינת איזה מערכת זו

אך לפי המחיר ברור שאינה מתאימה לבית פרטי ואף מסוכנת למי שתיה שלא לדבר על בעיות נוספות,

berberon

New member
יש מספר מערכות

http://www.culligan.co.il/hebsite/Content/t2.asp?pid=33&sid=2 http://www.hametaher.co.il/content/view/23/1/ אנא פרט אילו בעיות פרט לנושא המלח.

רשר

Well-known member
מנהל
מרכך זיאוליט הפולט מלח בשטיפות

הוא אסור לשימוש ביתי, מזיק מאוד לאיכות הסביבה ע"י פליטת מלח לקרקע או למערכות הביוב, המים אינם מתאימים לשתיה אלא לשימוש בדודי קיטור ושימושים דומים, למערכת ביתית מספיק מגנט או מכשיר חשמלי שמונעים מהאבנית להתגבש בצנרת או בציוד הביתי, המחיר לבית פרטי לא צריך לעבור 2000 ש"ח אך ניתן להרכיב כ 3-5 מגנטים זולים של עד 200 ש"ח בכמה מקומות קריטים בבית וכך לפתור את הבעיה כי אם משתמשים בצנרת פלסטית אי שיקוע בצנרת אלא רק בציוד דוד, קולט, קומקום, מיחם, כביסה,,,

berberon

New member
ומה עושים בתעשיה עם המלח?

שם הוא לא נפלט לקרקע או לביוב? מדוע המים לא מתאימים לשתייה? כל הציוד אשרמונע מהאבנית מלהתגבש זה די עבודה בעיניים, זה אולי מגן קצת על המוצרים אבל לא פוטר את בעיית כתמי האבנית במקלחונים, על הברזים, את סתימת ראשי מים גדולים במקלחת ועוד... את איכות המים הרכים לא ניתן להשוות לאיכות מים עם אבנית. תודה.

רשר

Well-known member
מנהל
נכון שאין השוואה בין התוצאות

אך אם תנסה פעם לטעום מים רכים ממרכך זיאוליט לא תנסה יותר, מרכך זיאוליט מוציא את האבנית לחלוטין מהמים אך לא רק אבנית אלא את רוב המינרלים שבמים ולכן הם אינם ראויים לשתיה פרט לשתיה מקרית (לא נגרם נזק מיידי מחוסר מינרלים), חפש חומר ברשת על הנושא ואל תתפס לפרסום מטעה של מכשיר, אכן יש בעיה עם המלח בכל מתקני הריכוך (מחליפי יונים) אך אין ברירה בציוד שמיועד לאידוי המים (קיטור, שטיפה סופית במדיחי כלים מסחריים,,,) אלא להוציא את כל המינרלים אחרת המתקן יעצר תוך זמן קצר ולכן הם מוגבלים למתקנים מסחריים ומנסים ליצור מערך הפרדה של המלח מהביוב,

גרזנית

New member
מה שעושים עם המלחים בתעשיה

אחת לכמה זמן (לפי קצב הצטברות התמלחת), מפנים אותה במשאית למסוף תמלחות של השפד"ן, משלמים עבור הפינוי מהמפעל ועבור הפינוי לים והחברה שמפעילה את המסוף מזרימה את התמלחת לים. אני אישית לא ממליצה על מערכות שמוציאות את המינרלים כי בכך תעשה מחסור במינרלים חיוניים לגוף. לי אישית יש מתקן תמי 4 שמסנן חלק מהאבנית ומשפר את טעם המים.

וגם

מפנים לבריכות האידוי של חברת המלח (בבעלות משפ' דנקנר) בעתלית.

berberon

New member
מינרלים - אנא בידקו שנית

מרכך מים מוציא רק את האבנית. כל שאר החומרים הטובים והרעים נשארים במים. המערכת שמוציאה את המינרלים היא מערכת אוסמוזה הפוכה ולא על זה מדובר.

רשר

Well-known member
מנהל
תוכל לכתוב כאוות נפשך - המציאות נשארת

מרכך זיאוליט אינו מתאים לשימוש ביתי! אם רצונך במכשיר מקצועי לכל הבית (גם לבתים משותפים) פנה ל"תמהיל"

berberon

New member
תמהיל - שינוי התגבשות האבנית

מה קורה לראשי מקלחת? מה קורה לכל הנירוסטה והברזים? מה קורה לזכוכית של המקלחונים? האם השימוש במוצר נגד אבנית של מהיל פותר את הבעיות הללו או שהוא שומר רק על הצנרת, מדיח הכלים, הדוד וכדומה?

berberon

New member
דרך אגב, מה זה זיאוליט?

האם המוצר הבא נחשב אצלך זיאליט? http://www.culligan.co.il/hebsite/Content/t2.asp?pid=33&sid=2

רשר

Well-known member
מנהל
זיאוליט - סוג של שרף

בין תכונות המכשיר כתוב שיש בו שרף איכותי,

berberon

New member
שרף אכן יש במכשיר אבל...

רצ"ב לינק למאמר באתר ה-WQA ארגון המים העולמי המתייחס לנושא זה. http://www.wqa.org/sitelogic.cfm?ID=1085 בנוסף, ראה "היבטים של טעם, בריאות, חסכון ואיכות חיים"

berberon

New member
זיאוליט - זו מערכת זיקוק מים ולא טיהור מים.

לא על זה מדובר

רשר

Well-known member
מנהל
אתה דן מתוח חוסר ידע משווע

למד את התחום (אפילו כאן) במקום להתנגד לכל מידע כאילו שיש בידך מידע אחר סותר - זה לא לימוד אלא סתם ויכוח,

berberon

New member
דן מתוח?

לא יודע מה זה דן מתוח אולם מכל הברורים שעשיתי עד כה, נראה שאתה צריך לעשות קצת מחקר. אין קשר בין זיאוליט לבין מרככי המים המדוברים. זו תשובה שקיבלתי משני הייצרנים בנפרד. אם יש לך דרך להראות שהם משקרים אני אשמח ללמוד. אם אתה רוצה להמשיך ולשלוח אותי ללימודים תחסוך לי את התגובה.. אני כבר אחרי..

berberon

New member
בדקתי עבורך...

יש עשרות סוגים של שרפים בתעשייה. כל שרף משמש לשימוש שונה. השרף שנמצא מרכך מים הוא שרף קטיוני ולא זיאוליט. נ.ב. לא ברור לי למה עלינו לטונים לא נעימים. אני מנסה לברר את העובדות. הנחת העבודה היא שאני לא מבין ואני מודע לה. אני מנסה לאסוף עובדות ולא ללמוד את התחום מכיוון שאם הייתי צריך ללמוד כל תחום לעומק לא היה נשאר זמן לכלום.

azaria

New member
גשו לפורום קפה

יש שם כמה חבר'ה שמתמחים בריכוך המים. זה חשוב להם גם בשביל שמירה על ציוד הכנת הקפה, וגם - תאמינו או לא - בשביל ההשפעה החלומית שיש לזה על טעם הקפה. בקצרצרה - יש שם מחנה הדוגל בריכוך מים על ידי מסננים מיוחדים עם שרפים למיניהם, ויש מחנה הדוגל בשיטה המבוססת על שרף מסחרי שכזה אבל לאחר החלפת התכונות שלו על ידי שטיפה במי מלח. זה נשמע לי כמו המלחים שהוזכרו במעלה השירשור... בקיצור - למי שמחפש ידע ומומחיות בתחום ריכוך המים - יש לכם קולגות בפורום קפה.

רוני1955

Active member
הנה הדעה שלי.

האבנית בנויה בעיקרה מסידן ומגנזיום. שניים מהמינרלים החיוניים ביותר לגוף האדם. לא רק שהאבנית לא מזיקה לנו, היא חיונית. הבעיה של האבנית באה לידי ביטוי בסתימת הדוד, הצנרת, לכלוך על המראה והכיור, וכו'. מערכות כאלה בבית פרטי, כמו למשל מערכת אוסמוזה הפוכה, גורמות בנוסף גם לבזבוז מים משווע. יותר מחצי מהמים באותו כיור נשפכים לביוב. בנוסף יש מערכות שלאחר ניקוי המים, יש מיכל להוספת סידן ומגנזיום למים. אתה רוצה מים נקיים? שים סנן עם פחם פעיל בכניסה הראשית לבית, וזהו. כתבתי לא פעם. מערכות כגון אוסמוזה הפוכה, בארץ שחונה כמו שלנו, צריך להוציא אל מחוץ לחוק.

למעלה