מערכות מידע?

ironic19

New member
מערכות מידע?

על מה מי ולמה? אפפעם לא הבנתי אם זו תת התמחות בתוך מקצועות אחרים כמו תעשיה וניהול או מנהל עסקים למשל, או שזה מקצוע בפני עצמו. אז אשמח אם תפרטו קצת יותר על המקצוע- מה לומדים, איפה, אפשרויות התעסוקה במקצוע לאחר תואר ראשון וכו'. וכן אם באמת אפשר ללמוד את זה בתור מקצוע בפני עצמו וגם כהתמחור במקצוע אחר אז מה עדיף. הבעיה אצלי היא שאני יודעת בדיוק באיזה תחום אני מעדיפה לעסוק, אבל לא מכירה מספיק את המקצועות, התכנים ואפשרויות התעסוקה בהם, ולכן לא יכולה לשים את האצבע על המקצוע הספציפי. האם פגישת יעוץ בודדה תעזור לי? תודה רבה, אירונית

מערכות מידע

אכן נלמד כהתמחות במינהל עסקים או בהנדסת נעשייה וניהול. כחוג נפרד לתואר ראשון נלמד באונ, חיפה: מתוך ידיעון האוניברסיטה "התוכנית משלבת ארבעה סוגי ידע: ידע אנליטי, ידע הנדרש להבנת ארגונים, ידע טכני הנדרש לפיתוח יישומים, ויעד אינטגרטיבי ייחודי למערכות מידע. הלימודים בחוג מתקיימים בשני מסלולים: דו-חוגי וחד-חוגי. בשני המסלולים הלימודים כוללים ארבע קבוצות של מקצועות, מהן שלוש הראשונות הנן מקצועות חובה. מקצועות כמותיים הכוללים מתמטיקה,הסתברות וסטטיסטיקה. מקצועות ניהוליים המספקים רקע כללי בנושאי כלכלה, ארגון, וניהול. מקצועת ליבה הכוללים ידע טכנולוגיה, טכני, וידע ייחודי למערכות מידע ניהוליות. מקצועת בחירה." את כוח האדם המועסק בסקטור המחשבים, עיבוד הנתונים ותכנון מערכות מידע ניתן לחלק לארבע קטגוריות: א. כח אדם העוסק בפיתוח טכנולוגיות של חומרה. ב. כח אדם העוסק בפיתוח טכנולוגיות של תוכנה. ג. כח אדם העוסק בפיתוח יישומים מדעיים והנדסיים מורכבים. ד. כח אדם העוסק בפיתוח יישומים עסקיים וניהוליים. כל אחת מהקטגוריות הנ"ל דורשת הכשרה שונה. זה מסביר את העובדה שניתן ללמוד את התחום כהתמחות של מקצועות שונים. יתכן ויספיק לך פגישת ייעוץ בודדת או שתוכלי להסתפק בשימוש במרכז המידע. תיצרי קשר טלפוני עם המכון ותקבלי פירוט על האפשרויות אלה. בהצלחה.

למעלה