מערכות מידע

shiptz

New member
מערכות מידע

שלום ! אני מקים מערכת מידע לארגון כלשהו. ההתלבטות שלי היא באיזה ארכיטקטורה להשתמש, האם באופציה של שרת-לקוח או במה שנקרא web application. היית רוצה לדעת את היתרונות והחסרונות של כל דרך. תודה

pagis

New member
קבל בעיטה לגוגל../images/Emo105.gif

פשוט חפש משהו בסגנון: web application vs. client server

adam222

New member
winApp vs webApp

אפליקציית WIN היא גמישה מאוד, יפה יותר ולעיתים מהירה יותר. חסרונות=התקנות בתחנות, FrameWork. אפליקציית WEB היא בלתי תלויית מ"ה, אינה דורשת התקנה בתחנות, אינה דורשת FrameWork בתחנה. חסרונות=עיצוב של דף אינטרנט, חוסר גמישות באינטרקציה של אבטחת מידע ואינטרנט דרך אגב, webApp הוא חי ונושם בשיטת Server-Client... כלומר זו אותה אופציה...

pagis

New member
אני חושב שהכוונה היתה ברורה

1. הוא כיוון ל client-server קלאסי, כלומר ה client ממוקם כולו בתחנת הקצה של המשתמש ומתקשר מול ה server בעיבודים שדורשים גישה למשאבים משותפים (אם משאבי מידע ואם משאבי יכולת, נאמר פעולה שדורשת עיבוד מאסיבי ואין טעם לרתק את תחנת הקצה החלשה יחסית למטרה זו). 2. ב webApp ה client הוא web-י, אתה יכל לבנות את הסרבר שלך כסרבר רגיל ולהתממשק אליו עם web service או ישירות, איך שבא לך אני מניח (לא יודע) שאפשר גם לבנות את ה SERVER במבנה של CGI שמתממשק ל DB ועושה כל מיני מניפולציות על המידע שהוא מקבל מהקלינט ה web-י.

adam222

New member
למיטב הבנתי הוא כיוון

ל-2 השיטות העיקריות Win + Web אבל יכול להיות שאתה צודק

למעלה