מערכות יחסים....

• פותח הנושא maof
  • פורסם בתאריך

maof

New member
מערכות יחסים....

בקשרי חברות אפשר לזהות סוגים שונים של חברויות. יש חברות המבוססת על כוח מעמד אינטרס כזה או אחר שלפעמים הוא מתאים לשני הצדדים. במקרה כזה החברות נמשכת כל עוד האינטרס נימשך, כשבסיס זה נעלם גם החברות מתפוגגת. סוג אחר של חברות כזו שאינה מבוססת על שיקולים קרים, אלא על רגשות אנושים כנים, על תחושת קרבה מתוך שותפות והתחברות. סוג זה של חברות הייתי מכנה חברות אמיתית. נכון הדבר גם בזוגיות...אפשר להפיק תועלת אם בונים את הבסיס למערכת הזוגית. מערכת זוגית שמבוססת על מעמד כסף משיכה מינית יכולה לגרום לאושר בגלל תחושת הנוחות שהמערכת יוצרת, ברגעים מסוימים שמשהו מתפקשש......המערכת תקרוס. מערכת יחסים המבוססת על שיקולים קרים ואינטרסנטים אינה אמינה ואינה יציבה, מאחר והיא מבוססת על תופעה זמנית. ביסוס מערכת יחסים על רגשות מאפשר לנו להשיג קשר עמוק ובעל משמעות. מעוף

אוי...

כמה פמים אמרתי לך כבר... אין שום מערכת יחסים ללא אינטרסים! כל עוד האינטרסים מבוססים על מכנים משותפים וערכים זהים...היא תשרוד. מאד פשוט. כל היתר...חארטה הכרחית
געגעתי לך...

maof

New member
כמה פעמים......./images/Emo35.gif

ספרתי עד 10
מעוף

maof

New member
ואחרי הספירה הגעתי למסקנה ../images/Emo13.gif

בהיתקשרות וחברות מסוג של אינטרס תחושת שליטה באדם האחר, או אהבה למישהו במטרה שהוא יחזיר אהבה. אהבה מסוג זה היא חלקית ומשוחדת. מערכת יחסים המבוססת אך ורק על כך היא חלקית וחסרת יציבות. היא אמנם מבוססת על תפיסת האדם האחר כחבר, ועשויה להוביל לתחושת קרבה,אך במקרה של שינוי במצב, ולו הקל ביותר אם מתעוררים חילוקי דעות או אם חברך עושה דבר שמרגיז, כל ההיתיחסות הנפשית מתהפכת פתאם. ההרגשה שהחבר כבר אינו קיים עבור.... הקשר האנטרסנטי מתנדף באוויר ובמקום תחושת אהבה ואכפתיות, ההרגשה הופכת לסלידה והיתרחקות. ולכן אהבה כזו המבוססת על אינטרס וניצול רגשי, עלולה להיות קשורה קשר הדוק לשנאה. מעוף

מה שמעניין הוא...

שבחרת לראות במילה אינטרס...כמילה גסה...כקונוטציה שלילית. אבל אם אומר לך שאינטרס יכול להיות משו חיובי,תאמין לי? בוא נראה... אהבה היא רגש חיובי המעוררת אצל המקבל והנותן אותה...תחושת נוחות,עונג,שלווה וביטחון... עכשיו אמור נא לי... הרגשה כזו...לרצות לעצמך ולפרטנר/ית שלצידך...היא לא אינטרס?

ים שקט 34

New member
את התובנה הזו רכשתי

כבר בגיל 14. זה עוזר לי לא להפגע, אבל משאיר אותי לעתים קרובות לבד. ובכל זאת, מבחינתי זה עדיף.

36alma

New member
בינינו....אחרי כמה שנים יודעים...

שהחברות היא אמיתית, מהלב, נטולת אינטרסים? כזו שתאפשר לנו להשיג קדשר עמוק ומשמעותי? לא תמיד אנחנו יודעים, ואם אנחנו יודעים, אז יש חצי שנ בסיפור הזה...מי יודע מאיפה הוא בא?? ואולי לא הכל, כל כך שחור לבן? אולי החיים, הם הכל? יצרים, משיכה מינית, אינטרסים, אהבה, הכל בערבוביה?

rony34

New member
חברות היא רגש עמוק

כל השאר סמנטיקה ומשחקי מלים שאנשים אומרים בשביל להסביר למה הוא איננו ומה יש במקומו.

R a c h e li

New member
תחלס.....

חברים עם מי שטוב לנו בלי הרבה בלה בלה בלה... כך גם במערכות יחסים... זו אחת הסיבות שכולנו כאן....גרושים גרושות....
תשאל את הגרוש שלי הוא יספר לך על זה...

maof

New member
רחלי ../images/Emo24.gif

בלי הבלה....בלה...בלה יהייה לנו משעמם
הכל העינין הוא בעיני המתבונן מעוף

maof

New member
הייתי מנסה לומר........

שחברים לא צומחים על עצים
מעוף

ל י M ו ר

New member
אוףף

דווקא חשבתי לקטוף לי כמה מהעץ ליד:) אבל מה שכן חברות היא כמו פרח אם לא משקים אותה היא נובלת. ואם נמשיך את הדימוי שהבאת כשהשורשים חזקים כלום לא יזיז את העץ. אני עם נדודי שינה חחחח

maof

New member
לפעמים...........

נראה כאילו עצם קיומנו נשלט על ידי החברים שיש לנו או שאין לנו. אנחנו כמהים לחברים אנחנו דורשים חברים. אנחנו משתוקקים לחברים אנחנו עורגים לחברים. חברים יכולים לתת לנו סיבה לחיות... לבכות... להתעלות... לשאוף... להשוויץ... לשחק... להיות מטופשים... ולהיות מדוכדכים. איזו עוצמה
האם יש כאן עוצמה
מעוף

ל י M ו ר

New member
לא מסכימה

סיבה לחיות יש לי בשבילי ובשביל הבת שלי ובשביל השמש שזורחת ומתוך אמונה שקיים אושר . חברים הם עוגן, הם צורך ,הם נתינה, הם קבלה אבל בשום פנים הסיבה לחיות היא לא בגלל או למען חברות ועוצמה? אתה בוחר כמה עוצמה לתת לכל אחד בחיים שלך, אני מזמן משתדלת שעוצמה והאנרגיה יהיו מופנים אליי ואל המשפחה הקטנה שלי לילה טוב איש

למעלה