מערכות יחסים

מערכות יחסים

מגשרים יקרים, בואו וענו על שאלה לדיון: מה עושים עם אדם שממש לא סובלים אבל חייבים להתסדר איתו? איזה כלים הייתם מציעים?

שילה1

New member
הייתי מתחילה בשיחה בגובה העיניים.

והיה ולא הייתי מצליחה-מערבת גורם שלישי המקובל על שנינו,והכל בהתאם לבעייתיות הקשר. כלומר:אם מדובר בשותף לעסק-מישהו מהתחום העסקי.אם בבן זוג-מישהו מבני המשפחה או חבר/ה קרוב/ה. וכהתחלה-יש לבדוק אם אותו אחד מוכן ורוצה לעשות פעולות מתאימות כדי "להסתדר" יחד. ואחרי כל אלה,והתאם לתוצאות,הייתי ממשיכה,לחשבו בדרך יצירתית,מה ואיך לעשות.

תודה שילה ובואי נלך צעד נוסף קדימה

כפי שאמרת, יש ליזום שיחה בגובה העיניים, כצעד ראשון. במידה ושיחה זו אינה קולחת, מומלץ לערב גורם שלישי. איך היית ממליצה לנהל את השיחה? הרי הרבה רגשות וכעסים טעונים בה. איך מתגברים על הכעסים? איך מתנהלים בדרך חכמה ולאו דווקא צודקת? הערה: השאלה פונה לשילה אולם היא פונה גם לשאר הגולשים.

שילה1

New member
התשובה שלי בת שתימילים,המכילות הכל:

בתבונה וברגישות. ןשןב-הכל ממש כללי כי הנושא לא ידוע.

שילה1

New member
איריס-כתבתי בתבונה וברגישות.

(לא מגיבה לאופסית -המטרידה אותי בכל פורום בו אני כותבת בשל ניקיה השונים,וגם כאן הערתהכלל לא תמימה,ראי בהמשך...) כוונתי-שיחה ברוח טובה,בלי הרמת קול,מבלי ללחוץ על נקודות רגישות,מבלי לשפוט,לבקר ומבלי להשתמש בציניות מכל סוג. מובן שהכוונה לשיחה אישית, ולא בטלפון,אלא ששיחת טלפון יכולה בהחלט להיות מקדימה לשיחה כזו.מובן שיש להתחשב באופי הבעיה ובעיקר-באופי הנפשות הפועלות,גילן,הנושא המדובר,הרקע לנושא והקשר בין הנפשות הפועלות,ועוד.שיחה שכזו אמורה להעשות במקסימום רגישות,כדי לא לפגוע ולהחמיר את הבעיה,ובתבונה-כדי לנסות להבין את הצד השני ,את הבעיתיות בנושא המדובר. מקווה שכעת הדברים ברורים יותר.

../images/Emo13.gif היתה תקופה קצרה שבה קראתי בו,

אח"כ מחוסר זמן זנחתי. מאז הוא הפסיק לפעול ואז שמעתי שחזר לפעול. אתר מאוד מעניין, אני ממליצה גם על אימגו.

למעלה