מערכה לא הירואית

iguessgrampy

New member
מערכה לא הירואית

תהיתי אם יש פה מישהו ששיחק במערכה שבה החבורה היא בעצם קבוצת שודדי דרכים שמקימה לאט לאט מערכת שלמה של גנבים באיזשהו יער. עד כמה זה מהנה? עד כה שיחקתי רק במערכות הירואיות וזה מתחיל לשעמם אותי.

shadowfax

New member
האמת, אני משחק כאלו כבר 14 שנים

וזה לא משעמם.... שמע למה לא? תנסה, לא כולם אוהבים את אותו הדבר תמיד, מערכה כהה יכולה להיות שינוי מעניין, אבל שים לב רעים לא תמיד נשארים ביחד, למעשה הם ינסו להרוג אחד את השני ולרשת את מקומם (ואת הונם)-להחזיק קבוצה רעה זו בעיה של אישיות ואגו שמתנגשים לעיתים רבות.

אני חושב שהשאלה הייתה אחרת..

אתה דיברת על חבורת רשעים שיוצאת ל"קווסטים" שלה.. (תקן אותי אם אני טועה) וגראמפי דיבר על מערכה -לא- הירואית.. כלומר ללא קווסטים קבוצתיים.. רק פיתוח של "תאגיד" פשע ( כמו קבוצת שודדים ).. אני לא יודע עד כמה מערכה שכזאת יכולה להחזיק את העניין של המשתתפים בה.. זתומרת.. אתה בונה לאט לאט תאגיד פשע.. ואו שאתה מצליח בגדול ושולט בפשע האיזורי (וגדל וגדל וגדל עד שנמאס) או שאתה נכשל ונרמס לעפר דק על ידי תאגידי הפשע האחרים.. נשמע לי יותר מתאים למשחק מחשב מאשר למשחק תפקידים.. לדעתי קשה מאד לנהל מערכה שכזאת בלי ליפול ללינאריות קשה.. עקב הוצאת אלמנט ה"קווסט" מהמערכה..

ננסק

New member
אני חושב שדווקא אפשר.

אם מוסיפים את כל המאפיינים של מערכה שגרתית, זה יכול להיות מעניין. זה גם לא חייב להיות תאגיד רשע. חשבתי על הנושא הזה הרבה, ואני לא רוצה להסגיר יותר מדי כי אני שומר את זה כחד-פעמי או עבור כנס כלשהו. רק כמה דברים בסיסיים: אויבים: תאגידים אחרים, שמתחרים על אותו "שוק". מקרים רנדומליים: שנה חלשה, התקפה על ידי שבט אורקים, כיבוש על ידי מדינה אחרת, וכו'. עליה בדרגות: עם הזמן היעדים הישנים נעשים אבסולוטיים, והדגש עובר לסגנון משחק מפותח יותר. כבר לא מתמקדים בפעילויות הגילדה בעיר, אלא מסתכלים על כל הסניפים בממלכה ועל היחסים ביניהם.

magnus the red

New member
למה?

אני לא כ"כ מסכים, מה גם שאני בעד הוצאת אלמנט ה"קווסט" באופן כללי. אני לא מתייחס לעניין תאגיד הפשע, אלא לחבורה מרושעת (או לא הירואית) "רגילה". ההרפתקאות המעניינות ביותר שעברתי היו כאלה שלא היה בהם "קווסט" או מטרה מוגדרת אותה צריכים להשיג. בחבורה לא הירואית יש גם את האינטראקציה הפנימית בין הדמויות שמאוד מעשירה את המשחק, דבר שנוטה להיות פחות מעניין בחבורות טובות.

למעלה