מעקף שניפרץ...

תמי1012

New member
מעקף שניפרץ...

עברתי מעקף לפני מס שנים והכל היה סבבה .לפני מס חודשים התחלתי להרגיש רעב לעיתים תכופות יותר וכדי להרגיש שבעה התחלתי לאכול יותר ויותר . המנתח הפנה אותי לצילום ולבדיקה אנדוסקופית והאבחנה היא שפאוץ' הקיבה מרווח וההשקה קיבה-מעי פתוחה לרווחה וצריך להצר את ההשקה . מעבר לפניה כמובן למנתח (קבעתי תור אבל בינתיים אני במתח...)האם יש לכם ניסיון מה עושים במקרה כזה?ניתוח חדש לכל דבר? באסה....

חמ סה

New member
תשובה בידי כירורג מומחה לדעתי...

כל תשובה אחרת תהיה פה חובבנית. מס' שאלות ברשותך : 1. מעקף קיבה או SRVG ? 2. כמה ירדת ? 3. מה ז"א "התחלתי לאכול יותר ויותר" ?" את יכולה לתאר כמויות ? 4. מה ז"א "ההשקה קיבה-מעי פתוחה לרווחה" ? נפרצה ? התרחבה ? יש לך צילום שאת יכולה להראות ? מסקרן אותי לראות איך זה נראה... 5. מה הציעו לך ("הצרת השקה"= תיקון המעקף ? המרת הניתוח ?) ? מצטערת לשמוע על "חוויותייך". ממתינה לעדכון הלאה, נשמע ממש לא נעים ונראה לי שמעוקפי קיבה צריכים לקחת את זה לתשומת ה
. הרבה בריאות

תמר20111

New member
מעקף

ברור לחלוטין שבמקרה כזה אתייעץ עם המנתח וגם אלך לרופא נוסף לחוות דעת נוספת אבל יעזור לי גם אם מישהו מבין חברי הפורום חווה תופעה דומה ויכול לתרום מנסיונו תשובות לשאלותייך מדובר במעקף ,ירדתי 28 ק''ג .לפני מס חודשים חשתי את הצורך לאכול יותר אוכל בכל ארוחה כדי להיות שבעה וגם לא היתה בעיה לאכול כמות נוספת ''מה זאת אומרת השקת קיבה -מעי פתוחה?'' זה אומר שאין יותר הגבלה ,מה קרה בדיוק פיזית והמלצות - אקבל כשאבקר אצל הרופא אין לי חשק לניתוח ..אבל אני חוששת להשאר במצב הזה ...

שרה16

New member
את צריכה לקבל ממנו תשובות מפורטות ופשוטות

תבואי אל המנתח עם צלום או שרטוט הקיבה ותבקשי ממנו שיסביר לאט וברור איפה בדיוק צריך לבצע את ההצרה ומה המשמעות מבחינתך ,האם זה מחוייב המציאות ומה יקרה אם לא תנותחי. http://forumsgallery.tapuz.co.il/ForumsGallery/galleryimages/039788.jpg את צריכה לקבל את כל התשובות ולא להשאיר שום פרט לא ברור.

חמ סה

New member
בדיוק, והנה תשובתה של ד"ר רזיאל ../images/Emo13.gif

תשובה דר. אסנת רזיאל 20/5/11 19:25 "בכשלון מעקף קיבה יש מספר אפשרויות: 1. הכי פשוטה- טבעת מעל המעקף 2. הפיכת הניתוח להטיה ביליו פנקראטית כך שעיקרו יהיה תת ספיגה - הסטת המעי הדק מטה לאיזור של 50-75 סמ מהמעי הגס 3. הקטנת הפאוץ וההשקה בתפרים דרך הפה - שיטה שנקראת ROSE 4. יצירת פאוץ חדש והשקתו מחדש לפני ניתוח שווה לנסות שינוי ממשי של הרגלי האכילה ופעילות גופנית נמרצת". סוף ציטוט. וממני - שיהיה בהצלחה

רוייקו

New member
בעיה ידועה

לאחר כשנה מהניתוח הולך ומתרחבת ההשקה (החיבור שנעשה בניתוח המעקף בו השיקו קצה מעי דק אל הקיבה הקטנה) לכדי רוחבו של המעי (בין 2 ל 3 ס"מ). התוצאה היא עליה בנפחי הארוחות, התקצרות הזמן בין ארוחה לארוחה, חוסר איזון ברמות אינסולין מול נפילות סוכר כתוצאה מספיגה מהירה של המזון (לאחר המעקף) וכמובן שישנו רעב קיצוני תדיר שמביא ללופ אינסופי של אכילה ונפילות סוכר. הפתרון הפשוט הוא בהוספת טבעת שמחזירה את ההגבלה שאבדה. המזון מוחזק זמן רב יותר והספיגה הדרגתית. אלה מביאים שוב לירידה ושליטה במשקל. אבינוח הוא אחד המנתחים שמוסיפים טבעת על מעקף קיבה. יש עוד כמה מנתחים שהחלו לבצע רביזיות של הוספת טבעת על מעקף. אין סיבה ללכת לפרוצדורות קיצוניות או הרפתקות שתוצאותיהן לא ידועות.

למעלה