מעקף קיבה ...

מעקף קיבה ...

היום הייתי בוועדה בוולפסון אצל פרופ שכטר הוא אמר לי שלא יעזור לי שרוול ואני צריכה מעקף קיבה יש לי BMI 38 ויש לי נטייה לאכול מתוקים מה אתם אומרים ?
מה דעתכם על מעקף באופן כללי .

חנה101010

New member
אני לא מבינה בזה הרבה

אבל, לא הייתי מתלהבת מהאופציה, מכיוון שהיא מבטלת את השימוש בקיבה. נראה לי בעייתי מבחינת ספיגת החומרים המזינים בגוף. הסיבה שהלכתי על שרוול ולא משהו אחר, היא שכל מנגנון העיכול נשאר ללא שינוי. הקיבה אמנם יותר קטנה, אבל ממשיכה למלא את תפקידה כרגיל.
אבל ליבי תדע לענות לך יותר ממני.

ליבי3617

New member
לגבי מעקף קיבה

קטונתי מלהתערב בעצת המנתח שלך אבל..
מעקף קיבה באופן חד משמעי מבוצע בעיקר במשקל גבוה או במצב של רפלוקס משמעותי.
המשקל שלך עדיין לא מצדיק מעקף קיבה שישאיר אותך לקחת ויטמינים לכל החיים ועם תת ספיגה (שאי אפשר לצפות בשלב זה).

הנטייה לאכול מתוקים לא חייבת להיפסק עם המעקף. יש ברי מזל שחווים את תסמונת ההצפה ויש שלא.
גם בשרוול יש כאלה שעוצרים במעט מתוק ויש כאלה שמתקשים.

במידה ויש לך רפלוקס - וודאי שמעקף היא האופציה.
רק בגלל המתוק ובגלל שהמשקל שלך קצת גבולי - הייתי חושבת שוב.

אגב גם לי הציעו לעשות מעקף מאותה סיבה בדיוק.
בחרתי שלא.

מילקי110

New member
גם לי הציעו מעקף

ובחרתי שלא .

* צריך גם לקחת בחשבון , שאם לדוגמא השרוול לא מצליח , ואני לא אומרת מראש לבוא בגישה תבוסתנית ממש לא

אבל אם השרוול לא מצליח והכוונה שמעלים במשקל אז ניתן לעשות ממנו מעקף . ואם המעקף נכשל שכן יש כאלה שמעלים איתו במשקל אז זה בעייתי .

ההסבר הזה גם ניתן ע"י מנתחת למישהי שעשתה מעקף אז היא אמרה לה שאחרי זה לא תהיה לה אופציה ניתוחית ...

לדעתי צריך לקחת את זה בחשבון . ושוב אני חלילה לא אומרת שתיכשלי או מאחלת לך את זה . אני מאחלת הצלחה רבה בכל ניתוח שתבחרי . פשוט עוד נקודה שיש

לחשוב עליה .

למעלה