מעקות

מעקות

מי מכיר חברה או איש טוב בדרום? קיבלתי הצעה ממישהו באיזור השרון 900 ש"ח למטר , נראה לי הרבה . אני צודקת?

galitu

New member
איזה סוג של מעקה את מחפשת?

אני הרכבתי לפני שבועיים מעקה מברזל משולב זכוכית מחוסמת. אני מב"ש. תודיעי לי אם זה מעניין אותך

רשר

Well-known member
מנהל
חבל"ז - לא מתקרב למחיר במרכז

הצעה זולה מאוד, מה היא כוללת?

happy

New member
אנחנו שילמנו על מעקה דומה

סכום של 900ש"ח למטר. אצל רתח ליד גדרה. הוא עשה לנו יופי של עבודה.

מותר לנצלש ולהשויץ במעקה שכמעט ולא עלה לנו?

כמו כולם (נראה לי...) הגענו לשלב המעקה כשכבר כמעט ולא נשאר כסף אבל אי אפשר בלי אז יצרנו יש מאיין ולדעתי (האוביקטיבית לחלוטין
) יצא לנו יותר יפה מכל מעקה שחשבנו לעשות קודם

פיטנגו4

New member
יפה אבל מפחיד

סליחה שאני מעצבנת כאן כמה אנשים, אבל בתור אחת שאח שלה החליק ונשאר תלוי מקומה שניה בגלל מעקה לא תקני (היה אז בן 3), והבן שלה (אז בן 5) נשאר תלוי בצוארו (!!) בגלל מעקה לא תקני בגן הילדים, שני מקרים שהסתיימו בנס, אז קשה לא להגיב כך, אפילו אם זה מעצבן כמה אנשים ומקלקל את החגיגה. ד"א הוילונות מקסימים

מעקה יפה אבל עדיין מעדיפה ברזל

חוץ מזה הבית מסוגנן מקסים (לפחות ממה שרואים) הנגיעות תכלת - חום ממש יפות- תתחדשו!

דווקא לא מעצבן

ולו בגלל ששתי הסיטואציות לא נראות לי אפשריות כבר ביקרו בבית כמה וכמה ילדים ופעוטות שובבים ולא נרשמו שום התרחשויות עם המעקה אם כבר אז היתה לנו סיטוציה עם האי שכביכול נחשב תקני ביותר בזמן שאני וחברתי שקענו בשיחה, הקטנציק שלה טיפס מהכסא-->לדלפק-->לחלק העליון של האי--> ומצא מנוחה בתוך כיור השירות
בנוסף במקרה שלנו הקומה העליונה היא יחידת ההורים כך שאין בעיה לשים מחסום בתחתית המדרגות ולילדים עדיין תהיה גישה לחדרים שלהם מעניין שדווקא את הוילונות אהבת
הם נתלו באופן פרובזורי לחלוטין ואפילו ללא גיהוץ

פיטנגו4

New member
את טועה מאד ../images/Emo70.gif

מ'זתומרת "כבר ביקרו"? ומה יעזור המחסום לילד בן 3 שיורד לבד במדרגות? בגן הילדים המתקן היה קיים המון שנים, ואפילו הבן שלי שיחק בו כמה חודשים, עד שהוא החליק ונשאר תלוי בצוארו. הגננת היתה בפנים, הסייעת היתה בפינה אחרת של החצר, ולמזלנו היתה שם אם מתנדבת שהגיעה באותו יום לגן. היא זו שהצילה לבן שלי את החיים. מדובר במעקה של סוכת משחק על עמודים. המעקה שאחי החליק ממנו היה כבר 15 שנים. זה בחדר המדרגות בבית הורי. כל המעקה תיקני, פרט למרווח גדול מידי למטה, בין המעקה למדרגות. אני ואחי ירדנו במדרגות וחיכינו לאמא. השובב הקטן השתולל קצת, והחליק כאשר הזרוע והראש למעלה, ושאר הגוף משתלשל למטה. אני הייתי בת 7.5 ותפסתי אותו מלמעלה וזעקתי לאמא שתבוא. היא רצה למטה ותפסה אותו מגרם המדרגות התחתון. עברו מאז המון שנים, אבל אני עדיין "שומעת" את עצמי צורחת "אמא בואי מהר". בחנות הרהיטים ששרית ומתי סרי ביקרו בה, היה מעקה במשך תקופה ארוכה, ובחנות ביקרו המון אנשים, אבל המעקה הזה הפך אותם להורים שכולים. היה להם פחות מזל מאשר לאמא שלי או לי. זה תמיד קורה כאשר לא מצפים, וכאשר בטוחים שהכל בסדר. יש ילד אחד בגן שהבן שלי לא הולך לבקר אף פעם (פרט ליום הולדת, בליווי צמוד שלי), כי בגינה שלו אין מעקה, ומאחורי הגינה יש תהום. אני לא סומכת על האמא שתשגיח עליהם כל הזמן בלי הפסקה. אני חושבת שכל אחד רשאי לעשות בביתו הפרטי מה שהוא רוצה, אבל חשוב להיות מודע לסכנות, וחשוב להיות מודע שאם יקרה חס וחלילה משהו, אתה לא תסלח לעצמך לעולם, והמשפט "לי זה לא יקרה" לא יעזור בכלל. בלוילונות אהבתי את הצבע הרענן, ואת השילוב עם הכריות. אז מה אם לא מגוהץ???

חתיכת טראומה....

אני מבינה מאיפה את מגיעה אולי העובדה שאין לנו ילדים גורמת לכך שאני די אדישה לעניין ואולי גם ההידיעה שאי אפשר, פשוט אי אפשר להמנע מסכנות לא בבית ולא בחוץ כמו דוגמת האי שנתתי, כמו שמגירות יכולות מהר מאוד להפוך לסולם להגעה לשיש אין לזה סוף חוץ מחינוך בכל אופן נראה לי שלא הבנת את עניין המחסום אם המחסום נמצא בתחתית המדרגות אין לילד אפשרות לעלות למעלה והיות ורק יחידת ההורים ממוקמת למעלה הוא עדיין יוכל להכנס ולצאת מחדרו כאוות נפשו בנוסף כמו שכתבתי המעקה הזה לא עלה לנו אם וכאשר זה יהפוך לאישיו תמיד אפשר לשנות ובינתיים כשזה לא אישיו בכלל זה עונה על הדרישות של בטיחות של יופי של עלות ושל "טופס 4" ותודה, האמת שחשבתי לוותר על התמונה בגלל הוילונות הלא מגוהצים (תחי פולניה
) אגב כל הבית הוא עם צבעים ניטרליים ורק תוספות של טקסטיל או כלים בצבעים

פיטנגו4

New member
זה לא עונה על טופס 4

יכול להיות שיעלימו עין, אבל בהחלט יכול להיות שלא. חלק מהדרישות של טופס 4 זה מעקות תקניים, והמקה שלך מאד לא תקני... אני מכירה מקרים ששמו מעקה תיקני זמני, ואחרי טופס 4 החליפו אותו למעקה מעוצב. (יש טופס 4 בספרד???
) אכן יש לי טראומה, ואכן הורים חושבים אחרת.
אני אפילו נוהגת במכונית אחרת מאז שאני אמא, גם כשאני נוהגת לבדי. לגבי המחסום: אני ידעת מה זה, גם לי היה בבית (עדיין קיים, פתוח, מתפקד רק כשהאחיינים מגיעים). שימי לב שהמקרה של הבן שלי היה כשהוא היה בן 5. מה יעזור מחסום בגיל הזה? כאשר הילד בן 3 כבר הוא פותח וסוגר חופשי את המחסום או שההורים משאירים את המחסום פתוח קבוע. ואז, הוא עולה ויורד במדרגות חופשי, ואם הוא ילד ישראלי ממוצע, אז הוא גם קצת שובב, ואוהב לטפס, ולרוץ... גם ילדים מחונכים ומנומסים הם לא רובוטים... וגם אם הילדים שלך יהיו ממושמעים, החברים שלהם עשויים להיות פראיים. זה כל כך פשוט...ילד רץ, מחליק, ורק מעקה שגובהו פחות מ-10 ס"מ מעל המדרגות עשוי לעצור אותו. אצלך זה הרבה מעבר לכך. התקן לא נועד כדי לעצבן אותנו, אלא כדי לשמור על הבטיחות שלנו. אני בטוחה שאת תחליפי אותו אם זה יהיה אישיו, אבל אני לא כותבת כאן רק בשבילך, אלא גם עבור אחרים שעשויים להעתיק את זה כי זה "זול" או לבנות מעקה אופקי עם מרווחים גדולים (סולם) כי זה "אופנתי". הטראומה שלי נובעת ממה שקרה במעקות שהיו "אופנתיים" או "זולים" אבל מאד מסוכנים.

תראי

אני חושבת שכל אחד יודע לעשות לעצמו את החשבון הבאתי כאן דוגמה למעקה שכמעט ולא עולה באותו האופן אפשר היה לעשות את זה גם בטיחותי אם מרימים צלעות מהחלק התחתון של המדרגות עד לתקרה חשבנו על זה, אבל זה הרגיש לי חנוק מידי, ושוב בהתחשב בנסיבות שלנו האופנתי והזול הכי התאים לנו לכל אחד סדרי עדיפויות שונות וכל אחד מכיר את יושבי ביתו ולכל אחד גם ישנן טראומות אחרות אם תשאלי את דודתי היא תגיד לך שגם המעקה התקני כביכול לא צריך לעמוד בתקן כי הבן שלה שבר את הרגל אחרי שהתגלש על החלק העליון שלו (אמרתי שאין לזה סוף) אני רוצה להאמין (ואני די מאמינה מההתנהגויות שלי ושל אחיי ושל בני המשפחה החדשים שבמשפחתנו) שילד שרגיל למדרגות בבית יודע ומכיר בסכנות שבהן בדיוק כמו שילד לומד לא להתקרב לתנור או לא לגעת באח הבוערת, הרי אף אחד לא יחשוב להוציא תקן נגד תנור אפיה שמורכב בחלק התחתון של ארונות המטבח.... ובטח שבספרד יש "טופס 4"
רק שהוא נקרא אחרת, בתרגום חופשי זה "אישור למגורים ראשוניים" והתקן של המעקה הוא שונה לחלוטין, אני לא יודעת איך זה בארץ אבל פה גם הארכיטקט וגם המהנדס צריכים לחתום ולבדוק שהבית ראוי לאישור הזה ורק עם הטופס החתום עי שניהם ניתן לגשת לעיריה והם באים לבדוק. ואולי ההבדל בתקנים זה גם עניין דמוגרפי מעבר לגיאוגרפי

פיטנגו4

New member
צודקת ../images/Emo13.gif

הרי כתבתי את זה כבר, שזכותו של כל אחד לעשות בביתו מה שהוא רוצה, תוך כדי מערכת השיקולים שלו. הלואי ובארץ יאמצו את מה שיש בספרד, שהאדריכל והמהנדס יחתמו שהבית ראוי מבחינה בטיחותית למגורים (ולאירוח של אנשים זרים). אבל...אני לא בטוחה שאדריכלים יאהבו את זה

פיטנגו4

New member
בכלל לא מיותרות !

קחי סיטואציות: שליח מגיע לבית קיים, נופל במדרגות הלא-תקניות ושובר את רגלו, הוא יכול לתבוע את בעלי הבית על אבדן הכנסה לחודש ועוגמת נפש. (כן, יש ביטוח צד ג', אבל מה זה משנה...) לא סיפרתי כאן, אבל גם זה קרה לי, מעדתי במדרגות לא תקניות (כל אחת גובה שונה, שפה עקומה), הרגל שלי היתה נפוחה חודש ונאלצתי ללכת בנעלי בית, וושבוע שלים לא הוצאתי את הפרצוף הנפוח מהבית. לא תבעתי, אולי הייתי צריכה. ילד מגיע להתארח אצל חבר שלו, נופל בגלל מעקה לא תקני, נפגע, מילא התביעה הכספית, אבל המצפון??? איך אפשר אח"כ להסתכל בפנים של ההורים שלו??? כל זה לא קשור "מאיפה באתי"... נכון שיש לי טראומה בגלל ניסיון אישי, שגורמת לי להיות הרבה יותר מודעת והרבה יותר "חמה" על הנושא. זה לא אומר שאני טועה או מוטה ובטח שאני לא מטעה !!!!!!!!!!!!! מי שמתעלם ולא אכפת לו ואפילו עובר על החוק - זכותו. זבש"ו בביתו הפרטי. אבל בבקשה לא להפוך את זה לבעיה אישית או נפשית שלי. בואי נשים לסיפור הזה סוף, זה קצת דו-שיח של חרשים. את לוקחת את זה אישי שלי ושלך, וזו לא הכוונה שלי בכלל. OK? יום נפלא.

לא לזה התכוונתי

התכוונתי שאת מגיעה ממקום שמזהיר לא *רק אותי* אלא את שאר הקוראים הרי גם בתגובה הזו רשמת דברים שאינם קשורים רק למעקה אלא לתקניות של הבית באופן כללי וממש לא דו שיח של חרשים לקחתי לתשומת ליבי את הדברים ויתרה מזו בפעם הבאה שיהיה כאן איזשהו זוחל אדאג לקחת אותו למדרגות ולראות אם הוא עובר דרך החלק התחתון הפתוח ואולי אפילו לפני אירוח שעלולים להיות בו ילדים נדאג למחסום, או לפחות להזהיר את ההורים של הילדים (אירוחים כאלו הם לא רבים אצלנו) אגב אם אני זוכרת נכון לא כתבתי שאת טועה או מטעה אני מקווה שתרבות הדיון שלי היא קצת יותר גבוהה מזה

פיטנגו4

New member
אהההה ../images/Emo140.gif

באמת לא הבנתי אותך ובהחלט תרבות יותר גבוהה מזה. אני מאד מאד שמחה שהבנת אותי נכון.
עכשיו צריך לעבוד על פיתוח מוטיב הזוחלים

avi5199

New member
מה שבטוח שהפקח אצלנו לא היה מאשר מעקה כזה

בשום אופן. הוא מדד אצלי את המרווח שבין הברזלים האנכייםכדי שילד לא יוכל הלכניס ראש. את הגובה מהמקום שבו ילד יכול להניח רגל, ובסוף טילטל את המעקה בכל כוחו כדי לראות שילד בריון לא יוכל לעקור אותו ממקומו. כך הוא עשה לכל הגדרות והמעקות.

למעלה