מעקה זכוכית

Nailicq

New member
מעקה זכוכית

אני מעוניין לעשות מעקה זכוכית כהגבעה למעקה קיים, אני נכנס לדירה בה יש מעקה למסדרון מעל המדרגות, בגלל ילד שובב אני רוצה להוסיף על ה- 110 ס"מ מעקה זכוכית בגובה 50 ס"מ ואורך 230. זכוכית מחוסמת תקנית שקופה כך שיראה מה שפחוט. מה צריך ךהיןת העובי? ראיתי כמה אפשרויות החל מתפיסה עם רגל "מקלחון" קצרה מנירוסטה ועד שני עמודים בשני הצדדים; אני צריך המלצות לבעלי בקצוע באיזור מודיעין וכן להערכות למחיר כולל עבודה והתקנה. תודה מראש

mol3

New member
צריך תכנון

לקחת בחשבון עומס שימושי אפקי של 75 ק"ג (כדרישת תקן 1142 - מעקות). להוסיף מקדם בטחון 60%. למצוא כוחות גזירה בצדדים (אני יודע את התוצאה, אבל לא מתאים לעשות תכנון בפורום אינטרנט) למצוא מומנט (כנ"ל) את העובי יש לקבוע לפי שני מאפיינים. 1. שקיעה מקסימאלית - כנ"ל, אני לא מתכוון לתכנן כאן. 2. כשל הרס - כנ"ל. 3. תכנון העגינות לפי חישוב נפרד ע"פ סוג החומר. כנ"ל, לפי מצב שקיעה ומצב הרס. לכן השאלה שלך היא לא לפורום באינטרנט. פנה למי שמתעסק בזה ותקבל ייעוץ. זכוכית סתם, זה ממש לא לעניין. נ.ב - מפתח 2.3 מ', זה מפתח גדול שיצריך זכוכית מאד עבה. בהצלחה.

Nailicq

New member
המטרה...

למנוע נפילה בהתקופפות מעל המעקה של ילד קטן שיעמוד על כיסא. לא היתה כל כוונה לעשות לבד, הכוונה לפנות לבעלי מקצוע מתחום מעקות הזכוכית. המטרה היתה לבסס מסגרת תקציב. מתורפת תמונה

בינא

Member
מעקה מזכוכית ביטחון למניעת נפילה

צריך ויכול להתבצע ע"י מומחה לבבצוע מעקות בטיחות. התקנת זכוכית, אפילו בטחונית (2 שכבות עם פויל פנימי מתוצרת המפעל של קריית ענבים), חייבת להתבצע עם תמיכה מתכתית (במקרה זה מתאימה למעקה הקיים). להלן כמה כתובות אינטרנט: http://www.balcony-ltd.co.il/index.htm http://www.drglass.co.il

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif מעקה חיצוני - ../images/Emo53.gif

מדובר על חלון סלון גדול שמורכב מאלומיניום וזכוכית טריפלקס 3*3 <ועוד כמה חלונות גדולים>, האם יהיה נבון לעשות את המעקה מאלומיניום וזכוכית מחוסמת 4*4 או מאותו עובי בטריפלקס
לפי מיטב הבנתי את הזכוכית המחוסמת קשה מאוד מאוד לשבור, אך במקרה שבו היא נשברת היא אינה מתפרקת לרסיסים, ומאוד מסוכנת במקרה שבו נופלים שברים גדולים שלה... הטריפלקס , כך הבנתי - ישבר ממכה פחות חזקה אך יתפורר לרסיסים וישאר תלוי על הפילם שבין שתי הזכוכיות. תובנות?

למעלה