מעקב פגים

מעקב פגים

הילדים נולדו בשבוע 33 בארה״ב. כשיצוא מביה״ח לא קיבלנו הנחיות מיוחדות למעקב, פרט למעקב אצל רופא ילדים .

עכשיו אנחנו בארץ והבנתי שכאן זה שונה. האם אתם ממשיכים במעקב במרפאת פגים? מה כולל המעקב? זה לא כפילות עם טיפת חלב?

שאלתי את רופא הילדים האם כדאי או צריך להיות במעקב כזה, הוא אמר שיברר ועדין לא חזר אלי.

אפי78

New member
אם אני לא טועה

אין מעקב מיוחד בשבוע 33.
גם אני ילדתי בשבוע 33 לפני כחודשיים וההנחיה שקיבלתי היא טיפת חלב רגיל ובדיקה אצל רופא ילדים אחרי השחרור.
מה שכן תבדקי אם את זכאית לחיסון rsv.
עכשיו גם שבוע 33 זכאים.

ממליצה מאוד

לבקש הפניה מרופא הילדים למעקבים בהתפתחות הילד, השבוע הזה גבולי (או שאין הנחיות ברורות) למעקב במרפאת פגים.
ילדיי נולד בשבוע 33 ועד היום בגיל 4 וחצי (כמעט) נמצאים בטיפולים בהתפתחות הילד...

הרבה מזל טוב!

tym10

New member
כדאי להתעקש

מנסיוני הצעיר אחיות טיפת חלב לא ממש יודעות איך להתייחס לפג. אצלינו היא אפילו לא ידעה לחשב את הגיל המתוקן.
בהתפתחות הילד רואים אותו פזיותרפיסטית, רופא התפתחותי ונוירולוג.
לדעתי לא כדאי לוותר על חוות דעת מקצועיות כל כך.

אורטל OSE

New member
חסרים לי קצת פרטים

מה היה משקל הלידה? מה היתה הסיבה ללידה מוקדמת? בני כמה הם היום? כמה שוקלים? איך ההתפתחות עד כה?

בגדול, בשבועות כאלו המעקב הוא פחות אינטנסיבי בהנחה של פגיה שעברה "חלק" אבל כן יש מעקבים וכדאי להיות מעודכנים.
כמובן את צריכה לבדוק את עניין הRSV.

בהצלחה.

משקל הלידה היה 1700 ו-1800

פעם אחרונה שהם נשקלו היתה לפני חודש, ואז הם היו 4.6 ו-4.1. בכל מקרה, העלייה שלהם במשקל היתה תקינה.

לא היתה סיבה מיוחדת ללידה המוקדמת. התחילו צירים ולא הצליחו לעצור אותם. היום הם בני 3 חודשים (חודש וחצי מתוקן). נראה שהם מתפתחים יפה, אבל עוד לא היינו בטיפת חלב כי לעשות בדיקת התפתחות.

אורטל OSE

New member
אז ממה שאת מתארת הכל נשמע ממש מצוין

אבל הם באמת עוד קטנים (חודש וחצי) כדי לומר לגבי ההתפתחות שלהם אז אני הייתי מבקשת מרופא הילדים הפניה למכון להתפתחות הילד (אחרי שסיפרת את כל הסיפור), הולכת פעם אחת ושומעת מה יש להם לומר.

נשמע שמצבכם יופי. שמחה עבורך

בהצלחה!

רק שרופא הילדים סירב לבקשה שלי

ואמר שמספיק מעקב בטיפת חלב. אני שונאת רופאים כאלה. בסוף קבעתי תור באופן פרטי למעקב פגים, ונראה מה הם יגידו לגבי ההמשך.

t250

New member
איך קובעים תור פרטי למעקב פגים?

איפה הוא מתבצע?

למעלה