מעקב זקיקים

מעקב זקיקים

היום עשיתי לראשונה מעקב זקיקים
מישהי יודעת מה אומר זקיק בגודל 16 ורירית עובי 10?

haych

New member
רירית מעולה

זקיק עדיין קטן יחסית, אני לדוגמא מבייצת ב- 21.
אבל האולטרסאונד לא שווה הרבה בלי שיקלול של הבדיקות דם, לפי מצב ההורמונים יוכלו להגיד לך אם את מתקרבת לביוץ. תמתיני שיתקשרו אליך מהמרפאה.

haych

New member
כל יום ב- 1-1.5 מ"מ

אבל כל אחת מבייצת בגודל אחר של זקיק, אל תתפסי לזה שאני מבייצת ב- 21. יכול להיות גם טיפה יותר/טיפה פחות.
עשית בעקבות ביקור אצל רופא פוריות?
כי בסביבות הצהריים המאוחרים מתקשרים לתת לך הנחיות אחרי שמקבלים את תוצאות בדיקות הדם, ואז יוכלו להגיד לך בדיוק מתי לקמפ"ר או לחלופין מתי לבוא למעקב זקיקים נוסף.

לקמפ"ר - לקיים מצוות פרו ורבו

לגבי מעקב הזקיקים - לרוב לא מבצעים מעקב בודד אלא כמה מעקבים בהפרש של יומיים (שניים או שלושה) וכך עוקבים אחרי גדילת הזקיקים ומגלים באיזה גודל זקיק את מבייצת (אצלי סביב 22) - בהצלחה !!!!!!!!!!!

haych

New member
מילון מושגים קצרצר:

קודם כל, איןאריות צודקת, בד"כ מדובר בכמה מעקבים (בגלל זה כתבתי שיגידו לך אם לקמפ"ר או לבוא שוב - בהתאם לצפי הביוץ). אצלי פשוט מאז שהתחילו המעקבים היה ביוץ נורא מוקדם, אז יצא שהייתי במעקב והביוץ היה כבר למחרת, ככה שקיבלתי פטור ממעקבים נוספים :)

ולמילון:
לקמפ"ר - לקיים מצוות פרו ורבו
יוא"ב - ימים אחרי ביוץ (יום הביוץ=יוא"ב 0, יום אחריו הוא יוא"ב 1 וכו')
יו"מ - יום למחזור. היום הראשון של הדימום המשמעותי הוא יו"מ 1 וכו', ככה עד הביוץ, ואז עוברים לדבר ביוא"בים.
נראה לי שזהו. באנגלית יש מליוווווווווון קיצורים. כשאני מחפשת מידע באנגלית אני לא מבינה חצי מהטקסט

haych

New member
שאלה טובה

אין לי מושג האמת, נראה לי שזו שפה של פורומים של הריון ולידה בתפוז, אם אגיד לרופאה שלי יוא"ב נראה לי שהיא תסתכל עלי בשוק...

עינבי28

New member
מצטערת שאני נדחפת

אבל אני גם אמורה לעשות מעקב זקיקים ובדיקות דם. את הבדיקות דם עושים במקום של המעקב זקיקים או בקופת חולים ליד הבית?

haych

New member
עונה בנוגע למרפאה שלי

לא יודעת מה קורה במרפאות אחרות ובקופ"ח אחרות.

אני עושה את המעקב במרכז לבריאות האישה, כולל את בדיקות הדם, וזו לא מרפאת האם שלי.

למעלה