מעקב זקיקים

בלרינה6

New member
מעקב זקיקים

היי בנות,
קבלתי הפנייה למעקב ביוץ (זקיקים ודם) בתחילת החודש הבא במכבי רעננה ואני רוצה לוודא אם הבנתי נכון, אני אמורה להגיע בבוקר עם ההפנייה של האולטראסונד, לעשות אולטראסונד ובסיומו, לפנות עם התשובות לבדיקת דם?
ומה לגבי התשובות? האם האחיות אמורות לשלוח את התשובות לרופאה המטפלת והיא מנחה אותן מתי אני אמורה לבוא למעקב הבא והאחיות מעדכנות אותי?
האם יש מצב שבעקבות האולטראסונד האחיות לא יעשו לי בדיקת דם כי הן יראה שזה לא רלוונטי? או שתמיד עושים גם וגם פשוט האולטרסונד היא הבדיקה הראשונה.
תודה מראש :)

Heart of Gold

New member
לא מדויק

בדיקת הדם לא תלויה בא"ס וההפך.
את יכולה לקחת מספר לבדיקת דם וללכת לעשות אולטראסאונד, אף פעם לא הייתי ברעננה, אבל אני מניחה שהפרוצדורה דומה בכל הסניפים - יש צורך בקצת ג'ינגול בין התור לזה לבין התור לזה. אבל בסוף עושים גם וגם.
תוצאות א"ס את מקבלת על דף במקום, תוצאות דם מגיעות רק בצהריים.

איך זה מגיע לרופאה זה כבר את צריכה לשאול אותה או את האחיות שלה. בד"כ מתקשרים אליהם בצהריים, ובמקומות מסודרים יותר הן מתקשרות בעצמן עם ההנחיות של הרופאה.

בהצלחה.

luli1108

New member
שלום, שתי הבדיקות לא תלויות אחת בשניה

את צריכה לעשות את בדיקות הדם בבוקר ואת מעקב הזקיקים לקבוע תור, שתי הבדיקות מבוצעות אחת ליומיים, אלא אם כן נופל שבת באמצע אז יהיה 3 ימים, האחיות לא יכולות להגיד לך לא לעשות, התשובה של האולטרסאונד ניתנת לך ביד ואת התשובות של בדיקות הדם את יכולה לראות באינטרנט או להוציא מעמדת המחשב של הקופה, ניגשים לרופא שיראה את התוצאות, הרופא כבר יגיד לך באיזה שהוא שלב איך זה מתקדם ומה זה אומר, הרעיון של שתי הבדיקות הוא מצד אחד לראות באולטרסאונד את הזקיק/ים גדל/ים ובבדיקות הדם לראות את ההורמונים בהתאם לגדילה של הזקיקים
בהצלחה

ממש לא נכון

אני בטיפולים האחרונים שלי עשיתי ברעננה וממש לא הייתי צריכה לקבוע תור, באתי עם ההפנייה ועשו לי את שתי הבדיקות. קודם א.ס כי אפשר עד 8:30 ואח"כ דם כי המעבדה היא עד 10. את התשובות לא.ס הייתי מקבלת במקום ואת התוצאות של ב.הדם הייתי רואה באינטרנט אחרי 16.

luli1108

New member
אצלינו צריך לקבוע תור לאולטרסאונד

ובדיקות דם אני רואה לפני השעה אחת

acka

New member
תלוי במרפאה

אצלי לדוגמא קודם הייתי ניגשת לבדיקת דם כי את הדמים היו אוספים ב8 ורק אז לus כי הטכנאית הייתה רק מגיעה ב8.
במרפאה בה טופלתי הכל מקושר, אז אחות הפוריות הייתה רואה את תוצאות הus ומעבירה יחד עם תוצאות בדיקות הדם לרופא.
ואז בשעו הצהריים הייתה מתקשרת אליי עם הוראות ממנו.
בכל מקרה צריך לעשות את שתי הבדיקות - אבל הסדר ונהלי ההמשך משתנים בין מרפאות שונות.

בלרינה6

New member
אוקי תודה בנות

שאלה נוספת, הרופאה שבקרתי אצלה אתמול היא ד"ר אמודאי והיא בקשה שאקבע תור לפתיחת תיק אצלה ברעננה. היא נתנה לי גם את ההפניות למעקב שהן בשבוע הראשון של נובמבר. שהתקשרתי לקבוע תור במכבי לפתיחת תיק אמרו לי שיש אפשרות לקבוע איתה תור רק בסוף נובמבר. השאלה אם אני יכולה ללכת עם ההפניות עוד לפני שיש לי תיק אצלה? אם לא אז אתעקש שיתאמו לי תור עוד לפני מועד המעקב.
יש כל כך הרבה פרוצדורות וקביעת תורים ואני נורא לא רוצה להתבלבל ולפספס בעקבות זה איזו בדיקה.

השאלה היא מי יפענח את תוצאות הבדיקות

אם אני זוכרת נכון את עושה עכשיו מעקבים רק כדי לקבל תמונת מצב, נכון? ללא טיפול?
כי אם זה המצב את יכולה להעלות לכאן את התוצאות ואנחנו נמליץ לך מתי בערך לעשות שיעורי בית (כשהפורגסטרון באיזור 6 והזקיקים באיזור 18-20).

אם את אמורה לעבור טיפול אז את חייבת את הרופאה.

בהצלחה!

יעל

בלרינה6

New member
תודה:)

תודה יעל, כן עכשיו זה עדיין בשלב שאנחנו עושים שיעורי בית בעצמנו אז תודה אני באמת אעזר בידע שלכן.

הפענוח נעשה שם במרפאה

קצת סדר:
ההפניות שקיבלת זה למעקב זקיקים ודם. בשביל זה את לא חייבת שהיא תפתח לך תיק. התיק שהיא פותחת זה אומר לשבת איתך ולמלא כל מיני טפסים עם שאלות עלייך, על הבן זוג וכו'. אני ממש לא מבינה למה היא לא עשתה את זה כבר במקום. אחרי שהיא תמלא את הכל היא תתכנן איתך את התוכנית.

במעקב זקיקים בכל יום אחרי שעשית את הבדיקות מתקשרים אלייך בצהריים ונותנים לך הנחיות.

לגבי התור - מה שחשוב זה שתמיד תקבעי תור לפני תחילת המחזור הבא כך שהיא תוכל לעשות לך תוכנית לאותו החודש. אם התור הזה מסתדר לך מבחינת הזמנים אז יופי. אם לא, מה שאת צריכה לעשות זה להתקשר למרפאה עצמה ולהגיד שאת צריכה תור מוקדם יותר כדי שלא תפספסי את החודש והן ימצאו איפה "לדחוף" אותך.

בלרינה6

New member
באמת מוזר שלא פתחה לי תיק כשנפגשנו

אולי זה בגלל שברבעון הזה אני עדיין רשומה אצל רופא נשים אחר וזה מתנגש? מצד שני גם התור שקבעתי איתה לפתיחת תיק עדיין בנסגרת הרבעון הזה....
האמת שזה גם אחד הבלבולים בהם אני נמצאת , פניתי לד"ר אמודאי לקבל חוות דעת שנייה מאחר והרופא שלי המקורי (פרופסור גולן) משום מה לא חשב להפנות אותי למעקב זקיקים וישר נתן לי הפניות לצילום רחם והיסטרסקופיה.
אז עכשיו אני לכאורה עושה גם בדיקות שאמודאי הפנתה אותי וגם כאלו של גולן. ואני לא יודעת איך זה יעבוד מבחינת מכבי. ששאלתי את גולן בטלפון למה הוא לא מפנה אותי למעקב זקיקים הוא אמר שהוא יסביר לי בפעם הבאה שנפגש שזה רק ב 1.1.14.... אז הייתי רוצה לדעת במה הוא חושד אבל במקביל הייתי רוצה להתקדם עם אמודאי.... ואיני יודעת אם אני יכולה להמשיך ולהיות רשומה אצל שניהם....למישהי יש נסיון קודם עם מצב שכזה?

מכבי רעננה

לא טופלתי שם, אבל חלק ביצעתי שם חלק מה מעקבים כי הם עובדים גם בשישי וערבי חג. בעיקרון עדיף להגיע בשעה 7, לקחת צור למעבדה ולמעקב זקיקים. עדיף להגיע למעבדה כמה שיותר מוקדם כדי לקבל תוצאות בסביבות השעה 1. מעקב זקיקים מתחיל בשעה 7 וחצי, יש שתי טכנאיות, כך שזה זורם יחסית מהר, אבל יש הרבה מאוד בנות ולכן אם תגיעי ב7 תוכלי לצאת משם לקראת 8. לפי מה ששמעתי מהבנות שם, את משאירה את תוצאות האולטרסאונד במזכירות או אצל האחיות ובצהריים חוזרים אליך טלפונית עם הנחיות. תבקשי 2 עותקים של התוצאות כדי לשמור אחד אצלך. הטכנאיות שם מקסימות ונעימות מאוד וגם אין בעיה של לפספס תור לאולטרסאונד בגלל המעבדה או הפוך, כי אם פיספסת המזכירה מכניסה אותך לתור השני ראשונה. בהצלחה!!

אני נמצאת במעקב של מכבי רעננה

תמיד עושים גם בדיקת דם וגם אולטראסונד. הם מבקשים שתגיעי לשם עד 7:30 .

את הולכת לבדיקות דם בקומה 2 ולוקחת מספרים עבור בדיקת דם וגם תקחי כבר מספר למעקב זקיקים.
אחרי בדיקת הדם עולים לקומה 3, ניגשים למזכירות ונותנים שם את הכרטיס ואת המספר והיא מכניסה אותך במחשב לרשימה. לא מספיק רק המספר שלקחת מהמחשב.

(אם את מטופלת ע"י רופא/ה גם במכבי רעננה) באותו יום בשעות הצהריים האחות מתקשרת אלייך ואומרת לך מה ההנחיות להמשך. אם צריך להגיע יום למחרת, עוד יומיים וכו'.
אם הרופאה המטפלת לא נמצאת שם, את צריכה לברר במרפאה שאת מטופלת בה איך התהליך מתבצע מבחינת עדכונים.

בהצלחה

למעלה