מעקב ביוץ

dvoriz

New member
מעקב ביוץ../images/Emo121.gif

לאחר IVF שנכשל, בלי מוקפאים, הבי"ח שבו טופלנו,לא מוכנים לעשות כלום החודש,
בעזרת ההצעות של הבנות בפורום הזה,פנינו לרופא עצמאי שעובד עם הכללית על מנת לזהות את יום הביוץ. אתמול באנו אליו, בהתחלה הוא אמר שהוא לא עובד קופ"ח אלא עצמאי ולכן מעקב ביוץ עולה כסף, שאלנו כמה? , הוא אמר 500 ש"ח , הכללית משלמת 200,ולכן אנחנו נצטרך להוסיף 300 ש"ח, לאחר דיבורים,הוא אמר שהוא התכוון למעקב מקצועי, אבל אם אנחנו רוצים רק לדעת באיזה יום הביוץ , לא נצטרך להוסיף כסף. שאלנו מה זה מעקב מקצועי? הוא אמר שזה כולל US פרטי שלו ולא טכנאיות, כולל בדיקות דם, וכולל PCT , לראות אם אין לי קוטל זרע? מעקב רגיל זה רק לפי US- בלי בדיקות דם. מה אתן אומרות , זה מספיק לבדוק את מועד הביוץ רק לפי US? מה דעתכם בקשר לבעיית קטילת הזרע, יכול להיות שהזרע טוב, וברגע שהוא נכנס הורמונים ממני הורגים את הזרעונים, יכול להיות כזה דבר? מישהי נתקלה בזה? מדוע לא בודקים את זה בבתי חולים? בעבר עשינו פעם אחת PCT, ויצאו 2 זרעונים ללא תנועה, אח"כ עשינו בדיקת זרע ויצא תקין, ולא ייחסו כל חשיבות לPCT. אנחנו בלתי מוסברים, וכל דבר שיכול להיות בעייתי, מעורר אצלנו חשש שאולי יש לנו את זה(ח"ו). מה אתן אומרות?

סיון01

New member
נראה לי מספיק רק לזיהוי הביוץ

ז"א שהרופא נשים שלי, זה שעברתי אצלו 7 מחזורי איקקלומין, עשה רק US והיה בסדר. מצד שני אני עדיין לא בהריון, אז אולי זאת הייתה הבעיה
ברצינות, לי נראה שזה מספיק. הרי כל טכנאית יכולה להגיד לך את גודל הזקיקים, עובי הרירית וקיום נוזל בדוגלאס, ואת השאר אנחנו כבר יודעות לפענח לבד, לא?

דבוריז

יש ויש אני עושה לזרע של בעלי בדיוק את הדבר הזה. הזרע מצוין ולא מצליח לשרוד בתוכי. בעיקרון הזרעות אמורות לפתור את הבעיה הזאת .

כמו אצלך

בדיוק כמו שסיפרת בדיקת זרע מעולה וב-PCT נמצא זרעון בודד אחרי כמה שעות בלבד. מסתבר שקיים נוגדן מסוים שהורס את הזרע. והוא נמצא בריר המופרש לנרתיק. אני חושבת שטיפול המשלב סטרואידים משפר את המצב. בכל אופן הזרעות מדלגות על האזור הבעייתי שקוטל את הזרע. וIVF ודאי שמדלג.. בהצלחה יקירתי

dvoriz

New member
תודה רבה על המידע.../images/Emo140.gif

אז למה לא ייחסו לזה חשיבות, ולא אמרו לנו שזה בעייה? זה לא יכול להיות מקרי אחרי פעם אחת שעושים PCT? לא צריך לעשות כמה פעמים על מנת לוודא שזו הבעייה? לא שלחו אותנו לעשות שוב אפילו שלא יצא טוב. עשו לכם PCT כמה פעמים? למה הרבה פעמים בכלל לא שולחים לעשות PCT? ז"א שאין לנו סיכוי של הריון ספונטני? כדאי לעשות החודש הזרעה בתשלום,כי הבי"ח לא מוכנים לרדת דרגה אחרי הפריית מבחנה?

נראה לי ש...

זו הבעיה היחידה? כלומר מלבד זאת לא נראית שום בעיה? לנו עשו פעם אחת מזמן מזמן וזה היה תקין. בזמן האחרון הרופא שלנו סתם בדק את זה כדי לראות אם אפשר להסתפק בהזרעה אחת והיתר לסמוך על הטבע או לגבות בהזרעה שניה. וכך זה התגלה. זה לא שאין סיכוי בכלל להריון ספונטני הרי נשאר איזה זרעון או שניים. תאורטית זה מספיק. חוץ מזה אם זה סיפור של נוגדנים באמת אז זה יכול בנחלט לבא וללכת. כלומר שיש תקופות שהנוגדנים משפיעים יותר ויש תקופות שפחות. אצלי זה משפיע גם על השחלות ויש זמנים שאין שום פעילות שחלתית ויש זמנים שהכל בסדר. לדעתי כדאי לעשות הפרייה אחת כדי לראות שהבייציות עוברות הפריה (במיוחד אם את כבר בתהליך)ואם חס וחלילה זה לא יצליח (כלומר תהיה הפריה אך לא השתרשות) אפשר אולי לחזור להזרעות. זו אמורה להיות תופעה מוכרת. תשאלי את הרופא שלך על זה.בהצלחה

dvoriz

New member
עוד שאלה../images/Emo35.gif../images/Emo163.gif

בשביל מה צריך לעשות בדיקות דם למעקב ביוץ על מחזור טבעי? לא מספיק לראות באולטרסאונד, את עובי הרירית וגודל הזקיק? הרי את מועד הביוץ אפשר לדעת רק דרך האולטרסאונד, לא?

blessed

New member
בדרך כלל כן אבל...

לפעמים קורה במחזור טבעי שהזקיק מבייץ לפני שהוא מגיע לגודל האופטימלי ואת זה אפשר לצפות רק לפי בדיקות הדם (בעיקר לפי LH אני חושבת).

dvoriz

New member
../images/Emo41.gifשלום!!! - שאלה על ציסטה../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

חזרנו היום מאולטרסאונד ראשון החודש למעקב זקיקים,דרך רופא עצמאי, הרירת בעובי 5, הזקיקים קטנים,הבנו שהביוץ רחוק. אבל בשחלה ימנית התגלתה ציסטה עכורה 36X34 ממ.
זו פעם ראשונה שמצאו אצלי ציסטה, מה זה אומר? אני מאד לחוצה מזה!!! להזכירכם חודש שעבר עשיתי IVF, האם זה מזה?האם צריך לטפל בזה? האם אפשר להכנס להריון גם עם ציסטה? תענו לי בבקשה מהר!!!!

פּוֹנְג

New member
אפשר אבל היא יכולה גם להפריע

תלוי איפה היא ממוקמת. בדרך כלל ציסטות נגרמות בזקיקים שלא הבשילו, ויכול להיות שבמקרה שלך לא נשאבו כי היו קטנים מדי. בדרך כלל גם לפני טיפול חדש עושים בדיקת US בימים הראשונים של המחזור (לפני שמתחילים לקחת הורמונים) לוודא שאין ציסטות, ואם יש אז עושים מחזור הפסקה על מנת לתת לה להיספג. הבעייה עכשיו היא שהיא יכולה לשבש לך את נתוני בדיקות הדם, וגם עלולה להפריע לגדילת הזקיקים (אבל אני לא משוכנעת בזה וזה כאמור תלוי איפה היא ממוקמת) סביר להניח שישאבו אותו בשאיבה הקרובה.

dvoriz

New member
יעשו שאיבה רק בשבילה

החודש אני בלי הורמונים ובלי בדיקות דם, זהו חודש חופש, ואנו עושים מעקב על מנת לדעת את יום הביוץ. האם הציסטה נספגת אם מחכים חודש אחד, או יש מקרים שלא? הזקיק המוביל נמצא בשחלה השמאלית, והציסטה נמצאת בשחלה הימנית- האם זה מפריע להכנס להריון? בשאיבה הקרובה ישאבו אותה ביחד עם ביציות או שעושים שאיבה מיוחדת לציסטה?

hyb

New member
דווקא כן עושים

זה מה שקרה אצלי החודש, מצאו 3 ציסטות וביום ראשון כנראה יעשו לי שאיבה רק של הציסטות אם הן לא יקטנו בינתיים ע"י הסופרפאקט.

i p e r e t z

New member
מתוקה גם אני לפני טיפול IVF ו...

יש לי ציסטה אבל הרופא אמר שהיא תיספג עד לשאיבה. ושלא צריכה להיות בעיה עם זה אלא אם כן זה כמה ציסטות אבל ציסטה אחת נספגת מאחלת לך בהצלחה ענבל

פינקי33

New member
לי בטיפולי IUI היתה ציסטה מהזריקות

שישבה והתנחלה אצלי בערך 3 חודשים אבל המשיכו איתי עם ה-IUI. אני לא יודעת מה קורה איתה עכשיו כי אני כבר חודש בהפסקה ובלי מעקב, לפני IVF ראשון אבל 3 חודשים היא לא נספגה... אולי ב-IVF זה אחרת, ב-IUI לא עשו לי שום דבר כדי למגר אותה.

dvoriz

New member
תודה../images/Emo140.gif

אם עשו לך IUI, זה אומר שיש סיכוי להריון, גם עם הציסטה, עודדת אותי! מקווה שניקלט החודש ספונטני.

למעלה