מעצורים וחסימות

qweasd1

New member
מעצורים וחסימות

שלום לאנשי הפורום, ולאיש שעל הפנס
האם יש לכם תובנות לגבי הפער שנוצר בין הכוונה למעשה? אני מזהה אצלי תבנית התנהגותית , לפיהה אני מתלהב מדברים ופעילויות, מבין למה אני רוצה לעשות אותם, מפתח התלהבות, אבל הכל נעצר בשלב המעשה; אני פשוט מניח לדברים להחליק, הן במקום העבודה ה"מסודר", והן בפעילות חדשה שאני מתלהב ממנה, אבל לא מצליח להזיז את ה@!#$ , ומעסיק את עצמי, בִמקום, בשטויות.

momi121

New member
תגובה

האם יש איזשהי מטרת על לכל הכוונות שאתה מתכוון אליהם?

qweasd1

New member
לא הבנתי את השאלה

האם אתה שואל, למה בכלל אני טורח? מעבר לפרנסה-כסף וסיפוק אישי? שאלה קשה מאד, ונראה לי שאם אני אאלץ לענות עליה, או למצוא מניע-על שכזה, בטרם אוכל להניע את עצמי לפעול, אבלה את שארית חיי בכך. אני גם לא בטוח שאני מבין למה אתה מתכון ב"מטרת על".

momi121

New member
תשובה

אני אנסה להסביר: גם לי כל הזמן היו מחשבות על כל מיני דברים לעשות עסק כזה ולנסוע לפה ולנסוע לשם והרגשתי תסכול רב שאני לא מבצעת שום דבר ורק חושבת כל הזמן . עד שבעקבות איזשהו קורס שעברתי עם בן הזוג שלי הבנתי שצריכה להיות איזשהי מטרה והמטרה צריכה להיות משותפת עם פרטנר או עם בן הזוג שלי או עם שותף לעבודה או עם כל פרטנר שנמצא לידי. המטרה צריכה להיות לטווח הרחוק וצריך להגיע אלייה בשלבים ע"י צעדים מחשבתיים. לדוגמא:מטרה משותפת לי ולבן הזוג יכולה להיות מעבר מקום מגורים לאיזשהו יעד בחול או יעד אחר בארץ שרחוק מהמשפחות שלנו . המטרה המשותפת הזאת מתאימה גם לי וגם לבן הזוג שלי כי שנינו אוהבים להכיר אנשים חדשים , ללמוד, וכד'. חשוב לזכור כי המטרה צריכה להיות מטרה משותפת, היא לא קורה ביום אחד ולוקח זמן להשיג אותה ומגיעים אלייה באמצעות צעדים מחשבתיים (פיתוח יכולת החשיבה) היא צריכה להיות משותפת כי זה יותר קל שיש לך עם מי להתחלק יש מי שיתמוך. האם זה קצת יותר ברור או שאולי לא הבנתי את הדברים שלך? מומי

האט

האם תוכל להחזיק פנס, זכוכית מגדלת, או כל כלי שיעזור לך להתבונן בהרגשות שלך באותה שנייה שאתה מניח לדברים להתחלק ? נסה להתחיל בעבודה של נשימה מודעת לכמה דקות לפני שתשאל את עצמך "מה אני מרגיש" בהצלחה אמיר דרור

qweasd1

New member
המשך..

תודה על עצתך. היום "תפסתי" את ההרגשה הזו בזנב, ושמחתי על שאני כבר מכיר את הטכניקה, וזכרתי לעשות את זה. פחד. פשוט, פחד מכישלון. הקלישאה הפשוטה ביותר שיש.. כמעט מביך, אבל גם משמח, כי זה משהו שאני מכיר קצת כלים להתמודד איתו -- ישר קדימה,צעדים קטנים קדימה.

לדעתי זה לא פחד...

כי אני בטוחה שהיו דברים שמאוד רצית לעשות, על אף הקושי שלהם, משהו הקפיץ אותך ובצעת אם אינני טועה אפילו היית מופתע מעצמך תחשוב, תזכר, ואף תאשר אני טועה? אומר לך משהו, כשאנו באמת, אבל באמת, שאנו רוצים לעשות משהו, שאנו אוהבים, מאמינים, צריכים, משהו דוחף אותנו לקראתו. וזה הדחף הפנימי - התחושה העמוקה בבטן, יחד עם שנותנים לנו אמונה של עשייה, הגשמה, ומימוש ואנו מרגישים היי התרוממות רוח במקרה שאתה שיתפת זה מקרה שקורה לנו, מן פנטזיה מחשבתית חושבים מה? מי? ואיך? אך באמת רחוק מהמימוש שאל את עצמך, האם באמת, באמת רצית לעשות את אותו הדבר ששיתפת? והאמנת בו? את הפחד אנו מכניסים, כדי לשכנע את עצמנו שלא כדאי המאמץ בקיצור, הפחד היה תירוץ עבורך, אך לא הוא זה שמנע ממך לממש את רצונך. זו התאוריה שלי, אינך חייב לקבל זאת זו ראייתי

לדעתי זה לא פחד...

כי אני בטוחה שהיו דברים שמאוד רצית לעשות, על אף הקושי שלהם, משהו הקפיץ אותך ובצעת אם אינני טועה אפילו היית מופתע מעצמך תחשוב, תזכר, ואף תאשר אני טועה? אומר לך משהו, כשאנו באמת, אבל באמת, שאנו רוצים לעשות משהו, שאנו אוהבים, מאמינים, צריכים, משהו דוחף אותנו לקראתו. וזה הדחף הפנימי - התחושה העמוקה בבטן, יחד עם שנותנים לנו אמונה של עשייה, הגשמה, ומימוש ואנו מרגישים היי התרוממות רוח במקרה שאתה שיתפת זה מקרה שקורה לנו, מן פנטזיה מחשבתית חושבים מה? מי? ואיך? אך באמת רחוק מהמימוש שאל את עצמך, האם באמת, באמת רצית לעשות את אותו הדבר ששיתפת? והאמנת בו? את הפחד אנו מכניסים, כדי לשכנע את עצמנו שלא כדאי המאמץ בקיצור, הפחד היה תירוץ עבורך, אך לא הוא זה שמנע ממך לממש את רצונך. זו התאוריה שלי, אינך חייב לקבל זאת זו ראייתי

למעלה