מעצבן!!!!

רמירז..

New member
מעצבן!!!!

שלום מה קורה כולם? אתם בטח כולכם פה מכירים את התופעה הזאת של כל מיני ערסים/חוליגנים/בני נוער משועממים (מחק את המיותר) שאחד התחביבים שלהם הוא לצעוק הערות מתוחכמות להפליא לעבר מתנדבים/שוטרים פנינות חוכמה למיניהן כגון :"מנאייק", "מלשינים" וכו´ וכו´... לפעמים אני מרגיש..בתור מתנדב נוער שהרבה אנשים שרואים אותנו, את הנוער, בסיור (היות ואנחנו מפקדת נוער אנחנו יוצאים באופן עצמאי לפעילות ללא מבוגר), הם תופסים עלינו הרבה יותר תחת ומקללים אותנו וצועקים לנו ומה לא. למה? כי אנחנו ילדים! יאללה מה שאין להם אומץ לאמר לשוטרים בפנים הם מוציאים עלינו! והכי מרתיח אותי האנשים המבוגרים שגם צועקים לנו קללות, כי הם רואים אותנו ככה חבורה של בני נוער שלא נעשה להם כלום... ואני מתפוצץ כל פעם מחדש שדבר כזה קורה!!!! השאלה שלי אליכם, אחיי ואחיותיי מתנדבי הנוער, מה אתם עושים שקורה לכם דבר כזה? כי אני כבר אבדתי לחפש פיתרונות... ואל תגידו לי להתעלם כי זה פשוט בלתי נסבל זה קורה כל יום ויום שאני בא לפעילות וההתעלמות שלנו לבסוף יוצרת זלזול מצדם כי הם רואים שאין לנו אומץ להגיב להם! לפני שבוע יצאנו 4 בני נוער לסיור שבמהלכו עברנו ליד קיוסק, שבסביבתו ישבו איזה כמה נערים שצעקו לנו "פלסטיקים" (...הא?) וכל מיני דברים...המשכנו בדרכנו והתעלמנו ואז פתאום הם התחילו לזרוק עלינו אבנים קטנות כאלה..לא משהו רציני...ואחת מהן פגעה בראש של אחת המתנדבות...ולמרות שלא קרה לה כלום החלטנו שעד כאן התקשרנו אל המבס"ית שלנו שהגיעה מלווה בעוד איזה 4 מתנדבים ועשינו להם את מוות שם... פשוט התחלנו לתחקר אותם באמצע הקיוסק למה זרקתם ואיך ומה מפריע לכם והם כמובן, כמו ערסים מקצועיים, לא הודו במעשה ושם פשוט כל מה אני שומר בלב יצא החוצה והתחלתי לצרוח להם הרצאות על כמה שאני מרגיש חרא שאני בא להתנדב ככה ואיזה כמה אנשים בלי שכל מקללים אותי ורוצים להרוג אותי בגלל זה...בכל מקרה, הספור הסתיים בכך שהזהרנו אותם לא לחזר על מעשים דומים... מצטער על המגילה...עכשיו הייתי רוצה לדעת- מתנדבי נוער, מה אתם עושים שצועקים לכם היערות ודברים כאלה?

ofirgaon

New member
לא יודע.. אצלנו לא קורים כאלה דברים

כשרואים אותנו מכבדים אותנו שאנחנו מתנדבים ומגינים על התושבים.. כמה פעמים אפילו ביקשו את הטלפון של הבסיס כדי לבוא להתנדב בעצמם..

איתי 17

New member
תגובה:

אופיר, גם אצלנו זה ככה. רמירז, אצלנו בבסיס פעם הייתה סיירת חופים ושהיינו הולכים לים בימי שבת היו מלא ערסים על החוף, בדרך כלל מרמלה, כאלה שלא כדאי להתעסק איתם יותר מידי, ואז המתנדבי מתמיד שעבדנו איתם עצרו איזה שניים עם סכין ומאז כולם "כיבדו" אותנו בחוף, הנקודה היא שהייתם צריכים לפחות לעכב אז זה שזרק עליכם את האבנים או את אחד מהם ואני מבטיח לך שהם היו שותקים ולא מוציאים עליכם מילה.

איתי 17

New member
תגובה:

אופיר, גם אצלנו זה ככה. רמירז, אצלנו בבסיס פעם הייתה סיירת חופים ושהיינו הולכים לים בימי שבת היו מלא ערסים על החוף, בדרך כלל מרמלה, כאלה שלא כדאי להתעסק איתם יותר מידי, ואז המתנדבי מתמיד שעבדנו איתם עצרו איזה שניים עם סכין ומאז כולם "כיבדו" אותנו בחוף, הנקודה היא שהייתם צריכים לפחות לעכב אז זה שזרק עליכם את האבנים או את אחד מהם ואני מבטיח לך שהם היו שותקים ולא מוציאים עליכם מילה.

BoSco

New member
רמירז........

כן כן התופעה מוכרת גם לי מקרוב.... אומנם לא מבוגרים צעקו עלינו דווקא רק ילדים... אז ככה האירוע הכי מוזר שהיה לי זה איזה ילד אחד בכיתה ט או י שבאמצע שאנחנו הולכים באחד המרכזים המסחריים הוא בא מולנו ושר לנו משהו אם המילים "תעצור אותי תעצור אותי בלה בלה בלה...." התעלמנו אח"כ בדרך חזרה הוא עשה את זה עוד פעם וממש הפריע לנו בסיור אז הוצאתי אזיקים מהכיס שמתי לו אותם מול העיניים והוא השתתק ופתח עיניים כמו חמור... אומנם לא לכולם פה יש אזיקים במיוחד לו לנוער (לי יש כאלה ב 350-250 שקל שדוד שלי הביא לי מחבר שלו ב NYPD) אבל מה שאני אומר זה שאין לך מה לפחד מהם פשוט תתעלם אין מה לעשות לפעמים אפשר לזרוק איזה תגובה משהו כמו מין "מהההה???" כזה תמוהה יענו לא הבנת מה הוא רוצה ולייבש אותו אבל בעיקרון ברגע שהוא זרק עלייך אבנים הייתה צריך לעקב אותו לקרוא לעזרה לא לוותר לו זה נקרא תקיפת שוטר.... מקווה שעזרתי לפעם הבאה

ofirgaon

New member
פוגלר אחי

באבטחות כשאתם יוצאים עם האופניים למשל צועקים לכם וכאלה? אני למשל לא נתקלתי (להיפך דווקא באירוע עם הצופים התחילו איתי איזה שתי בנות 14 ערסיות חח התלהבו מהקראבין) =) אה ותגיד יש אצלכם סיורים בבוקר? (אני לא מדבר על המפקדת נוער אלא על הבסיס עצמו)

מתנדב

New member
רמירז.....

לצערי הרב זה קורה די הרבה ולא רק בבני נוער אפילו אצל היח"מ זה קורה, לפעמים שצועקים לעברנו. הצעתי בנושא, ברגע שזורקים מילה אחת שתיים, אפשרי לשתוק ולא להגיב להם, כי הם מחפשים את זה שתגיבו, ואח"כ זה עלול להתפתח ליותר גרוע, כך שההבלגה רק תועיל במקרה הזה. אבל ברגע שזה כבר גובל כל גבול, וחוצפתם מעל ומעבר ובלתי נסבל, אל תהסס לרגע להזמין ניידת שתגיע למקום, ושתטפל במתפרעים האלו, כי אתה בתור מתנדב, אפי´ שהנך נוער אתה אמור לקבל את הכבוד המגיע לך כשהנך בתפקיד, ומה שהנערים עושים זה גם הפרעה לשוטר בתפקיד. ולגבי הזריקות אבנים, היית צריך לעכבם לתחנה, ואם לא הייתה באפשרותך לעשות כך, היית אמור לעלות בקשר מול היומנאי שישלח אליך ניידת, ולא מול המבסי"ת שלך בפלאפון, (ובכלל אירועים מסוגים כאלו, של זריקת אבנים, אפילו שהנך מעדיף לעלות מול המבסי"ת שלך, תעשה זאת בקשר ולא בפלאפון, בכדי שכל התחנה ישמעו זאת, ואז אתה בטח תקבל טיפול הולם).

היה לי מקרה דומה.

ב"ה איבטחתי אירוע. חניתי את רכבי (שהיה במשאזו"ר במהלך האירוע) בפינה. וביצעתי עם עוד שני מתנדבים סיור רגלי. פתאום המתנדב שאיתי קולט, שלושה בני נוער, עם סכיני פרפר שלופים מנסים לשרוט לי את האוטו. איגפנו אותם, עצרנו אותם לתחנה על החזקת סכין מעל לגודל של ארבע אצבעות. ניסיון להשחתת רכוש. במהלך זה שבאנו לעצור, הקיפו אתנו עוד כמה ליצנים, שהחלו לקלקל. התוצאה. אחד מהם, שדחף את חברי לסיור, הוכה ע"י קשות. וכל השאר ברחו כמו שפנים. לפעמים תגובה נחרצת, קשה, וכואבת, תראה מי כאן הריבון. מקרה נוסף היה, בגל ההתראות על ראשון לציון, ביצענו מחסום בכניסה לעיר (ליד תחנת דלק פז, איפה שבית-המאפה של רוני) הגיע אחד עם ג´יפ, והתחיל לקלל. "נבלות, אתם עושים פקק עד למחלף שפירים. אתם לא בודקים כלום, אתם רק מטרד". אני שהייתי בתפקיד מאבטח המחסום. אמרתי לו "אדוני, תעמוד בצד בבקשה". הוא ניגש לצד, ועשינו לו את המוות. בדיקת בג´אז, הוצאת הגלגל רזרבי החוצה, וחיפוש בחור של הגלגל הריק. בדיקה בארגז כלים, בדיקה בכננת (רצועת חילוץ) בדיקת מסוף וכו´ וכו´ וכו´. בקיצור, טרטרנו אותו חצי שעה על כלום! במהלך הבדיקה. הוא אמר "זה בגלל שצעקתי נכון?" עניתי לו בפשטות "זה בגלל שאנחנו עושים את העבודה". הוא את הרמז קלט, הוא את הפה יותר לא יעיז לפתוח. תעבדו בשיטה של "מנאייקים" תהיו אגרסיבים, רק תרוויחו. לילה טוב

למעלה