מעצבן אותי

צול1

New member
מעצבן אותי

אני ממש עצבני. פניתי לכמה וכמה מקומות בהם אני מעוניין להתנדב שנה הבאה ובכולם אמרו לי שהם יקבלו אותי בשמחה, אך אני לא אוכל להכנס לקומונה מכיוון שהם ממנים דירות רק לבנות. זה מעצבן, זה גזעני ומגעיל.

קומונה? ז"א רכז נוער? באיזו תנועה?

תראה, נכון שזה מתסכל ולא נעים, אבל מצד שני.. הדירות לקומונה הן לבנות, הם לא ירצו לבזבז דירה שלמה על גבר, כי אז ילכו עוד 10 מקומות בערך שיש בדירה.. אתה נעול דווקא על קומונה? אולי בתפקיד אחר כן תהיה דירה?

צול1

New member
מה הבעיה לגור ביחד בנים ובנות?!

אני עכשיו בשנת שירות ואנחנו גרים לא רק בנים ובנות ביחד, אלא גם בנות יהודיות (ואחת מהן דתיה), וערבים ביחד.

נפלת על דוסית, בטעות:)

שכל אחד ימסור את הדין וחשבון שלו לה'. אם אותה דתיה רוצה לחטוא ככה, וזה בפירוש חטא, לא אני זו שאשפוט אותה. איש באמונתו יחיה, לא?

יודעת, אבל איש באמונתו יחיה זה

חידוש לשוני, ע"פ האקדמיה, ככה שזה בסדר להגיד את זה כביטוי..:)

חחח

אני יודע שלא זה המקום לדבר על דת. אבל בכל זאת. צדיק באמונתו יחיה? כלומר רק מי שצדיק, ופועל לפי אמונה מסויימת, רשאי לחיות לפי אמונתו? ומי עם כל מי ש"חוטא", עם כל מי שאינו מאמין באמונה המסויימת הזו? לו אין זכות לחיות לפי אמונתו? איש באמונתו יחיה, נשמע לי משפט קצת יותר הוגן. את תאמיני במה שאת מוצאת לנכון אני אאמין במה שאני מוצא לנכון הוא יאמין במה שהוא מוצא לנכון. מה רע בזה? צפריר.

זה פשוט ציטוט מהכתובים(אאל"ט)

והפרוש שלו הוא ממש שונה ממה שתארת, הכוונה של הפס' היא שהאמונה בה' מחיה את הצדיק, ז"א, שאדם שמאמין בה' שואב מזה כוחות עצומים וכך זה מחייה אותו. וזה נכון לגבי המאמינים, כל אחד ודרגתו.

Honey girl17

New member
../images/Emo45.gif

פשייי צדיקה

צול1

New member
השתמשתי במילה "דוסית"?

אני פשוט עצבני (ואם תצאי לרגע מהבועה שלך את גם תצליחי להבין אותי), שזה לא הוגן שהמסגרות בשירות לאומי פתוחות ברובן במלוא ההטבות אך ורק לבנות.

בדקת בכל העמותות?!

אני לא יודעת כלום לגבי דירות, בטח לא של בנים (אני עושה ש"ל קרוב לבית...) אבל אולי תנסה לבדוק דרך עמותה אחרת...

high en dry

New member
אם אתה מדבר על שירות לאומי

בשלומית יש דירות בנים, אני חושבת שיש אחת ברמת גן.

למעלה