מענק 20 אש"ח "תלם"

liran 222

New member
מענק 20 אש"ח "תלם"

אולי מישהו מכם יידע לענות לי, קיבלתי מענק ואמרו לי שאני צריכה לחתום שנתיים בגינו, ובמהלך השנתיים הללו, אני לא יכולה לעבור מתקן סרן לתקן רס"ן. הבעיה היא שאם אני לא יקבל תפקיד רס"ן בקיץ הבא, אני מעוכבת דרגה, מה עושים במקרה כזה? זה ממש מעצבן, כי אם אקבל תפקיד רס"ן אצטרך לוותר על המענק....

אני מכירה ש"תלם"

זה רק לקצינים בדרגת סרן שנה ראשונה. לכן, קצת מוזר שקיבלת אותו עכשיו אם את כבר אמורה לקבל רס"ן... בכל אופן, אני מכירה כמה קצינים שקיבלו תוכניות ובמהלכן קיבלו תקן רס"ן או דרגת כתף (לא כאלה שקיבלו תלם, אלא כאלה שקיבלו תוכניות אחרות). וחוץ מזה, אני חושבת שאת המענק מקבלים בהתחלה ולא בסוף השנתיים. אף אחד לא ייקח לך חזרה את הכסף מהמענק. תראי, קחי בחשבון ש-20 אלף זה ברוטו, נטו ייצא לך מזה סביבות 12. אם את לחוצה בכסף- קחי, מה אכפת לך. מי יודע מה יהיה עוד שנתיים- אולי בכלל לא יציעו לך רס"ן? אם את לחוצה על הדרגה אז תוותרי על הכסף... רק תזכרי שאף אחד לא מבטיח לך דרגות בימינו... שירה.

liran 222

New member
תלם

צודקת, ברור שאני לא יגיד "לא תודה.." כי אני רוצה את הכסף, אגב זה 20 נקי כי זה לא עובר דרך התלוש אלא ישירות לחשבון. לגבי הדרגה, אני מקווה שהם יבינו שזה לא פייר כלפי לעכב אותי דרגה בייחוד שאני נחשבת קצינה מצטיינת (ובגלל זה קיבלתי את המענק), אפשרות אחרת היא שזה מתוכנן. בגלל קשיי הקידום היום, אולי הם הבינו שלא יוכלו לקדם אותי בזמן ולכן נתנו לי את המענק...? להסכים להיות מעוכבת דרגה שנה?

hayonkoby

New member
תבדקי שוב את נושא המיסוי

נראה לי מוזר שלא עובר דרך המשכורת, זה לא בדיוק חוקי להעביר כסף ישירות לבנק, וצה"ל לא יסתבך עם שטויות כאילו. וגם אם זה מועבר ישירות לחשבון הבנק , עדיין את עלולה להיות מחוייבת במס

את בטוחה שזה מעכב דרגה?

אצלנו לא עיכבו לאף אחד דרגה בגלל תוכנית כזו או אחרת... אולי כדאי שתבררי עם השליש שלכם. אם את בונה על קריירה צבאית- מה אכפת לך לקבל דרגה שנה מאוחר יותר? זה לא שווה 20 אלף שקל? אז תקבלי תפקיד אחרי שנה..לא ביג דיל. וחוץ מזה, לקצינים מצטיינים רק מקדימים דרגות, בטח לא מעכבים... מה שכדאי לבדוק זה, שאולי בתור רס"ן יש לך זכאות לתוכניות שירות יותר טובות (עם לימודים, רכב וכו'), ויכול להיות שאם תקחי את "תלם" הם יוכלו לתרץ ולא לתת לך תוכנית טובה יותר בטענה שקיבלת "תלם"....

liran 222

New member
תוכנית

היום החתימו אותי על התוכנית. מסתבר שאני צריכה לחתום שנתיים מהיום ולא מיום סיום החתימה שלי. עדיין זה אומר שאני מעוכבת דרגה שנה, כלומר אקבל רס"ן 5 שנים מהסרן. זה נורא? להסכים?

אני בעד להסכים.

את מקבלת כסף במיידי. אז תקבלי רס"ן יותר מאוחר...so what... (בעיני זאת במילא דרגה מכוערת, איזה רס"ן שהכרתי תיאר אותה כ"זה נראה כאילו ציפור חירבנה לי על הכותפת") אגב, אני בטוחה שאם יהיה לך תקן רס"ן ואת מצטיינת לא יאריכו לך בשנה...

למעלה