מענק שחרור

Ortal D

New member
מענק שחרור

הבנתי שהוא מתקבל בחלקים, של 80% עכשיו ו-20% בחודש הבא. לפי מחשבון המענק של האתר "שבוז" , מענק השחרור שלי אמור להיות 4627 ש"ח (ע"פ חישוב של 24 חודשים כתומך לחימה, למרות שזה אפילו פחות כי הטירונות לא נחשבת..) מה שאומר שהחודש הייתי צריכה לקבל בסביבות ה-3700 ש"ח מענק, והיתר בחודש הבא. משום מה, קיבלתי את כל המענק במכה, והוא אפילו היה גבוה יותר בכמעט 500 ש"ח. זה הגיוני שאני אקבל את כל המענק במכה? או שיש מצב שזה רק ה80% ? ובכלל, איך הגיוני שקיבלתי יותר? ע"פ מה זה מחושב בדיוק..? אם מישהו יודע, אשמח לתשובות :) תודה מראש.

eyal600

New member
תשובה

קודם כל, כל תקופה בשירות נחשבת לצבירת מענק ופקדון, כולל הטירונות. השאלה מהו "סוג השירות" שנרשם על החודשים האלה. כאן יש הסבר על הסכומים לכל סוג שירות. יש שם גם קישור שנותן פרטים יותר מלאים. לנו הסבירו שטירונות נחשבת ל"אחר" ולכן הסכומים החודשיים למענק ולפקדון נמוכים יותר משאר השירות (ללוחמים ולתומכ"ל), אבל זה לא נכון באופן גורף. אפילו באותה הכשרה (טירונות/קורס) סוג השירות יכול להשתנות ממחזור למחזור וגם תוך כדי ההכשרה. זמן קצר אחרי השחרור, שולחת הקרן מכתב שבו כתובים מס' חודשי השירות לכל סוג שירות, והסכום שסוג השירות מזכה. אם עדיין לא קיבלת אותו, אפשר לבדוק מה כתוב בתלושי המשכורת. חיילים בסדיר הרשומים לצה"לנט יכולים לראות את פירוט סוגי השירות ב"קיוסק אישי". אם אני לא טועה, את הנתונים אפשר לקבל גם מהשלישות ומקצין העיר. לגבי חלוקת סכום המענק - לא שמעתי על זה. בכל מקרה, אני מציע לך לחכות למכתב. אם החישוב נראה לך נכון, וכל תקופת השירות שאחרי הטירונות מחושבת לפי תומכ"ל, ולא קיבלת פחות ממה שאת חושבת שמגיע לך, אין לך מה לדאוג. בהצלחה

Ortal D

New member
תודה!

והבעיה היא לא שקיבלתי פחות, להיפך. אפילו נראה לי שקיבלתי יותר, לכן רציתי לדעת על מה זה מתבסס בדיוק... אמרתי שרשמתי את תקופת הטירונות גם כן כתומך לחימה ועדיין החישוב הראה פחות ממה שקיבלתי, אבל כנראה שזה באמת לא מעודכן שם בשבוז...

Ofir s07

New member
היי, אז ככה:

החלוקה של המענק שחרור תלויה בתאריך שחרור שלך. אם השתחררת בין ה1-10 לחודש את אמורה לקבל את כל המענק בפעם אחרת. מה11-20 אחוז מסויים ומה21-31 אחוז מסויים (לא זוכרת בדיוק, אני השתחררתי בתחילת החודש אז כל השאר לא עניין אותי כ"כ) לגבי המחשבון של שבוז, הוא לא מעודכן בעליל. אני השתחררתי לפני חצי שנה וכבר אז הוא הראה לי סכום יותר נמוך ממה שקיבלתי באמת. בכל מקרה את יכולה להיכנס לאתר של היחידה להכוונת חיילים משוחררים ולהכניס שם את הפרטים שלך ושם רשום לך בדיוק מה יהיה המענק ומה יהיה הפקדון. וכמו שכבר אמרו לך, בזמן הקרוב את אמורה לקבל הביתה מכתב שבו הכל מפורט.

Ortal D

New member
השתחררתי באמצע החודש

ב16 לחודש ליתר דיוק, אבל נראה לי שקיבלתי את כל הפיקדון במכה. נייסיתי לבדוק באתר של היחידה להכוונת חיילים משוחררים, אבל אני עדיין לא יכולה להכנס לשם, כנראה עוד לא הזינו את הפרטים שלי שם. בכל אופן תודה על התשובה, אני אחכה למכתב המפורט.. :]

למעלה