מענק, כמה?

שמש27

New member
מ ע נ ק - יש אפילו שניים !!!

אח, כמה טוב לדבר על כסף... העיניים נוצצות... דינג ! $$ $$ !.... אז, טרינום (ואל תשאל אותי איך, אני העתקתי...) יש אפילו שני מענקים כספיים שניתנים בסיום השירות הסדיר (זאת אומרת בתפר שבין הסדיר לקבע) ומכיוון שאני ממש לא זוכר איך קוראים להם (אמנזיה מתקדמת..) אז נקרא להם... צבוטותי וקוטותי. צבוטותי הוא מענק קטן, בערך 3,500 ש"ח, שניתן ללא תנאים עם המשכורת של הסדיר האחרונה, ככה בלי להרגיש, וסותם יופי את המינוס... קוטותי הוא מענק גדול הרבה יותר, בערך 17,000 ש"ח (ללוחמים - כפול !) והוא ניתן במעין משמורת לחמש שנים. אפשר להשתמש בו לארבע מטרות: לימודים (תואר שני, נגיד), קניית דירה בלבד (ולא השכרת דירה - ביטלו את זה אחרי שגילו שאנשים השכירו את הדירה שלהם לעצמם...אח, הראש היהודי...), הקמת עסק או הצטרפות לעסק קיים, וחדש: למטרת נישואין ! אם לא עשית איתו כלום חמש שנים - הוא חוזר לקופתה המתדלדלת של מדינתך הענייה..... סתם !!! הוא ניתן לך ללא תנאים. האמת היא, שיש אפילו מענק שלישי, והוא המענק על עבודה מועדפת. בהנחה שכל ההפחדות הרצחניות כאן בפורום יתממשו, ואכן תועסק בצבא בהברגת מנורות ליבון 100W למקומן במקום במקצוע (חחחחח), ותהיה כל כך עצבני בסיום השירות, (ואפילו לא תצבור ניסיון וחוכמה כלל - מנת המשכל שלך אפילו תצנח פלאים), ותהיה חייב לשחרר קיטור אחרי השירות - אז תוכל ללכת לעבוד בבית מלון באילת, ועל חצי שנת עבודה מלאה תקבל, מעבר למשכורות כמובן, מענק של כ 8,000 ש"ח. זהו. עד כאן כסף להיום. יאללה, תחזור לסיגמא...
שמש.

odedee

New member
ואת זה יקבל כל חייל, לא רק עתודאים.

המענק הראשון הוא מענק שס"ן אם אינני טועה והוא מין תשלום על שירות החובה הנוסף (חצי השנה האחרונה בשירות חובה). מענק השחרור הגדול (שניצולו מוגבל ללימודים דיור וכולי) הוא המענק ה"אמיתי", הגדול. בכל מקרה, לשאלה המקורית: זה לא מענק לעתודאים אלא מה שמקבל כל חייל המשרת שירות חובה מלא. לא פחות אבל גם לא יותר.

למעלה