מענין לשמוע

זהות

New member
מענין לשמוע

פרשנות לחלום הזה... את החלום חלם בני.הוא בן 13. הוא מת.הוא אינו זוכר מה הסיבה בחלום שגרמה למותו. למרות היותו "מת" הוא היה בבית וראה שאנחנו-הוריו ושאר בני המשפחה כלל לא מתאבלים עליו.הוא בא להלויתו וצפה בטקס. כהגיע הזמן לטמון אותו באדמה הוא צעק שהוא לא מת אבל איש לא שמע.הוא הרגיש שהוא רואה ובלתי נראה/נשמע. תודה מראש...

thunderstorm

New member
כמה דברים:

א - מוות בחלום מתפרש בד"כ כדבר טוב, מעבר לשלב חדש ומוצלח יותר בחיים. ב - לפי מה שאת מתארת, לבנך בחלום הייתה תחושה שמתעלמים ממנו, שהוא "בלתי נראה". לדעתי, כדאי לדבר עם הבן על כך, לשאול אותו אם הוא באמת מרגיש ככה ביומיום, ואם כן - לנסות לפתור את זה. :)

HUhybrid

New member
לגבי החלום--

thunderstorm הוציאה לי את המילים מהפה, אך הרשי לי להרחיב: בנך חש כי ההתייחסתו אליו מאוחרת מדי, קל להבחין בנתק סביבתי מהמשפחה ו/או החברה. כך הוא מרגיש כ"רוח רפאים". חווית המוות עצמה מעידה על התחדשות ורצון לשינויים בעיקר רק אצל אדם שסיים את תקופת הילדות המאוחרת, שלאחריה הוא כבר נחשף רבות לתהליכים של קבלת החלטות. לכן זה מעט מדאיג אותי החלום שחלם. אספקט נוסף שראוי להתייחס אליו זה אולי געגועים עזים למשהו מסויים. בכל אופן, הבנת את אשר הבנת. דברי עימו בשלווה וברוגע. שבוע טוב ושמח לך ולכל בני ביתך,
גיל.

למעלה