מענין אותי לדעת

• פותח הנושא ulul
  • פורסם בתאריך

ulul

New member
מענין אותי לדעת

אלו עוד סגנונות מוזיקה אתם אוהבים???

שאלה מצויינת!

לרוב למשל מי שאוהב מוזיקת רוק ,הוא יכול להתחבר גם למוזיקת טראנס וכדומה,אבל מוסיקת כליזמר היא יחודית! איזה סגנון במוזיקה אחרת מזכיר את מוזיקת הכליזמר?? ומה גורם לנו להתרגש ולשמוח חוץ ממוזיקת הכליזמר?? החברים מוזמנים לענות
) אני באופן אישי עד כמה שזה ישמע מוזר אוהב מאוד ומתחבר למוזיקה מזרחית "כבדה" יש משהו ב"מאוול" המזרחי ש"עושה לי את זה" כמו שאומרים
נראה לי שהיידישיסט שלנו מתחבר לשירים ביידיש שמזכירים את מוסיקת הכליזמר. אולי...אולי יש מי שיתחבר לקטעי חזנות שיש בהם גם משהו מהנשמה,קיים גם סגנון ג´אז שהוא שלוחה של מוסיקת הכליזמרים כמו שמנגן למשל בני גודמן (מישהו שמע עליו?)

ואת העיקר שכחתי!

תודה מיוחדת לulul שלנו שהדריך אותי בתיבת המסרים ושלח אותי לאתר ששם נוכל להעלות קבצי mp 3 ולהביא אותם לכאן בעתיד,תודה על הסבלנות והרצון הטוב!!:))))

ulul

New member
תגובה

אני משום מה חושב שכליזמרים דומה מעט למוזירה אירית ו גא´ז את שלושתם התחלתי לשמוע בשנה האחרונה שלושתם אינסטרומנטלים יפים ומרגשים היחוד בשלושתם שהם יכולים להיות גם משמחים וגם עצובים אך עדין יפים להפליא

מסכים איתך:))))

אכן מוסיקת הכליזמר הארופאית מזכירה מוסיקה אירית וגם ג´אז, מה שמעניין הוא שהניגונים הראשונים שהוציא הקלרניטן דייב טראס ז"ל היו בסגנון כליזמרי נטו לאחר מכן החל להשתרבב בניגונים מוטיב של ג´אז שומעים את זה בתופים:))) לעומת זאת מוזיקת הכליזמר הארציישראלי משולב בה יותר הסגנון המזרחי כמו ריקודי "דבקה" וכדומה.

ulul

New member
רציתי להעיר

שהדיסק של קטיפה שחורה שפירס הזכיר מאוד מזכיר לי כליזמרים אמנם קצת שונה אך מתובל במעט סגנון כליזמרי ובהרבה סגנונות נוספים והכי חשוב משמח

יידיש, חזנות, בלקנית וערבית

טוב, יידיש וחזנות כמובן קשורים לכליזמר ואין צורך להסביר את זה. אני מוצא חיבור מוסיקלי בין הכליזמר למוסיקה הבלקנית (בולגריה, יגוסלביה לשעבר ומדינות בלטיות). כמובן שגם המוסיקה הצוענית מזכירה את הכליזמר. אני לא יודע אם המוסיקה שאני אוהב קשורה כולה בכליזמר, יש לי פשוט עוד סגנונות שאני אוהב. אני שומע הרבה מוסיקה ערבית מצרית ופלסטינית, אני אוהב את הביצועים ואת הלחנים.

יידישיסט !!!../images/Emo24.gif

שלחתי לך אימייל ,אני רוצה להעלות את הקובץ ששלחת לי רק תאשר לי במטותא שהכול בסדר:))))

למעלה