מעניין

kaktusa

New member
מעניין

היום יום הירצחו של רחבעם זאבי. לא בבית הספר ולא בעיתון קראתי על זה מילה. איש ציבור שנרצח. לא ממניעים פוליטיים, ועדיין זה איש ציבור שנרצח. תזכורת קטנה לא תזיק.

asafz8

New member
צודק.

הועבר חוק בכנסת לפני זמן מה - מורשתו של רחבעם זאבי תונצח אך בפועל - כלום

chiff4

New member
לא צריכים להעביר עליו כלום בבי"ס

מספיק בני הנוער כיום גזעניים אז צריך גם להעביר להם את תורת הטרנספר בכיתה ?

kaktusa

New member
מה הקשר?

אכפת לי מה הוא חשב? ציינתי מה דעתי הפוליטית? להפך. לא חשוב מהי דעתו, הוא היה שר וחבר כנסת שנרצח, אני לא אומרת משהו גרנדיוזי כמו יום הזיכרון לרבין [שגם עליו לא מדברים מספיק], אלא לפחות הנצחה קטנה. אם אנחנו מדברים עם בני הנוער על רצח רבין, אנחנו חייבים להעביר להם שהסכם אוסלו היה טוב? לא. אנחנו מדברים [או צריכים לדבר, אני לא אכנס לזה עכשיו] איתם על רבין ועל דרכו, כדי שידעו מי היה, ובעיקר על הרצח, על מה שהיה לפני, על המסקנות שצריך להסיק וכו'.

chiff4

New member
נו בסדר אבל מה תגידי לבני הנוער על

גנדי ? הרי אי אפשר לספר על גנדי בלי לדבר על הטרנספר ... אצלו זה בא ביחד לא כמו עם רבין שאפשר לפסוח על הסכם אוסלו

kaktusa

New member
למה אפשר לפסוח?

זאת היתה הסיבה שבגללה הוא נרצח. למרבה הזעזוע, לפני כמה ימים ערכנו שאלון רחוב על רצח רבין, ואחת השאלות היתה "מה המסקנות שצריך להסיק מהרצח". ילד אחד אמר ש"מוות לערבים", וזה לא מפתיע אותי האמת [מעציב, אבל לא מפתיע], מה שיותר הפתיע אותי היתה תשובה של מבוגר. "זה מה שקורה כשראש ממשלה הולך נגד המצביעים שלו" כאילו זה ברור מאליו, כאילו הרצח הגיע לו, כאילו.... כאילו במדינה ראש ממשלה צריך, לפני שהוא מבצע החלטות, לחשוב על ההסתכנות שלו ברצח כאחד השיקולים המרכזיים. מזעזע.

asafz8

New member
רחבעם זאבי

מלבד דעותיו הפוליטיות היה גנרל דגול ואיש ציבור שנרצח על ידי מתנקש ערבי. ראוי שיכבדו אותו וינציחו את מותו.

למעלה