מעניין אותי מאוד...

Maria_DeSad

New member
מעניין אותי מאוד...

אם כל מיני תנועות וארגונים כאלה יש אולי ארגון פרנקופילים?

^Meri^

New member
מממ...

אין לי כל ידע על ארגון שכזה, אבל אני יכולה להפנות אותך למספר פרנקופילים בנוער מרצ!:) מי?איפה?למה אנשים מסתכלים לכיוון שלי?איפה אמיר כשצריך אותו?!:))

maria_rush

New member
Salut! ca va?

יש פרנקופילים בנוער מרץ? חברים שלי שבנוער מרץ שונאים צרפתים...

^Meri^

New member
טלי, טלי, טלי...

תמיד אפשר לסמוך עלייך שתוכיחי כמה אנשים בונער בורים.. סתם סתם...אבל את פשוט לא מכירה את הצרפתים...תסיימי את הש"ש שלך מבטיחה לקחת אותך לצרפת נראה איך תחשבי אחרי זה...:)

maria_rush

New member
אל תגידי דברים כאלה! הצרפתים הם

האנשים המדהימים בעולם עם השפה, והארץ המהממים שיש

^Meri^

New member
יהיה יותר ראוי לכתוב בעברית

למען שאר משתתפי הפורום, אבל בגלל שאתה ממילא לא יכול לכתוב בעברית נסלח לך... ממילא זה יותר מידי קשה להסביר מה כל כך טוב בצרפת שגורם לאנשים להיות פרנקופילים, אבל אחרי טיול עם מדריכה כל כך טובה שהראתה אומנות והיסטוריה ושפה וארכיטקטורה, וכל מה שאי פעם תרצה.. אני באמת לא חושבת שאי פעם אני אמצא מדינה שכל כך יודעת לשמר עבר ועם זאת להתחדש ולדאוג לכל פרט ופרט... השאלה שהצגת באמת רחבה מכדי לקבל תשובה בפורום...בטח לא כשאני כמעט נרדמת, זה יעשה עוול לצרפת:)

sheikh yamani

New member
ha sav sheli ve shtei ha dodim

neetsru alyedei mishteret tsarfat al pi oraotav shel ha moshel ha tsarfati..... nimseru shloshtam la gestapo ve neelmu be shmai polin ke ashan bitkhelet....... lamrot parashat dreyfus ha sav imin be tsarfat eretz zkhutei ha adam ve idif ota le artsot ha brit alta lanu be yoker ha temimut shelo lakhen ani mitragez kaasher ani roe smolanim temimim oavim et tsarfat yedidat assad ve arafat kol ha peer shel tsarfat stam bluff, avak le ainaim, snobiut teura, ha am ha ze note livgod kol paam she ha izdamnut mofiaa

^Meri^

New member
אני באמת מצטערת על סבא שלך

ודודים שלך... כל המשפחה של סבא שלי וחצי משל סתבא שלי וגם מהצד השני במשפחה, קיצר הרבה מאוד ניספים היו לי מהשואה... כל מדינות אירופה הסגירו יהודים, ואין מה לעשות... זה נכון שצרפת מאוד אנטישמית, זה נכון גם שיש שם המון מוסלמים... אבל זה כמו שאני מאוד אוהבת את צ´כיה וחצי משפחה של סבא שלי נספתה בצ´כיה(נראה לי שזה יותר סלובקיה היום..הוא היה בחבל ארץ שהיה קצת אוסטריה קצת צכוסלובקיה, קצת גרמניה..תלוי בתקופה..זה נכבש כל כמה שנים...) בקיצור, כל העולם היה אנטישמי אז, וגם לצרפתים היו חסידי אומות עולם... ובהערת סוגרים רוב חסידי אומות העולם הם דווקא פולנים... אני לא רואה קשר בין שמאלנות/תמימות/פרנקופיליות... אם אתה רואה, שיבושם לך כנאמר... אבל צרפת היא בהחלט מדינה נפלאה בעלת יתרונות רבים, ומה לעשות, ליהודים אין מקום אחר מלבד ניו זילנד, ישראל, ואולי קצת ארצות הברית וקנדה... אני לא רואה הרבה מקומות שיקבלו אותנו ונוכל לחיות שם... אני לא רוצה להגיד מה הפתרון שלי, כי כל עוד סבא וסבתא שלי חיים אני לא מעיזה להגיד את זה, רק מכבוד להם ולמה שמשפחתם עברה כי הם היו יהודים...

sheikh yamani

New member
ha kesher hu barur

smolaniut hi temimut kula arei tassimi koba aduma im tsitsa levana le karl marx ve hine.....santa claus lo niskakh kol kakh be kalut she ha dat ha smolanit, ad lo mi zman aita kula mevussesset al ha "tanakh ha marxisti", veshe bikhdei leitkabel be shurot ha "neurim" kol igayon aya nidrash leishakhakh emuna shlema le mashiakh ha poalim aita khova min eretz ha khovot ma nishtana bentaim pakhot samim dagesh al ha nosse ha sotsiali arei ze messubakh midai . assu asseva miktsoit le ecologia hu be ikhud ba aretz shelanu ,smolaniut afkha le antishemiut teora ,oyenut ve sina lishma kol ma she goy tov mi ma she yehudi... medinot arav,filistin , natsrut, buddism,afilu shlilat ha shoa matkhila leiot be ofna moshe nazimmermann hu ha guru be inian ve gam aloni ha osseret nessiot le makhanot rikuz temimut yaldutit hu ha esber etsel ha tseirim etsel ha guruim ve ha mevugarim.... siman sheila aval betakh lo davar bari francophilia hi nissuakh shave shel ha "anti"yut ha zot

^Meri^

New member
טוב טוב

אתה לא רק מאוד מאוד קיצוני גם מאוד מעיק לקרוא את מה שאתה כותב או שתשיג איכשהו מחשב שיכול לכתוב בעברית אוש שנפסיק את הדיון חצי ממה שכתבת לא הבנתי לקח לי הרבה זמן זה ממש מעיק וחוץ מזה אני מוחה, אני לא תמימה, אני בסה"כ מאמינה שאם אנשים לא היו מחפשים כמה רע יש אצל אחרים היה גם להם יותר טוב... תחשוב על זה...

sheikh yamani

New member
tov tov tov

keshe takhziri mi tchekhia, ha meod nikhmada ,tukhli likro oti be ivrit eineni kitsoni,aval be milkhama lo ratsui leiot vatran ki zot retsono shel ha oiev, ve retsono ze leashmid churchill aya arei ha angli kemaat yekhidi she itnaged le eskemei minchen ve hu ha dugma she tsrikhim be darka lalekhet al tefasfezi et ha "alt neie schil" lamrot ksheruto shel ha atar ha mozaion ha yehudi she leyado yaffe meod efshar levater al ha beit almin ha yehudi ha atik, yesh mekomot yoter nikhmadim yesh missada khamuda be park tsiburi al giva dei gvoa ,efshar leagia im rakevet ,ha nof mi sham nifla al ha ir ,lo zakhur li ha shem shel ha makom,ha okhel aya tov...lifnei kama shanim mumlats gam shiut al"ha tikva" she hem korim la "vlatva" o "moldava akharei ha tsaoraim hem magishim cafe ve ugiot khinam nessia tova

^Meri^

New member
תודה על כל העצות...ו...

מוזר שתמיד כל הימינים נותנים את צ´רצ´יל בתור דוגמא... צ´רצ´יל התנגד לנאצים בגלל זה הוא דוגמא טובה בשבילכם, כי הנאצים הצליחו להטיל שלטון אימה ופחד בכל מקום ולכבוש כמעט כל מקום אליו הגיעו... וכולנו יודעים שהוא מההתחלה אמר מלחמה, ואף אחד לא הקשיבה לו, וכולנו יודעים שהוא דומה לשרון... יופי... תגיד מה שאתה רוצה, אני לא רואה אינטרס של אף אחד להשמיד אותנו, כי יצר האדם הוא השרדות..אם הוא היה מבין שההשרדות שלו היא לא תלויה בחוסר השרדות שלי הוא לא היה מנסה להשמיד אותי..וזאת בעצם המטרה שלנו..להבהיר שאנחנו לא מפריעים לאף אחד, ושכל אחד יחיה ויתן לחיות.. נראה לי בכל אופן... ו... הנסיעה לא כל כך תלויה בי, הביקורים והכל.. אני כפופה לתוכנית המסע... זה משלחת ביצפרית... אבל תודה בכל אופן...

למעלה