תודה לכל מי שהגיבה ושיתפה ../images/Emo39.gif
שאלתי את השאלה כשאלה כללית מבלי לומר מה גרם לי לשאול אותה, כדי שכל אחת תיקח את השאלה לכיוון אחר, כי זה מה שיפה באנשים, השונות. השאלה באה כמו שכתבתי אתמול בלילה, אחרי תקופה לא פשוטה מבחינתי, תקופה שבה ויתרתי על קשר עם האהבה הגדולה של חיי, דווקא מתוך מחשבה עליה, ומתוך רצון אמיתי שהיא תהיה שלמה עם עצמה. השאלה עלתה אצלי כי לפעמים כשאנחנו נמצאים בתקופה לא פשוטה מבחינה רגשית אנחנו נוטים לשנות את נקודת המבט שלנו על נושאים שונים. לפעמים דווקא התקופות הלא פשוטות הן שמביאות אותנו לצמיחה אישית ברמה כזאת או אחרת. אם הייתי נשאלת את השאלה על ויתורים לפני מספר חודשים, סביר להניח שהייתי עונה תשובה שונה לחלוטין מזו שהייתי עונה היום. כמי שנאמנה לעצמה ולעקרונותיה, או לפחות משתדלת להיות, הייתי עונה שאף פעם לא ויתרתי, לפחות לא על דברים עקרוניים. הייתי אפילו אומרת שאני לא מוכנה ולא מסוגלת להיות חלק ממערכת יחסים שתדרוש ממני ויתורים. אולי אפילו הייתי אומרת שמי שמעוניינת במערכת יחסים איתי צריכה לקבל אותי כמכלול. אבל בחודשים האחרונים התמזל מזלי. נפלה בחיקי הזכות להכיר אשה מדהימה, ולאהוב אהבת נפש. הסיטואציה אמנם לא אפשרה את המשך הקשר כמו ששתינו רצינו, אבל הקשר והויתור הגדול שעשיתי בעקבותיו, הובילו אותי היום למקום טוב יותר ונכון יותר מבחינת ההסתכלות שלי על מערכות יחסים. אם הייתי נשאלת את השאלה על הויתורים היום הייתי אומרת שויתרתי בשביל האהבה. ויתרתי ויתור גדול מאוד, אבל ויתור שבא דווקא מתוך אהבה גדולה! ויתור שלימד אותי כמה אהבתי באמת...