מעניין אותי לדעת...

ליללךך

New member
מעניין אותי לדעת...

היום כשהשתעממתי לי בצום... נתקלתי בתקציר של מחזה שהועלה בתאטרון גשר שנקרא משפט דרייפוס.. המחזה מספר על להקה של שחקנים יהודים בפולין של שנת 1930, שעובדת על מחזה בשם" משפט דרייפוס". הסכסוכים בין חברי הלהקה מגיעים לשיא, כשמתעוררת הסוגיה "החשובה", מה היה צבע המדים של דרייפוס, אדום או כחול? תוך צחוק וכמעט לעג למאמצי היהודים לשכוח את צרותיהם ע"י העלאת "משפט דרייפוס", חודרות לתוך הקומדיה רמיזות על התגברות האנטישמיות. נשמע לי ממש מגניב.. ישר שלחתי אימייל למורה שלי לשאול את דעתה... ובעזרת ה' אני רוצה לקרוא את המחזה... רק רציתי לדעת אם מישו קרא או ראה אותו...ויכול לתת לי תגובה.. בנתיים נשמע לי כיוון ממש טוב להפקה של י"ב.. נקווה שהוא האחד:]

משפט דרייפוס...

מחזה של ז'אן פול גרימברג שעלה כפי שציינת בתיאטרון "גשר". המחזה קיבל גרסה בימתית נוספת גם ב"בית צבי" לפני כמה שנים. מחזה טוב לשחקנים , סוג של תיאטרון בתוך תיאטרון... אם עושים אותו נראה לי שכדאי לערוך קצת ולקצץ פה ושם , המחזה נגרר לאובר פטפטת לפעמים... תקראי אותו קודם.. אני בטוח שיש להשיג אותו בפרוזה (אם לא תמיד יש את זאב...)

זה כמו שאתה לא אוהב פטריות..

טעמת אותם רק בפיצה ובסלט חלומי ולא אהבת... ולמרות שיש מאות מאכלים עם פטריות שלא ניסית אתה יודע שלא תאהב אותם

לא דוגמא טובה.

אם ניתן להשוות את כל האמנות לאוכל - אז לא מעט שם בעולם יהיה "חמגשיות". אבל אם טעמת שניצל תירס בחמגשית - זה לא אומר שזה הטעם של שניצל תירס, לא כן? :)

מיקי10 א

New member
יש לי שאלה אליך דגיג...

קראתי את השחורים יותר מפעמיים ולא נראה לי שהצלחתי להבין... אתה יכול להסביר לי?/tapuzforum/images/emo163.gif

זאת שאלה מושלמת לפרציפלוך...

הוא כמעט וביים את המחזה הזה בי"ב. הוא המומחה הגדול לענייני "שחורים" וז'נה. :)

למעלה