מעמד המשלבת בגן כעובדת עירייה

גלירון1

New member
מעמד המשלבת בגן כעובדת עירייה

אני יודעת שתפקיד המשלבת במערכת החינוך אינו מוגדר וברור ומכאן נובעות בעיות רבות. שאלתי היא האם הגננת רשאית לבקש מהמשלבת (שהיא כאמור עובדת עירייה ומכאן הגננת מצאה לנכון לפנות אליה) להחליף אותה בזמן מחלה? ואיפה זה מותיר בזמן זה את הבת שלי שזקוקה מן הסתם לסיוע?

הגננת אינה אמורה למצוא לעצמה מילוי מקום

זה תפקיד העירייה. ברור שהדבר אינו חוקי. עם זאת, במקרה שהילדה יכולה לשהות חלק מהזמן ללא סיוע - העובדה שהמשלבת לוקחת חלק חיובי בפעילות הגן- תפעל בסופו של דבר גם לטובת השילוב. אני הייתי בעד שהמשלבת תהיה חלק מהצוות ואף תסייע לילדות אחרות.

גלירון1

New member
יש הבדל בין לתת סיוע ולהיות חלק מהצוות

שזה מה שקורה אצלנו, לבין להחליף את הגננת שנעדרת מהגן...

אם יש צורך לתת כתף כאשר הגננת נעדרת

במפתיע עד שהגננת המחליפה תבוא- זה סיפור אחד, להחליף לחלוטין זה לא לענין

גלירון1

New member
כן, זה במובן שלהחליף לגמרי...

גם אנחנו חושבים שזה בהחלט לא לעניין...

dina199

New member
לא לעניין וכנראה לא חוקי.

לא כל עובד עיריה יכול להיות גנן או מורה מחליף. הגדרת התפקיד שלה זה לסייע ז"א אולי לעזור לאחרים כשיש אפשרות, אבל לא החלפה מוחלטת של איש מקצוע. ומה עושות גננות בזמן מחלה ככשאין להן משלבות בגן ?

אסור מבחינה חוקית לסייעת לקחת אחריות

ולהפוך לגננת מחליפה... כדי להיות גננת מחליפה צריך שתהיה לה תעודת שלמדה חינוך והיא גננת במקצועה... ושאלה אחרת: מה יקרה לסייעת אם יקרה משהו לאחד הילדים? למי יבואו בטענות? איך תוכל סייעת כזאת להמשיך לעבוד עם הילד שהיא משלבת, אם יש תלונות נגדה? בעבר כבר שמענו על אסונות שקרו בגן... מה יקרה אם דבר כזה יקרה בזמן שהיא האחראית? למי יפנו? במיוחד שאין לה ביטוח כגננת... זה אסור וזה לא חוקי! כמו שאני מכירה אותך, גלירון...את יכולה להתמודד עם זה... אני הייתי מציעה לפנות ישירות לגננת ולהגיד לה שאת לא מוכנה לקחת אחריות על דבר כזה, שאת היית מאוד רוצה לאפשר את זה, אך זה יכול לדפוק את השילוב... ושאם יבואו אל הסייעת הורים מהגן בטענות על התנהגות לא מתאימה כגננת, הצלחת השילוב תהפוך לכישלון ומי שיפסיד זה הילד... בהצלחה!

גלירון1

New member
טיעונים מבוססים! תודה יקרה.

ברור שצעד כזה (החלפת הגננת ע"י המשלבת), לא בא בחשבון בכלל מבחינתי. אך מאחר ואיננו רוצים להרוס את המירקם הקולגיאלי העדין שיש בין המשלבות לגננת (ולאור הצורך בהמשך שיתופה של הגננת בתהליך שלנו), טיעונים שכאלה יעזרו לסרב בדיפלומטיות...

יש בעיריה רשימה של גננות מחליפות

והעיריה שולחת בד"כ מישהי שכבר מכירה את הגן ואת הילדים... יכול להיות שהגננת יצאה לחופשה שלא קיבלה עליה אישור... והודיעו לה בעיריה שאי אפשר להחליף, אולי שלא מצאו מחליפה והיא חייבת להגיע לגן... אני מכירה מצב שהגננת הגיעה חולה וחיכתה בגן עד שהעיריה תמצא לה מחליף ורק אז הלכה הביתה... אפילו הסייעת של הגננת לא יכולה להחליף...

למעלה