מעמד האישה במשפחה

טל205

New member
מעמד האישה במשפחה

השבוע נערך תחרות יופי אצל בני דודנו הערבים ביפו.. לאחר שנבחרה מלכת היופי עלה לנאום אחד החכים הערבים שבנאומו אמר כי מוטב שנשים יטפלו בילדים ולא יהיו נשות קריירה.. וכאן שאלתי, איך אתם רוצים את האישה שלכם? אשת קריירה,כזו שמגיעה עייפה ב20 בערב עם משכורת שמנה או אחת כזו שתביא משכורת ממוצעת אך תהיה יותר בבית ותדאג לילדים ולצורכי הבית? השאלה מופנת גם לבנות... איך אתן רואות את עצמכן...

שאלה קשה

מצד אחד אני רוצה שהאישה שלי תממש את עצמה כמו שהיא רוצה אבל מצד שני בריא יותר למשפחה שהאמא תבלה יותר שעות בבית עם הילדים. פתרון אפשרי הוא "לתת" לה לממש את עצמה בקריירה ואחרי כמה שנים להביא ילדים. עוד פתרון הוא ששני ההורים יעבדו פחות ולא שהבעל יעבוד הרבה והאישה תרגיש ממורמרת בבית. באופן כללי, מה שאני מתכוון לומר זה שצריך למצוא את הסידור שנוח ובריא לכולם.

טל205

New member
אתה צודק בכל שאמרת

רק שהרעיון לעשות קריירה ואחכ ילדים זה לא רעיון בטוח כי אין לך ביטוח על כך שאשתך תיכנס להריון בקלות..

שאלה טובה שאלת ../images/Emo13.gif

אשמח להיות עם בת זוג שתהיה לה קריירה, אין לי אגו בגודל של מגרש כדורגל וגם לא תהיה לי בעיה לפנק אותה כשהיא חוזרת מהעבודה אבל בסופו של דבר זה בהתאם לאיך שדברים מסתדרים בין שני אנשים לפעמים מסתדרים הדברים טוב ולפעמים פחות טוב

טל205

New member
דעתי האישית

אני מעדיף שאשתי תעבוד חצי יום ובשאר שתהיה עם הילדים.. שיהיו לה קצת שעות פנאי.

חייבת להגיב לך...

למה דווקא האישה??? למה לא הגבר?? ואם הייתי אישתך לא הייתי שואלת אותך והיינו מתחלקים חצי חצי בחלוקת הנטל בבית שגם לך יהיו קצת שעות פנאי ושגם אתה תעבוד מידי פעם חצי יום ותהיה עם הילדים

טל205

New member
ראשית

אילו הייתי אישך היית מתייעצת איתי והיינו מחליטים יחד מתוך הבנה.. לא מקובל עלי המילים בסגנון ``לא הייתי שואלת אותך``.. שנית,איפה מצאת בדברי שאמרתי שהבעל כן עובד כל היום והאישה לא?? שאלתי הייתה גם במקום שהבעל מובטל...

יודע מה?

טעות שלי בניסוח,אכן הייתי מתייעצת עם אישי (לא אוהבת את המונח בעלי) צודק,טעות שלי,

טל205

New member
ידעתי מה לכתוב

אה? כשקראתי אותך הבנתי את הגישה שלך.. בכולופן, היה כיף לשמוע דיעה אחרת.

מגיבה לזה

לדעתי הייתה לח"כ הערבי הזה יציאה מטופשת,לא הסכמתי איתו בכלל!! אני בדעה שבזוגיות חייב להיות שיוויון,ילדים היא אולי יולדת אבל הילדים של שניהם והיא לא חייבת לטפל בהם לבד בגלל שהיא אישה!! אני רואה את עצמי בשיוויון מוחלט,ילדים? שנינו,בית? שנינו,עבודה??בשיוויון

תראי

חלוקת הנטל בבית חייבת להיות שווה ועל זה אין ויכוח אבל....אין הרבה מקומות עבודה שבהם אפשר לעבוד חצי יום, מה גם שבלתי אפשרי ששני בני הזוג יעבדו חצי משרה, צריך לחיות ממשהו.... זה גם עניין מאוד אינדיבידואלי, כל משפחה חיה באופן שונה ומוצאת את הסידור הכי נוח בהתחשב באילוצים.

אז למה שהאישה תמצא

סידור לחצי יום? למה שהגבר לא יימצא גם עבודה שיש בה אפשרות לעבוד חצי יום? הסתבכת עם פמינסטית

למה? לא יודע(ממש ככה)

אמרתי שצריך למצוא סידור שמתאים לשניהם... אגב, לנשים קל יותר להסתדר עם המעביד כך שהן תסיימנה לעבוד בשעה מוקדמת יותר, במקרה הכי גרוע הילדים נשארים בצהרון עד שההורים חוזרים מהעבודה.

טל205

New member
פמניסטיות מזוייפת

כולם מבינים שיש תפקידים בחיים שמתאימים יותר לגבר כמו שיש תפקידים שמתאימים יותר לאישה.. להאכיל ילדים,להניק,לבחור בגד מתאים לילד ולנקות תבית אלו תפקידים שמתאימים יותר לאישה.. לא יעזור לך כלום! זהו טבעו של עולם. וטיפ קטן,אל תתני לבעלך להכין עוגה...

../images/Emo45.gif

גם בעניין העוגה...לא משנה כמה טוב גבר יודע לבשל/לאפות האישה עושה זאת טוב יותר

טל205

New member
פעם ראיתי איזה מאמר

מצחיק על מתכון להכנת עוגה המיועד לגבר.. אוי זה היה מצחיק.. אם אמצא את זה אעלה את זה. תשמע,יש שפים מעולים בכל העולם ובכל תחום כמעט אתה יכל למצוא מובחרים משני המינים אך מנהגו של עולם לעשות חלוקת תפקידים בבית ולרוב זה ע``פ מה שמתאים לכל אחד ודי למבין.

גברים לא מבשלים כי יש מי שיעשה את זה

אמא שלי סיפרה לי שכשהייתי ילד קטן לא אהבתי לגעת בבצק(כשהיא אפתה) והיום זה ממש לא כך....לבשל בכלל אני אוהב כי יש יותר יד חופשית.

טל205

New member
אני לא יודע

וזה גם לא מפריע לי כל עוד אני קונה מוכן... אבל כמובן שיש בזה כיף.

למעלה