מעל 50 % מהציבור בישראל סובלים מהשמנה חצי מליון חולי סכרת

אבי519

New member
מעל 50 % מהציבור בישראל סובלים מהשמנה חצי מליון חולי סכרת

ידיעה בישראל היום .
ולא מדובר על מספר התקפי לב ומחלות קרדיווסקולריות שישראל מכבבת במקום גרוע יחסית למדינות אחרות באזור.
וזה אומר כל מה אני טוען כל הזמן קודם:
המזון שאנחנו אוכלים - זבל.
הרופאים והדיטנים\יות לא עושים עבודה נכונה.
רופאים מעדיפים לתת תרופות במקום לפתור בעיות בתזונה נכונה.
דיטנים נותנים דיטות שלא יעילות או שלא מחזיקות מעמד, רוב הדיטות גורמות לרידה זמנית במשקל ומייד אחרי כן אנשים משמינים עוד יותר.
משרד הבריאות לא פועל נכון - לפחות עד היום לא .
רק עכשיו מנסים לסמן מוצרי מזון בסימני אזהרה , ויש התנגדות נחרצת של יצרני מזון פוליטיקאים ויחצנים .

זה אומר שמשהו מאד בסיסי ומאד עקרוני דפוק כאן .

trilliane

Well-known member
מנהל
א. יש לך משהו נגד האות אל"ף? בעברית כותבים דיאטה, דיאטנים...

ב. אתה מאשים את הרופאים ואת הדיאטנים במקום את הציבור שמעדיף מזון זמין, משמין, טעים וזול... אתה מצפה שהרופאים יחוללו ניסים? הוקוס פוקוס, אין יותר בורקסים?
&nbsp
אני מכירה חולי סוכרת שמעדיפים לאכול מה שבא להם אף שהם יודעים שזה מזיק להם גם אם זה יגרום להם למוות מוקדם (ואכן חלקם כבר לא איתנו...). מבחינתם אכילה בכיף היא מה שעושה להם טוב בחיים והם לא מתכוונים לוותר עליה. מה אתה מצפה שיעשו הרופאים? יאשפזו אותם בכפייה? ישללו מהם טיפול תרופתי?
&nbsp
ההסתכלות שלך על העולם פשטנית או נאיבית. מבחינתך אם אתה הצלחת כולם יכולים, ואם הם נכשלים, זה באשמת הרופאים והדיאטנים.

&nbsp
ג. משרד הבריאות מתעסק בשטויות, לצערי ומחפש את השקל מתחת לפנס. במקום להתעסק בשטויות ובסימונים על מוצרים שכבר מכילים מזמן מידע תזונתי (לכל המעוניין... לא כולם מעוניינים), שיטה שלא הוכיחה את עצמה בחו"ל, אגב... או במיסוי (כלומר הענשה) על מזון "לא בריא", שיתמקדו בתמריצים חיוביים.
&nbsp
הגיע הזמן שמשרד הבריאות יתמקד בהזולה ובסבסוד של מוצרי מזון בריאים במקום חמאה ושמנת
. כשרוב מוצרי המזון הבריאים/מיוחדים יותר (מקמח מלא / מופחת נתרן / ללא סוכר / אורגני / ללא גלוטן / טבעוני ועוד ועוד) עולים יותר, לא פעם הרבה הרבה יותר, הם מיועדים לאוכלוסיות עשירות שיכולות להרשות לעצמן את "טרנד" הבריאות הזה או לכאלה שאין להן ברירה (כמו חולי דגנת).
&nbsp
כיום מי שקונה קמח מלא משלם יותר; מי שקונה גבנ"צ 9% במקום 20%–30% (וכן, אני יודעת שלא חייבים גבנ"צ בכלל, אבל הכול יחסי בחיים) משלם יותר; מי שקונה מיונז מופחת שומן משלם יותר; שמן זית עולה יותר... אולי במקרה של שמן זית יש לכך הצדקה, אבל לרוב לא מדובר בייצור מורכב או קשה יותר אלא כי החברות יודעות שאנשים עם מודעות תזונתית הם לרוב משכילים יותר = בד"כ אמידים יותר, אז שישלמו.
&nbsp
גם מחירי הירקות והפירות ברשתות השיווק בשמיים. וכשרוצים לפתות לקוחות זה בד"כ עם מבצעים כמו "עוף בשקל" (רמי לוי) או סופגניות בשקל...
&nbsp
אגב, מי שרואה את המוצרים הזולים לשוק החרדי (וגם למגזרים אחרים מרובי ילודה שבהם המודעות לנושא נמוכה) מבין כמה חוסכים עליהם, כי גם הם למעשה מחפשים רק לחסוך ולקנות בזיל הזול... ולכן הם רגישים למחיר אבל לא לאיכות, והתוצאה בהתאם... ואלה גם אוכלוסיות פחות ספורטיביות, והגברים יושבים על התחת כל היום ללמוד תורה... להערכתי זאת אחת הסיבות העיקרית לעלייה באחוזים בישראל.
&nbsp
חיפשתי עכשיו בגוגל ומתברר שקלעתי בול (לא שכ"כ קשה לנחש, הכתובת על הקיר, רק חיברתי את הנקודות):
"בשנת 2007 הגישה המועצה הלאומית לסוכרת להנהלת משרד הבריאות תוכנית לאומית לבלימת התפשטות המחלה, שכללה איתור יזום של אנשים בסיכון לסוכרת. אולם לאחר שהתברר לראשי המועצה כי לממשלה אין די תקציבים לממשה, הוקם הפורום כדי ליזום שינויים בקבוצות אוכלוסייה קטנות יותר. בשנה האחרונה פועל הפורום לצמצום ההשמנה והסוכרת בעיר אשדוד, והשנה ייכנס לפעילות באילת וכן בבני ברק ובנצרת, על רקע שיעורי התחלואה הגדלים של סוכרת בקהילה החרדית ובמגזר הערבי. לפי נתונים שרוכזו בפורום, בהשוואה ל-10% תחלואה בסוכרת מעל גיל 35 בכלל הארץ, נתוני קופות החולים מצביעים על שיעור של 16%, הגבוה ב-50%, ביישובים חרדיים וערביים."
https://www.haaretz.co.il/news/health/1.1910011
&nbsp
נשים מבוגרות ממוצא ערבי נמצאות כבעלות שיעורי שומן גבוהים יותר בהשוואה לנשים יהודיות המתגוררות באותו אזור, בעוד שלא קיים הבדל בשיעורי ההשמנה בקרב גברים משתי העדות. בהתאמה, גם מקרי הסוכרת מסוג 2 גבוהים יותר ועומדים על 12% בקרב יהודים לעומת 21% בקרב ערבים.
http://www.tevalife.co.il/סוכרת-בקרב-עדות-ישראל/
&nbsp
לסיכום, יש פה בעיה סוציו-אקונומית לא פשוטה. מעניין אם שר הבריאות מסוגל להשפיע גם על המגזר שלו או שהוא מנסה לחפש פתרונות קלים. נחיה ונראה.

אבי519

New member
נכון מאד, וכבר הזכרתי קודם את מה שעשו בפינלנד.

בפינלנד הכריחו את תעשיית המזון להוריד את כמויות הסודיום והשומן במזון והוכיחו שזה שמפר את המצב הבריאותי גם במבחינת סכרת וגם הפחיתו את התקפי לב לחץ דם ביותר מחצי.
אבל בפוליטיקה בישראל אפילו על מדבקת סימון מיסכנה ועלובה שספק אם תשנה משהו יש מלחמות עולם.
עם הפוליטיקה בישראל לעשות מה שעשו בפינדלנד זה נראה בלתי אפשרי בכלל.
בכל מקרה עצם זה שעושים משהו לדעתי זה צעד חיובי, גם אם זה לא יעזור.
בקשר לנשים ערביות ובכלל ערבים
ערבים אוכלים אוכל מאד משמין, אצלם השמנה נחשבה בעבר לדבר חיובי וזה עדיין טבוע עמוק במנטליות שלהם, ודווקא אצלם הסימון הזה שיוזם משרד הבריאות יכול אולי לעורר מודעות.
בקשר למחיר:
אני מסכים שאחד הצעדים שהממשלה יכולה לעשות (ולעולם לא תעשה) זה לסבסד דווקא מוצרים בריאים ולהוריד סובסידיה ממוצרים לא בריאים ( למשל קמח לבן וקמח מלא ) אבל שוב בפוליטיקה הישראלית זה יהיה קשה מאד .
&nbsp
אני בטוח שיודעים מה צריך ומה נכון לעשות ( מה שעשו בפינלנד שכבר הוכיח את עצמו ) אבל הולכים למשהו שיותר קל לבצע " מחפשים את המטבע תחת הפנס" כדי לכסות את התחת.
&nbsp
בקשר לרופאי המשפחה והדיאטנים בישראל - כבר כתבתי מה דעתי עליהם. - הם אלה שיכולים כן להשפיע על הציבור אבל הם לא עושים את זה והעובדות מדברות .

אבו זקן

New member
יש לך משהו נגד נימוס אלמנטרי?

להזכירך זה אינו פורום השפה העברית, ואם כבר מוצאים לנכון לתקן שגיאת כתיב אפשר לפחות לעשות זאת בקצת פחות יהירות תוקפנית. בנוסף, הביטוי "בעברית כותבים" הוא חסר משמעות ואני משער שהתכוונת להגיד איך אמורים לכתוב בעברית *תקנית*.

trilliane

Well-known member
מנהל
זה פורום "תזונה ודיאטה", כתוב כאן ממש מעל. זו לא עברית תקנית

אלא פשוט עברית! (גם) עברית עממית. כן, כך כותבים בעברית, וזה לא חסר משמעות; זו המציאות (מוזמן לבדוק בגוגל ולהיווכח). ולגבי יהירות ותוקפנות, אני עונה לו באותו מטבע.

אבי519

New member
לא זוכר שהערתי לך איזו שהיא הערה אישית

אני מאד משתדל לא לעשות את זה.
אני מאד מאופק, וצריך לשפוך עלי הרבה מאד שיט כדי לקבל ממני הערה אישית.

trilliane

Well-known member
מנהל
ראשית, לא אני כתבתי אלא אבו זקן; אני רק התייחסתי לנקודה שלו

שנית, זה לא קשור להערות אישיות אלא לסגנון הכתיבה.

למעלה