מעל 120% ריבית שנתית ???

יוסי99

New member
מעל 120% ריבית שנתית ???

בנק לאומי, מסתבר, גובה כיום 10% ריבית פיגורים בחודש. זה כמובן בנוסף לריבית שממילא משלמים על המשכנתא בחישוב גלובאלי. האם זה סביר \ חוקי ????? ושאלה אחרת - האם יש עילה לדרישת שכ"ט עו"ד, בסך 500 ש"ח, כאשר עוה"ד לא ביצע שום פעולה בתיק (מלבד העברה למשרד שלו + שיחת טלפון להתריע שצריך לשלם) ? האם יש דרך לעקוף דרישה זו (לבקש\לדרוש לשלם את החוב בבנק ולא דרך משרד עוה"ד) ?

יוסי99

New member
עו"ד גולדנברג - אודה לך אם

לכל הפחות תתייחס לשאלה, גם אם אין תשובה "אינסטנט" בידך (הגם שנראה לי שאמור להיות ברור לכאן או לכאן מהו הדין בעניין). תודה מראש, יוסי

תשובה

יוסי שלום, עקב עומס לא הספקתי לבדוק את שאלתך. לגבי הריבית - היא נראית לי גבוהה מידי בכל קנה מידה. עליך לטעון זאת בתגובה לתביעת הבנק. קיימות תקנטות בנושא הקובעות את גובה ריבית הפיגורים אך בענין כה ספציפי מומלץ לקבוע פגישת ייעוץ עם עו"ד המתמחה בתחום ו/או עם מומחה לבדיקת ריביות בנקאיות. באשר לחיוב בשכ"ט - לא ברור לי באיזו מסגרת הושת עליך החיוב - נא פרט. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

יוסי99

New member
ראשית כל ../images/Emo51.gif

1. בנוגע לריבית - אכן ככל הנראה נפנה למומחה בעניין כל הטיפול השותף (בדיקה תמורת אחוזים, אתה וודאי מכיר את הנוהל). בלי קשר, אבדוק בתקנות לגבי המקרה ספציפי (פיגורים בסך 10%) ואשלח ככל הנראה מכתב נחמד למפקח על הבנקים. 2. מדובר על חוב לבנק, בגין תשלום או שניים של משכנתא - כמה אלפי שקלים. הבנק התריע שיש לשלם בטרם יפעילו הליכים, תחילה התרעות בעלמה, ולאחר זמן מה (שבועיים נניח), התיק "הועבר לטיפול עו"ד" והתקשרו ממשרד עוה"ד ומהבנק לתת "התראה ממשית ואחרונה" לפני פתיחת הליכים. נאמר לנו שעוה"ד יתחיל לפעול בתיק החל מתאריך X, ועד אז כדאי לנו לשלם ע"מ למנוע את ההוצאות הכרוכות בכך. אכן, פנינו לשלם ע"מ להמנע ממצב זה. ממשרד עוה"ד, נאמר כי "הבנק לא רוצה שתשלמו בבנק, אלא את התשלום יש להעביר דרכנו", ולתשלום התווסף ע"י המשרד שכ"ט בגובה כ- 500 ש"ח. זאת כאשר המשרד לא נקף אצבע (רשום על התיק - שעל המשרד יהיה להתחיל לפעול, תוך 24 שעות מהרגע שבו הבנק יודיע להם, והם לא קיבלו הודעה כזאת עדיין מהבנק), מלבד שני טלפונים וקבלת הניירת מהבנק. לא ברור: א) האם הדרישה הייתה כדין, שכן המשרד לא ביצע שום פעולה שבגינה מגיע לו כסף ? נראה שיש כאן מצב של עשיית עושר מצד המשרד, אלא אם כן זה סביר לדרוש עבור 2 שיחות טלפון וקבלת התשלום, שכ"ט של 500 ש"ח? ב) האם הטעו את אבי, כאשר אמרו לו שאין אפשרות לשלם בבנק בכלל, ולשלם בבנק ללא שכר הטרחה בפרט ? ג) האם יש דרך, במצב כזה, לשלם את החוב בלבד ולסרב \ לקבל פטור משכ"ט פיקטיבי שכזה ? ד) האם יש דרך לבקש החזר כעת ? תודה מראש על ההתייחסות - לא התכוונתי להתריע בך, פשוט חשבתי שלא שמת לב לשאלה.

אני מציע

שתשלמו בבנק את החוב בפיגור ותסרבו לשלם את שכה"ט לעו"ד. לא נראה לי שהם ינקטו בהליכים משפטיים ביחס לסכום זה. כמו כן קיים איסור בכללי האתיקה (שאינו עוזר לך, לדעתי) לדרוש מחייב שכר טרחה עבור עורכי הדין של הבנק במסגרת פניה לגביית חוב. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

יוסי99

New member
לאחר מעשה

לצערי לא אבי בתמימותו שילם לעוה"ד. השאלה מה ניתן לעשות לאחר מעשה: - האם מכתב תלונה לבנק יעזור, או שהם מעדיפים "לצ'פר" את עוה"ד שלהם ולא להסתכסך בגלל לקוח שחייב כסף באשר לאיסור בכללי האתיקה, מדוע הוא לא עוזר ? הם לא משפיעים על היחסים של עוה"ד עם צד ג' ? (אם כן, בנוסף למפקח על הבנקים, תלונה לוועדת האתיקה של הלשכה, גם היא בדרך).

יוסי99

New member
בנוגע לכללי האתיקה

מהו המקור הנורמטיבי לאיסור ? האם ישנן תקנות נוספות בנושא, מעבר לאלו המופיעות במקום המתאים לכך באתר של הלשכה ? שוב, תודה רבה

אתיקה

יוסי שלום, כללי האתיקה מחייבים את עורכי הדין אך אינם בסיס לתביעת צד ג' נגדם אלא לכל היותר להליכים משמעתיים של הלשכה. המקור לאיסור (אם זכרוני אינו מטעני) הינו פרסומי ועדת האתיקה של מחוז תל אביב. המדובר בחוות דעת ולא בפסק דין. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

למעלה