מעללי רונה וגל
|מיוחדת|

buffgirl

New member
זה לא *כזה* חשוב. ../images/Emo80.gif|מיוחדת|

כולה מילה. אז כמה אנשים חשבו עליה בו זמנית... ביג דיל.

Gold Girl

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo42.gifותקראי את כל זה..

שרשור: מה זה שרשור? שרשור הוא הוספת תגובה להודעה שקראת בצורה שההודעות "קשורות" אחת לשנייה ומופיעות כקבוצת הודעות אחת. זאת בניגוד לשתי הודעות שמופיעות בנפרד. המילה שרשור באה מהמילה שרשרת. איך משרשרים ? בואו ניקח לדוגמא את הגולש "בנחה השווה" שנכנס לפורום ונתקל בהודעה של הגולשת "פליפה הכוסון" שעוסקת בפרק היומי, לגולש התמים שלנו יש הרבה מה להגיב להודעתה של פליפה הכוסון ולכן הוא לוחץ במסך שבו מופיעה ההודעה על הכיתוב "הוספת תגובה", ככה ההודעה משתרשרת להודעה אותה קראת ולא נפתחת בתור הודעה חדשה. שימו לב, אתם צריכים לשרשר למקום הנכון איך משרשרים למקום הנכון? אם X פתח הודעה, וY הגיב לאותה הודעה, ואז "פליפה הכוסון" רצה להגיב לY החצוף, שכתם שפליפה מכוער. הוא ילחץ על "עוספת תגובה" בהודעה של Y, כי רק ככה Y ידע שהוא התכוון להגיב לו, ולא לX. מתי משרשרים ולא פותחים הודעה חדשה? 1. נושא שעליו אתה רוצה לכתוב כבר מופיע בעמוד (וזה לא חשוב אם זה מופיע בתחתית או למעלה, ואם יש הרבה הודעות בשרשור או לא). דוגמא: נכנסתי לפורום וראיתי הודעה "קמילה ופליפה מגיעים לביקור בעיראק" ובדיוק נורא מתחשק לי לכתוב שאני קונה כרטיסים לעיראק והולך לבקר אותם שם, אז משרשרים. 2. נכנסתם לפורום ומתחשק לכם לברך לשלום את כולם ולספר כמה נחמד היה לכם היום, חפשו נא את מי שעשה זאת לפניכם, ושרשרו. 3. מצאתם תמונה פצצתית שאתם רוצים לחלוק עם כולנו, חפשו את מי שעשה זאת לפניכם ושרשרו. דוגמא: מצאתם תמונה של בנחה ומתחשק לכם לחלוק אותה איתי ? חפשו את שרשור התמונות הקרוב ביותר לאזור מגוריכם (גם אם מדובר בשרשור של קמי בתחתונים או דיאגו בבקיני) ושרשרו. 4. עוד דומים אחרים, קיצ, תמצאו את השרשור שעוסק באותו נושא, ותכתבו שם מתי פותחים הודעה חדשה? 1. כשלמישהו יש יום הולדת 2. כשמשתמש חדש מצטרף לפורום (אלא אם כן כבר יש הודעה כזו בעמוד) 3. כדי לעשות עידכון כללי כזה 4. כדי לתת הרבה תמונות 5. כדי לבקש משהו, שהתשובה שלו היא לא הודעה אחת, כמו "לואיסנה ופליפה חברים?" תשובה: "לא אכפת לנו, אתה מוזמן ללכת. ביי." כאן השרשור כבר נגמר, ואין לו יותר תכלית בפורום… לא חבל על ההודעה? לעומת זאת, הודעה כזו – "אני עושה עבודת חקר על השפעת המורדים בארץ ישראל ובעירק, אני צריך שתתנו לי כמה שיותר סיבות למה הם כן או לא משפיעים בכל אחד מהמקומות הנ"ל" זה, כן יכול להפוך לדיון… אפילו אחד סוער :) למה בכלל צריך לשרשר? כיום במערכת הפורומים של תפוז יכולות להיות בעמוד אחד רק 20 הודעות ראשיות. ואם כל אחד ייפתח הודעה ראשית ולא ישרשר, אז הודעות של אנשים אחרים (שכן חשובות) פשוט יעברו לעמודים אחרים ויהיו לא רלוונטיות. נ"ש – ניצול שרשור: מה זה ניצול שירשור: ניצול שירשור הוא הטיה של נושא השיחה בשירשור (הטופיק), לנושא שונה. ניצול שירשור בא בצורות רבות ומגוונות, וכאן מפורטות היתרונות והחסרונות שבשיטות. מה טוב בניצול שירשור: 1. אם ענו כבר על ההודעה המקורית אז עדיף לנצל את קיומה מאשר להוריד לדף אחר הודעה שעדיין יש בה צורך (משו שנוגע מ-א-ד לפורום שלנו). ולמי שלא הבין, בפורום יכולות להיות (נראה לי ) 15 הודעות חדשות (טופיקים ואוף טופיקים). כל הודעה חדשה שנפתחת, מורידה את האחרונה עמוד. 2. עוד סוג של ניצלו"ש הוא לנצל הודעה שהתפתח ממנה דיון לוהט, ואז היא גונבת את מירב תשומת הלב בדף. היא נמצאת רוב הזמן בראש הדף והיא הדבר הראשון ששמים לב אליו, ולכן אם מנצלים אותה אז גם ההודעה המנצלת נמצאת למעלה והיא נהנית מתשומת הלב של ההודעה המקורית, שימו שזה גם חסרון, כי קשה לשים לב להודעה הקטנה שלך. 3. ניצול הודעה שעומדת לרדת אבל עדיין לא ענו עליה. הדבר הטוב בזה הוא שההליך יוצר הקפצה של ההודעה המקורית לראש הדף, וככה לפעמים מגיבים גם על ההודעה המקורית. 4. ניצול הודעות של הנהלת הפורומים – הניצלו"ש הטוב ביותר. הסיבות הן אלו: א. הכינוי "הנהלת הפורומים" צבוע בכחול ומשך את העין. ב. לרוב יש גם אייקון בכותרת ההודעה של הנהלת הפורומים. ג. זה די מצחיק. ד. ככה יוצא שההודעה המבזבזת מקום של הנהלת הפורומים מנוצלת למטרות טובות. ה. ההנהלה אף פעם לא תקלל אותך בתגובה לניצול, מצד שני – היא גם לרוב לא מגיבה . ו. אף פעם לא מוחקים הודעה של ההנהלה. ז. אפחד לא מגיב להודעות של ההנהלה, והניצול בולט. מה החסרונות בניצלו"ש: 1. אם ענו כבר על הודעת המקור בהרבה הודעות, הניצלו"ש יהיה כזה קטן, שאפחד לא ישים לב שהוא שם 2. במקרה של ניצלו"ש דיון, יש סיכויים לא מעטים שיתעלמו לגמרי מההודעה שלך. 3. ניצול עלול לגרום לזה שלא יגיבו על ההודעה המקורית – די מגעיל. 3. ניצול הודעה של מנהל פורום – זה אחד מהדברים היותר מסוכנים. במקרה הטוב הוא רק ינזוף בך, במקרה הרע הוא ימחק את ההודעה שלך, ובמקרה הגרוע הוא גם יחסום אותך באותה הזדמנות, נו טוב, תלוי במצב רוח שלו באותו יום, רק תזכרו שהוא יכול . ולסיכום – מתי, ואיך לנצל"ש: 1. תמיד עדיף לנצל הודעה שענו עליה (אבל לא בהרחבה, כלומר, לא משו שהפך לדיון... משו כמו, תנו לי תמונה של בלעט, נתנו תמונה, השרשור לא יכול להתפתח יותר) זה לא יגרום לכעס של כותב ההודעה המקורית. 2.תמיד כדאי לנצל הודעה של הנהלת הפורומים. 3.תמיד לפני ניצלו"ש יש לקרוא לפני הניצול את ההודעה המקורית ואת התגובות עליה, אם ישנן כאלו. 4. אם זו הפעם הראשונה שאתה נכנס לפורום – עדיף שתקרא את כל ההודעות בדף ואת הודעת המנהל, ורק אחרי זה תשקול האם נכון לנצל הודעה. הודעת "אני חדש" היא סיבה להודעה חדשה, אבל אם יש כבר כמה, תכתבו את זה שם. 5. אין לנצל הודעה שבה מבקשים במפורש שלא לנצלה, למעט במקרים שהבקשה נמצאת בחתימה.

KerenWelling

New member
קבלי ח"ח!

למרות שהן בכלל לא קוראות או מנסות להפנים את מה שאנחנו מנסות להגיד להם פה...אבל לא נורא. לפחות את מנסה וקבלי ח"ח!

Gold Girl

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo42.gif../images/Emo51.gif../images/Emo24.gif

אני רק מקווה שזה יעזור במשהו

היית צריכה לרשום גם מה זה ח"ח....!

כולם אומרים את זה ואנלא מבינה מה זההה (אח... הטיפשות............) "אם X פתח הודעה, וY הגיב לאותה הודעה, ואז "פליפה הכוסון" רצה להגיב לY החצוף, שכתם שפליפה מכוער. הוא ילחץ על "הוספת תגובה" בהודעה של Y, כי רק ככה Y ידע שהוא התכוון להגיב לו, ולא לX. " זה נשמע כמו איזה תרגיל של בני גורן...............

KerenWelling

New member
בהצלחה

תנסי ליישם את זה כי זה ממש מבלגן שלא משרשרים כמו שצריך זה יכול לגרום לכל מיני סכסוכים גם למשל אם מישהו כתב בהודעה: "כן והיא בכלל אמרה שזה לא נכון!!!!איזה פוסטמה!" (למשל..) ומישהו יגיב להודעה הזו: "אני פוסטמה?!!!!! לכי כבר!! מה כבר אמרתי שאת מקללת אותי ככה?!" ובסוף יסתבר שהראשונה לא שרשרה כמו שצריך.. אלה בעיות שקורות הרבה כשאנשים לא משרשרים נכון או לא יודעים לקרוא שרשורים כמו שצריך.. בעקרון אם את קראת את המדריכים והסתכלת בציורים את אמורה לתפוס את זה מיידים ותסתכלי בשרשורים אחרים בפורום ותוכלי להבין גם מזה.. בהצלחה

Gold Girl

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo42.gifדיברת עליי../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif

CiNdErElLa3887

New member
../images/Emo4.gif../images/Emo10.gif../images/Emo7.gif!...גל!

הודעות כאלה יכלת לשרשר לאוף טופיק שיש..
אררררר! די לפתוח הודעות חדשות
אני אכנס יותר מאוחר..אני צריכה להתכונן לתנ"ך

galevine

New member
עוד מעט אני נוסעת

לקניון אז אולי יהיו שם פוסטרים של מארוןןןןןןן הלוואי אני מחפשת כבר בערך שנה חיחיחי!...

KerenWelling

New member
אם אפשר לא לפתוח הודעות חדשות

(ומפגרות) סתם!!!!!! תלמדו כבר לשרשר גאד דמט!!

למעלה