מעלית בבית פרטי

מעלית בבית פרטי

אנחנו נמצאים כרגע בשלבי תכנון סופיים של בית פרטי בן 3 מפלסים ומעוניינים להתקין מעלית בבית (בשלב ראשון מבצעים את ההכנה - הקצאת מקום לפיר וכו'). האם למי מגולשי הפורום יש נסיון עם מעלית בבית פרטי, ואם כן אשמח לקבל פרטים. תודה.
 

בינא

Member
מעלית בבית פרטי

עדיף לבצע חיצונית ולא פנימית, מכל מיני סיבות. המעליות היעילות ביותר (כלכלית) תהיינה מעליות הידראוליות - התמחות של "תעמל מזרע". אם מתקשרים לחברת המעליות הם מספקים את כל התכנון ונותנים את כל הטיפים האפשריים, כולל מקום, שטח, חוקים, תקנות, כיוונים, אופציות, חשמל ואת כל התיאומים עם האדריכל/ית והאישורים הנדרשים, כולל תוכניות לבצוע מאוד מפורטות (עם אחריות) וליווי פיקוחי מתואם במהלך הבצוע (גם אם בשלב ראשון לא מבצעים את המעלית). מצורף צילום של מעלית כזו בירושלים, אשר תוכננה תחילה בתוך המבנה והוצאה החוצה מכל הסיבות האפשריות...כולל ארנונה.
 

בינא

Member
עוד משהו על צורת הפיר...

לא חובה שיהיה מפלדה וזכוכית. יכול להיות כחלק מהמבנה אבל בצורתו זו...אין תשלום ארונה. ניתן לבצע עם זכוכית אנטיסאן שקופה ולא עם חלבית כך שניתן לראות דרכה כמו דרך חלון ומקבלים אור לחדר, אם גם כנפי הדלתות מזכוכית.
 

Anin17

New member
חיצונית ולא פנימית, הידראולית ולא רגילה

חיצונית ולא פנימית עדיפה רק מבחינת בידוד רעשים הידראולית לא תהיה עדיפה על פני מעלית רגילה מבחינה כלכלית - אולי רק תהיה גמישה יותר במיקום חדר המכונות
 

איריסג

New member
נסו לשלוח מסר ל M הדרך

זה נדמה לי הניק שלה - גם היא בונה מעלית בבית.
 
למעלה