כיווניםמעליות
שלום, אני מכין עבודה סמינריונית בנושא מעליות. אני זקוק בדחיפות לחומר בנושא. לינקים לחומר אקדמאי או לאו יתקבלו בברכה. אני צריך להתייחס לאופן שבו משפיעה המעלית על תכנון ועיצוב בניין חדש (מיקום, גודל, הכיוון שאליו היא תפנה, שקיפות וכל דבר אחר שעולה בראש...) תודה
תודה...כיוונים
יש לחלק את נושא המעליות לשניים. החלק הראשון, הוא החלק ההנדסי, שבו כמות המעליות, גודלן ואופן השימוש בהן (למשל מעליות שמביאות רק לקומות בכפולות של 10, ובתוך כל קומה כזו, מעין לובי, ומעלית שמשרתת לעשרת הקומות הללו), נגזר מהבניין, גודלו (הצללית על הקרקע), מספר הקומות, נפח התנועה. החלק השני הוא הפאן האדריכלי, והוא דן בערך המוסף של הפיתרון האדריכלי, שוב המיקום, (חיצוני/פנימי) והמראה (שקוף/אטום) וכו. כך או כך, אני ממליצה לך להתמקד בנושא מסויים (למשל גורדי שחקים), ולנתח את התכניות של מספר גורדי שחקים מוכרים ומוצלחים בעולם (אפילו לסדר את המסקנות שלך באיזו שהיא טבלה השוואתית לכל המקרים). לא הייתי מוותרת במקומך, אל ראיון של איזה אדריכל ישראלי שתכנן אחד מגורדי השחקים, ותיחקורו בעניין זה. בהצלחה
נסה אוליתודה...
דבר ראשון אני רוצה להודות על תגובה מהירה מהצפוי...אני לא סטודנט לאדריכלות ואין לי שום נגיעה בתחום. אני סטודנט לתקשורת וניהול ובמסגרת אחד הקורסים אני עושה את העבודה. דבר שני, אחרי שחפרתי ועשיתי סיעור מוחות וכבר חשבתי שעליתי על כל הנושאים האפשריים של מעליות (כולל הפן הפסיכולוגי, מעליות בתרבויות שונות וכו'...) שמחתי לראות שהראית לי דבר חדש שלא שמתי לב אליו: מעליות בכפולות של 10 (כמו באמפייר סטייט...?) מכיוון שאין לי שום רקע באדריכלות, אין לי יכולת לנתח תוכניות של גורדי שחקים. בקשר לאדריכל ישראלישל גורדי שחקים, יש לך שם מסוים....? שוב, המון תודה
![]()
ד"א, הערה בנוגע לישראלנסה אולי
בפורום גורדי שחקים. אגב, הדוגמה שנתתי לא בהכרח קיימת. לכל גורד שחקים הפיתרון שלו. בהצלחה
תותחית...ד"א, הערה בנוגע לישראל
יש הרבה תאוריות בנושא מיקום המעלית. בארץ, בגלל נושא המרחב המוגן, שמחוייב להיות בכל בניין, גם בגורד שחקים (ממ"ק = מרחב מוגן קומתי), נמצא פיתרון, שהוא מאד שכיח (כמעט ללא פיתרון אחר בנמצא). המרחב המוגן הוא מעין פיר מבטון, לכל אורך גובהו של הבניין. המהנדסים והאדריכלים מנצלים פיר זה, על מנת שיהווה את עמוד השידרה הקונסטרוקטיבי המרכזי בבניין (דומה הפוכה, הם מגדלי התאומים, שהמבנה הקונסטרוקטיבי שלהם נסמך על העמודים החיצוניים, ולא על פיר מרכזי). בנוסף לשימוש הקונסטרוקטיבי הנ"ל, מטעמי נצילות, עפ"י רוב, לתוך המרחב המוגן הזה, מכניסים את פונקציות השירות של הבניין, דהיינו, שירותים/מטבחון/מעליות. ושוב, בהצלחה
בין נוהג לנוהגתותחית...![]()
שוב תודה רבה! עוד נושא לכתוב עליו (אמנם קטנטן אבל מצוין). פשוט תותחית![]()
לגבי כפולות של 10?בין נוהג לנוהג
א. קיים תקן של מכון התקנים לנושא המעליות, חבויות וכד' ב. תחיקה: חוק התכנון והבניה מחייב - תציץ בו ותוכל לרכז את נושא המעלית ג. הפיר המרכזי המונוליטי נולד כתגבור לרעידות אדמה וממ"ק-מרחב מוגן קומתי הצטרף אליו בהמשך-זוהי תקנה מאוחרת למדי למעליות שקימות כ-200 שנה. לגבי מעליות, גודלן, נושא של פינוי חולים (אלונקה ו/או מיטת אמבולנס), כיבוי וכד' תוכל להציץ בפן החוקי וכן הייתי פונה למספר ספקי מעליות כ-SCHINDLER' נחושתן וכד' ELEVATORS-באינטרנט
מעליות עם תכנון לנכים...מעליות
שלום, אני מכין עבודה סמינריונית בנושא מעליות. אני זקוק בדחיפות לחומר בנושא. לינקים לחומר אקדמאי או לאו יתקבלו בברכה. אני צריך להתייחס לאופן שבו משפיעה המעלית על תכנון ועיצוב בניין חדש (מיקום, גודל, הכיוון שאליו היא תפנה, שקיפות וכל דבר אחר שעולה בראש...) תודה
אפילו יותר מזהמעליות עם תכנון לנכים...
יש תו תקן בישראל שמחייב זאת... כמו בכל העולם <הנאור>. קח את זה בחשבון.
מעליות גורמות גם לכאב ראש לא קטןמעליות
מה הכוונה בפיר בתוך פיר?מעליות גורמות גם לכאב ראש לא קטן
למתכננים. כמות מעליות בבניין נקבעת לפי נוסחה מטמתית המחשבת את כמות המששתמשים, מספר קומות אך גם מהירות המעלית ועוד,ולכן אם יש מעלית מהירה אז ניתן לחסוך במעלית למרות שחייבים לפחות 2 מעליות בבניינים גבוהים ושאחת תהיה גדולה מספיק בשביל אלונקה. הבעיה מתחילה כאשר המעלית המהירה מחוברת לקיר משוטף עם חדר מגורים ובעיקר חדר שינה בבניין. אם יצא לך לראות מגדלים למניהם, בד"כ המדרגות לא נמצאות מסביב לפירי המעלית אלא במקום אחר, לידן, וכך נוצר מצב שקונסטרוקצית המעלית מחוברת לקיר של חדר בבית. מכיוון שמעלית מהירה- משהו כמו 3 מטר בשניה שזה בערך קומה אחת- יוצרת תהודות על הקונסטרוקציה שלה גם הבניין מקבל זעזועים וזה יוצר רעש רב. אני יודע על מקרה שבו נאלצו להקטין את מהירות המעלית על מנת למנוע רעשים אבל אז נוצר מחסור במעלית ביחס לתכנון המקורי לפי הנוסחה. היום רוצים להוסיף מגדלים לפרויקט הנ"ל וכנראה שיצתרכו לעשות פיר בתוך פיר שאומר יותר שטח למעליות על חשבון דירות. אם תעשה חישוב פשוט של הוספת 30 ס"מ לשטח פיר המעלית במגדל ממוצע תגלה שהשטח שמוסף למעלית שווה ערך לגודל של דירה וליזם זה הרבה מאוד כסף. אני מציעה לך לחפש בדפי זהב חבורת שמתקינות מעליות ולפנות אליהם לקבלת מידע
כמו שזה נשמעמה הכוונה בפיר בתוך פיר?
ראית כאלה דברים?כמו שזה נשמע
יוצרים פיר רגיל למעלית שיהיה אפשר לחבר אליו את כל מה שצריך בשביל המעלית ואז מסביב משאירים עוד מקום ריק של אויר ובונים עוד פיר שהוא כמובן יותר גדול המכיל את הפיר הראשון. הפיר הפנימי לא צריך להיות קיר מלא אלא סידרה של קורות ועמודים בשביל המערכות של המעלית. המטרה היא לדאוג לכך שלא יהיה מצב שבו פיר המעלית יהיה צמוד לדירת מגורים אלא שיהיה איזשהו רווח ביינהם. וכמו שאמרתי זה עולה המון כסף ליזם על עיבוד שטח לדירות והוספת ברזל לעבודה.
נכון אבל אם המעלית נוסעת מהרראית כאלה דברים?
המעליות בנויות בצורה כזאת, ישנם 4 מסילות עליהן תא המעלית תלוי, 2 בכל צד של התא ישנם עוד 2 מסילות המחזיקות את המשקולת שמיקומה יכול להיקבע על ידי אילוצים תיכנוניים, היא יכולה להיות מאחורי התא או מצידו כל הקונסטרוקציה של המסילות לא בנויות ישר על הקיר אלא על פסי מתכת שמציבים אותם לאורך הבניין וגם הם מעוגנים לבניין רק במס' נקודות ולמעשה ישנה אפשרות להתקין כל מעלית בעזרתו של קיר אחד בלבד, הקיר הקדמי היכן שממוקמות דלתות התא הרעיון של פיר בתוך פיר לא נשמע לי מובן והגיוני גם לא יצא לי לראות או לשמוע על כאלו
המשךנכון אבל אם המעלית נוסעת מהר
היא והמשקולת שלה יוצרים וברציה המועברת לקונסטרוקצית הבניין וזה יוצר את הבעיה של רעידות ורעש. מן הסתם לא שמעת או ראיתה - גם אני לא ראיתי- מכיוון שזה מאוד יקר וגורם לבזבוז שטח רב בבניין ואף אחד לא יוותר על שטח כזה אבל אני שמעתי על פרויקט שנאלץ להקטין את מהירות המעלית על מנת להפסיק את הרעשים ועכשיו רוצים לעבור בפרויקט לשלב ב' והם בבעיה הם רוצים לשמור על מהירות מעלית גבוהה אך פוחדים שבעיית הרעש תחזור על עצמה. אל תשקח שמי שצריך לגור בבניין הזה יכול לתבוע אותם על ליקוי כזה, אם היו בונים את חדר המדרגות מסביב לפיר המעלית כל הבעיה היתה או נמנעת או פוחתת כי הרעש לא היה נמצא על קיר של דירת מגורים.
אני לא מומחההמשך
התחום הזה הוא בדיוק עיסוקו של אבי לכן שאלתי אותו וקיבלתי תשובה חד משמעית גם למעלית האיטית ביותר וגם למהירה ביותר אסור ליצור שום ויברציות, אם היא יוצרת, סימן שהיא לא תקינה (האפשרות בעלת הסבירות הגבוהה היא שיש מה שנקרא בשפה מקצועית חופש בתא, כלומר התא נע יותר מדי לצדדים בעת הנסיעה ופוגע במסילות שלו, כל זה נכון לגבי מעליות איטיות יחסית במעליות מהירות יש גלגלונים המשמשים בולמים בין התא לבין המסילה ולכן זה לא אפשרי, אבל יכול להיות שהגלגלונים עצמם ניזוקו או שנישברו) המעלית (מהירות ואיטיות) אינה מייצרת רעשים חריגים שעלולים להפריע לדירה בעלת קיר משותף עם הפיר כל עוד היא תקינה יכול להיות שהדירה נמצאת קומה העליונה וחדר המכונות נמצא מעליה ושם מקור הרעשים כי חדר המכונות אכן מרעיש יכולות להיות עוד סיבות לכך שהמעלית מרעישה אך כל אלו הם תוצאה של אי תקינות
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.