מעלה באוב

מעלה באוב

סליחה שאני נודניק, לפני כמעט שנה היה לנו דיון על שווי של דרקון זהב בכסף של ימינו. היה דיון נחמד מאד.
הטענה שלי הייתה שמרטין לא היה רציונלי ועקבי בסכומים שהוא רשם בספרים. לא שוכנעתי אחרת.
לאחרונה עודכן השווי של דרקון זהב (באחד אתרי הוויקי של ששאו"ק) ל-17,000 דולר. (את החישוב עשו לפי איזו אמירה של אצבעון שמאה דרקונים יכולים לקנות כמות מסוימת של יין דורני משובח ולפי זה עשו את ההשוואה)

אז אני מסיק ש:
א. ההשוואה שהאתר עשה מוטעית ביסודה.
ב. אנגואי הקשת זכה בתחרות הימין בסכום ש"ע ל- 170,000,000 (מאה שבעים מיליון) דולר, ואמר שהוא הולך לבזבז אותו על שתייה וזונות, בזמן שנשאר לו לבלות במעלה מלך.
ג. כמו שמרטין עצמו אמר (אין לי את המקור, אבל קראתי מישהו שטוען כך) שלא צריך לחפש דיוק בערכים ובסכומים שהוא כתב בספרים, מאחר והוא... פשוט לא דייק. שזה בדיוק מה שטענתי בזמנו בפוסט הפותח.

סליחה, אבל הייתי חייב.

תיקון

אני מסיק שאחד מהבאים הוא נכון:
א. ההשוואה שהאתר עשה מוטעית ביסודה.
ב. אנגואי הקשת זכה בתחרות הימין בסכום ש"ע ל- 170,000,000 (מאה שבעים מיליון) דולר, ואמר שהוא הולך לבזבז אותו על שתייה וזונות, בזמן שנשאר לו לבלות במעלה מלך.
ג. כמו שמרטין עצמו אמר (אין לי את המקור, אבל קראתי מישהו שטוען כך) שלא צריך לחפש דיוק בערכים ובסכומים שהוא כתב בספרים, מאחר והוא... פשוט לא דייק. שזה בדיוק מה שטענתי בזמנו בפוסט הפותח.

Narion

New member
170 מליון דולר?

הוא יכול לקנות את כל הזונות בעולם במחיר הזה...
(כולל את סרסיי).

לא נראה לי שהמספר הזה הגיוני, SORRY.

CallMeCavanaugh

New member
בעניין הזה הוא בטח צחק

לא נשמע לי לא סביר שמישהו יזכה בלוטו וכשישאלו אותו מה הוא יעשה עם המיליונים הוא יענה "וויסקי וזונות".

יש קישור לחישוב שלהם?

סביר שמרטין לא דייק, כמו שהוא לא דייק בסוסים, בצבעי עיניים, ועוד.
אבל בגדול סביר למדיי בעיניי משהו כמו אלף/אלפיים דולר לדרקון, שזה אומר שלוש מאות אלף דולר כהצעת כופר לאביר (או לבת, אבל דומני שמוזכר שזה סכום שלא היה מבייש פדיון של אביר, לפחות לא מלורד זוטר כמו לורד סלווין), עשרה או עשרים מיליון דולר פרס שנחשב פזרני לזוכה בתחרות קשתות ארצית, וזה סכום שבהחלט אפשר לבזבז בזמן קצר ולהגיע לאפס, כמו שהרבה מקרים של זוכים בלוטו. לשם השוואה, מה הפרסים המחולקים בתוכניות הריאליטי הגדולות ברשתות הארציות בארה"ב? בדיקה קצרה בגוגל מלמדת שהסכומים לא גבוהים במיוחד - אבל בזמן שהמתמודדים זוכים במיליון או שניים במקרה הטוב, יש שופטי ריאליטי שמקבלים 15 מיליון דולר לעונה. סביר להניח שמלך שוחר צדק ובזבזן כמו רוברט לא ייסבול כזה מצב (שממילא מראה על חזירות שקיימת רק בעולם שאחרי המהפכה התעשייתית) ויחלק 15~ מיליון כפרס במה שהוא המקבילה לתוכנית ריאליטי ובה אין את השופטים (או שאר מניפולציות של ההפקה) כחלק מהתחרות. ושישה עש שנים עשר מיליארד דולר חוב לממלכה בגודל יבשת דרום אמריקה עם כלכלה ביניימית? בסה"כ די סביר לדעתי.

אתה רציני?

אנא, נסה להסביר לי איך פשוט עם כמו אנגואי אמור לבזבז 15 מיליון דולר בווסטרוז? ואני רוצה לחדד- נד רצה להציע להציע לו ג'וב במשמר ביתו! אתה קולט? ג'וב של שומר לבנאדם שיכול לקנות כמה כפרים קטנים על בקרם ואנשיהם. כן, בטח.

כאמור, אני מפנה אותך לדוגמה של זוכי לוטו

עושר פתאומי שנוחת על בנאדם יכול לסחרר לו בקלות את הראש.

לצורך העניין, גיגלתי חדרי המלון היקרים בעולם. בלי לקחת את ה-5 היקרים היותר, יש סוויטות שעולות מעל 30 אלף דולר ללילה (יש גם שמתקרבות לכפול מזה, כאמור). בלי לשאול האם לילה באמת שווה סכום כזה - העובדה היא שיש אנשים שמוכנים לשלם, אחרת לא אלה היו המחירים. לו היית צעיר מסוחרר, לא היית מוכן לבדוק האם זה שווה את הכסף? ואז נשאר עוד כמה ימים כי וואלה היה כיף לא נורמלי? עם 30 אלף ללילה אתה מאבד מיליון דולר בחודש. וזה רק על לינה ואוכל יוקרתיים. תוסיף לזה שירותים נלווים נוספים, טיפים, זונות צמרת, מלכחי פנכה וקרובי משפחה אבודים שפתאום נזכרו בך, גניבות פה ושם, נזקקים שאתה תקוותם היחידה להשיג תרופה לילד החולה היחיד שלהם, מוצרי מותרות כמו ביגוד, תכשיטים, ואולי גם חומרים פסיכואקטיביים מאיכות מעולה (סביר להניח שחלק גדול משווי השוק של סמים מהיקרים ביותר מגיע מהצורך לחמוק מרשויות החוק, ובווסטרוז סמים פסיכואקטיביים או המקבילות להם (יין בוסתן?) יהיו חוקיים ככה שהמחירים לא יהיו מאוד גבוהים - ועדיין הם לא יהיו זולים), הימורים בבתי הימורים שיכולים לנקז בקלות סכומים אסטרונומיים, צרף לזה ילד תמים שלא חושב על העתיד וזה לא מאוד מופרך. למעשה הצעת עבודה של שומר אצל הסטארקים (שכר שנתי של עשרות בודדים של אלפי דולר) היא עלבון לבנאדם שיש לו 15 מיליון שורפים בכיס.

כן, הוא יכול לקנות כמה כפרים, אם יש לו השכל הכלכלי ויכולת דחיית הסיפוקים. זה יאלץ אותו לנהל אותם, לוודא שהאריסים שלו באמת משלמים לו כמה שמגיע לו, מה שאומר להבין בחקלאות, לרדת לסיורים בשטח כדי לראות מחלות יבול ובקר, לנהל אנשים ולבחור אריסים לפי מקצועיות ויושרה, ובאופן כללי חתיכת טרחה. כמקבילה לזה הוא היה יכול לקנות 10 עד 30 דירות יוקרה במנהטן ולהשכיר אותן. לא לכולם יש השכל, יכולת דחיית הסיפוקים, וראיית הנולד לזה. אני שוב מפנה אותך לסיפורים על זוכי לוטו: גיגול קצר מראה סיפורים כמו קלי רוג'רס, בת 16 שזכתה ביותר ממיליון וחצי פאונד (3 מיליון דולר באותו זמן) והיום היא אם חד הורית שמתפרנסת בדוחק כעוזרת בית (סעיפי ההוצאה: חופשות, קניות, חברים וניתוחים פלסטיים). או ג'ניט לי, אמריקנית ממוצא קוראני בת 52 שזכתה ב-18 מיליון דולר (סכום דומה פחות או יותר לזה שאנגואי זכה בו) ופשטה רגל. סעיפי ההוצאה שלה הם דווקא בעיקר אלטרואיזם: תרומות למטרות חברתיות, לאקדמיה ולפוליטיקאים. או בילי בוב, שזכה ב-31 מיליון דולר ודווקא ניסה להשקיע, קנה חווה, כמה בתים וכמה מכוניות, אבל לא היה מסוגל לסרב לאנשים שבאו לבקש ממנו עזרה ואת המהלומה הכלכלית והרגשית הגדולה קיבל כשאשתו החליטה לעזוב אותו. אז יכול להיות שהנתונים שלי לא אמינים (תוצאה של גיגול בעברית שהביאה לבלוג פרטי שנראה אמין פחות מאתר חדשות). אבל הסיפורים הללו קיימים גם קיימים.

זה נכון לימינו, ולכלכה בה הכסף הוא ספרות

במחשב.

במעלה מלך, בהנחה שאתה לא קונה נדל"ן או ספינות, אין איך "לשרוף" 15 מיליון דולר בכמה שבועות/חודשים בלי שזה ייחשב לטירוף, ואין לנו סיבה להאמין שהבחור מטורף- לפחות על סמך פעולותיו בהמשך הדרך. על אחת כמה וכמה שקשה להאמין שהוא שרף 170 מיליון...
הרי מה כבר אפשר לקנות בעולם ימי ביניימי כשאתה לא בעל אדמות או סוחר גדול? כמה אפשר להוציא על שתייה? כמה על זונות? אפילו היקרניות ביותר שמיועדות ללורדים עשירים, לא אמורות לעלות יותר מכמה אלפי דולרים בודדים למפגש- פשוט כי אין כ"כ הרבה עשירים שיכולים לממן כזה סוג של בידור...אז אפילו נגזים ונאמר שכל אחת גובה 10 אלף דולר, ושהוא מעדיף אותן בשלישיות... עדיין הוא לא יגרד את המיליון דולר בחודש שלם של בילויים מתישים כל לילה...

באמת 170M זה מוגזם

אבל אני חוזר לדוגמת הסוויטות שעולות 30 אלף ללילה, זה אמור לכשות את רמת החיים שלו (ונניח שזה כולל שתיה, זונות ושירותים), ולשרוף לו מיליון בחודש, כלומר מיליון על רמת חיים. נגיד עוד 5 מיליון על ביגוד מהיקרתיים, קשת חדשה, תכשיטים ושאר הוצאות גדולות וחד פעמיות, עוד 5 מיליון על עזרה ומתנות לחברים חנפנים ונזקקים - ותוך 5 חודשים יש לנו בזבוז של 5 מיליון, בלי להביא בחשבון גניבה אחת או שתיים. כשהכסף הוא לא ספרות בדף העו"ש אלא מטבעות בארנק, אתה אמנם שולט יותר בהוצאות שלך, אבל מצד שני בלי לספור את המטבעות שנותרו בכל פעם יש לך רק הערכה, ואני עוד לא מדבר על הבעיה בפריטה של הסכומים שאתה מוציא: אם דרקון זה 30 סהרונים או 210 צבאים, ואם לא קיבלת את הפרס שלך במטבעות קטנות יותר מדרקון, לא תמיד יהיה לאנשים העודף המדוייק להחזיר לך, וקל לומר "שמור את הכסף" כשאתה חושב שיש לך עוד הרבה ושהוויתור לא משמעותי בשבילך.

עכשיו אפשר להניח גם שמרטין הגזים, וגם שההערכה לדרקון קרובה יותר לרף הנמוך (אלף דולר) מאשר לגבוה (אלפיים) ולא לרף הממוצע שהשתמשנו בו, ונאמר שאנגואי קיבל 4-8 מיליון דולר. זה סכום בזבזני מאוד ביחס לזוכים בריאליטי (אבל בהיעדר מנחים מפורסמים ששואבים את הכסף ולא משיאירים הרבה למשתתפים עצמם), אבל 6 מיליון אפשר לבזבז מאוד בקלות. בכמה חודשים.

Narion

New member
בעניין נד סטארק:

להיות במשמר הלורד של סטארק זה כבוד (כמו להיות במשמר המלך לצורך העניין), ישנם פשוטי עם שכל חייהם מפנטזים על זה.

אחרי הכל, אנגואי זכה בסכום גדול של כסף, לא בתואר אבירות.

נד מאוד התרשם מהדיוק של אנגואי, ולכן הוא רצה אותו במשמר שלו.

בעניין סכום הכסף ההזוי שהוא זכה בו:

יכול להיות שחלק הוא באמת שם על זונות איכותיות (אני מניח שישנן כאלה שיקחו לא מעט דרקוני זהב עבור השירות שלהן)ף ואת השאר הוא נתן לדונדאריון (שהיו זקוקים לכסף רב על מנת לבסס את המחתרת שלהם).

כמו שכתבתי אז

אני חושב שהערך של דרקון הוא בערך אלפיים או שלושת אלפים דולר.

אנגואי מספר שהיה נוהג להרביץ שלישיות בבית הבושת של אלאיה. אלאיה ודאנסי באותה מיטת נוצות, טעמו של יין בוסתן...
אנגואי התחיל לחיות כמו לורד, בלי שיש לו הכנסה של לורד.
בין תחרויות הימין ליציאה של בריק דונארדיון ממעלה מלך, עברו כמה חודשים טובים.
מי שחי בבזבזנות מדהימה יכול לבזבז סכומים מדהימים תוך חצי שנה.

סתם הערה, לורד סלווין טארת' הוא לא לורד זוטר. הוא לורד רם מעלה, נושא דגל של בית באראתיאון מקץ סופה. לורד האי הגדול טארת'.

למעלה