מעיל

Crystal Water

New member
מעיל

היי, אני נוסע לנורבגיה והולך להיות בטמפ' נמוכות מאד. אומנם לא הולך לעשות סקי אבל כן ארכב על אופנועי שלג ומעבר לזה פשוט אשהה הרבה בחוץ (גם בלילה) ההמלצות אומרות שבתור שכבה אחרונה לשים מעיל סקי - עם זאת, יש לי מעיל ישן שהשכבה החיצונית שלו היא 100 אחוז ניילון, והפנימית היא 100 אחוז פוליאסטר. מתחת לשכבות האלו אני מתכוון להיות עוד עם פליז, סריג וחולצה תרמית. האם נשמע לכם שהמעיל בסדר או ששווה להשקיע על מעיל סקי במקום? מה ההבדל בכלל? תודה מראש!

davesh

New member
מעיל סקי אטום למיל ובעל יכולת "נשימה" כדי

לאפשר נידוף זיעה. אתה צריך מעיל שיבודד אותך מהרוח בזמן נסיעה על האופנוע. אטימות למים פחות חשובה לך.

drz400e

New member
נידוף זיעה היא הדבר החשוב

דוקא כיון שאתה לא עושה סקי , אלא עומד להיות בחוץ הרבה זמן , כל מצב שבו תזיע במעיר שלא מנדף יגרום לך להגיש מאוד מאוד קר מידית אח"כ , כיון שהזיעה שלא התנדפה והתאספה כרטיבות בשכבות שאתה לובש ,תצטנן ותגרום לך להרגיש קור. מעילים אטומים לגמרי יהיו טובים רק אם אתה מתכוון לא לבצע שום בעילות שתגרום לך להזיע. אבל מנסיון , גם להליכה לטיול בשלג מייצרת זיעה... מה שכן , אני בטוח שתוכל לקנות מעיל שם , אז אולי כדי לך לנסות את שלך קודם , ואם זה לא מסתדר פשוט לקנות מעיל שם שמתאים לפעילות הספציפית (יש עולם שלם של מעילים שמיועדים ספציפית לאופנועי שלג http://www.fxrracing.com/category/sno )

Crystal Water

New member
היי, תודה לשניכם,

כשאהיה על האופנוע אני אקבל ביגוד תרמי אז אני משער ששם זה פחות קריטי..
מה שמדאיג אותי זה מתי שאהיה לבד עם עצמי בחוץ בלי הרבה פעילות גופנית...
מקווה שלא אזיע יותר מדי, עכשיו הבנתי את החשיבות של הנידוף זיעה, תודה!

למעלה