מעיל הגשם הכחול.

מעיל הגשם הכחול.

הרצתי חיפוש, ולא ראיתי הודעה בנושא, אז אני מניחה שההודעה לא מיותרת מדי. לא מזמן גיליתי את הקאבר המופלא של The famous blue rain coat של טורי, לשיר של ליאונרד כהן במקור. זה מן הסתם לא חדש לאף אחד. מה שכן, לחלוטין במקרה, מצאתי גירסה מדהימה-מדהימה לשיר הזה בעברית! של הזמרת שרון ליפשיץ, שהיתה ידועה בשנות ה90 במיוחד... בעברית זה: "מעיל הגשם הכחול". וממש התלהבתי מהעובדה הזאת... אני ממש ממליצה לכם לשמוע. ואם ההודעה בכל זאת לא במקום, אז אני מצטערת. :) קייט.

רעוּת

New member
האמת שבדר"כ תרגום של שירים הורס לי,

אבל אני אחפש אותו...בדרכים חוקיות כמובן, כדי שנועה לא תמחק לי את ההודעה
ואם כבר לתרגם שירים של טורי (כן נו אני יודעת שזה של לאונרד כהן, אז מה
כולם שרים את השירים שלו יותר טוב ממנו
), אז יש את "לילה טוב" שזה עיוות מזוויע של sweet dreams ששרה אותו רינת גבאי, הידועה יותר בתור המעצבנת-מרינת-ויובל-המבולבל. ועכשיו אני אהיה נחמדה למרות שזה לא אופייני לי ואגיד לך ברוכה הבאה

רעוּת

New member
ואם כבר ../images/Emo6.gif

יש גם תרגום יותר חופשי של השיר
או גניבת זכויות יוצרים או משהו. ואוכיח לכם
: "כותבת לך מכתב המרחק ניכר קר לך שם וגם פה קר שמעתי שטוב לך אבל אתה חי בשביל שום דבר"=
Im writing you now just to see if youre better New york is cold, but I like where Im living Youre living for nothing now, I hope youre keeping some kind of record​
"אין לי מה לומר לך אהובי רוצחי אני סולחת לך מתגעגעת אליך"=
And what can I tell you my brother, my killer What can I possibly say? I guess that I miss you, I guess I forgive you​
השיר של איגי וקסמן....או לאונרד כהן...או טורי....אוף כבר יש לי פיצול

:O

לא יאומן. טוב, לכי תשמעי לך את מעיל הגשם הכחול של שרון, היא לפחות לא מסתירה אותו מאחורי שמות בדויים. תודה על ברכת ההשתלבות :)

boy for pele

New member
רעות שיחקת אותה!

בחיים לא הייתי שם לב נראה לי. ועשית לי חשק לשמוע את השיר של וקסמן. היא חמודה, עושה הופעות טובות, וחוץ מזה קוראים לה איגי.

FooK MI

New member
היא נשמעת שיקית כשחושבים שקוראים לה איגי ../images/Emo6.gif

ו'איגי וחמי' בכלל נשמע כמו זוג בוהמי מגניב, ואז מגלים שבעצם קוראים להם מאיה ומנחם ולא מתפלאים שהם התגרשו

רעוּת

New member
נו מה, אף אחד לא חשב על זה ../images/Emo46.gif

זה ישר קפץ לי לראש כששמעתי את אין לי מה לומר לך אהובי רוצחיייייייייי |MILK|

רעוּת

New member
חחח באמת ../images/Emo6.gif

טוב תשאל את נועה, אני זיינתי לה בשכל על זה כבר מזמן

lifahead

New member
../images/Emo6.gif

באמת כולם שריםאת שהשירים שלו יותר יפה ממנו הוא כאילו כותב שירים כדי שאנשים יפרשו אותם...

noosh

New member
ברוכה הבאה!

ההודעה במקום בהחלט, גם אם דיברו על זה פעם (ולא זכור לי שדיברו). אני גם אנסה להקשיב לזה, זה נשמע מעניין, מעניין לי איך היא תרגמה את זה. מקווה שתשארי
.

פלוטו24

New member
הביצוע של לאונרד../images/Emo47.gif

אין, פשוט אין על הביצוע שלו. וגם של טורי. אם הם היו עושים לזה דואט ביחד, זה בכלל היה מפגש פיסגה יוצא דופן. אבל לא ידעתי שיש לזה גירסה עברית, ממש הפתעת אותי עכשיו. אולי אשמע אותה.

למעלה