מעיינות בירושלים

maverick88

New member
מעיינות בירושלים

היי חברים,

אני מתכנן טיול קטן בעין כרם בימים הקרובים סביב מרכז טארג, משם אהיה בדרך חזרה לתחנה המרכזית של ירושלים. הייתי רוצה בדרך לעבור במעיין נחמד כלשהו או שניים אם זה אפשרי, ראיתי שיש את עין שריג באזור אבל זה לא לגמרי בדרך, השאלה אם ישנם מקומות מומלצים שאוכל לשלב בטיול שכזה בעונה זו.

תודה רבה לעוזרים :)

אלעד 1975

New member
יש בעין כרם עצמה את מעיין מרים אבל כדי לטבול-ליפתא

מעיין מרים בעין כרם הוא למעשה יותר קרוב לשוקת עירונית מאשר למעיין שניתן לטבול בו.
לשם כך עין שריג מתאים מאד (ואז גם ניתן לשלב את עין חנדק או שאר המעיינות בשביל העולה משם כמו עין עזי וכו'), אך אם מדובר על סביבות תחנה מרכזית בירושלים - ליפתא. הירידה למעיין ממש מגשר המיתרים.

maverick88

New member
חח כן אני מתכוון מעיין שאפשר לטבול בו

ראשית תודה על התשובה.
&nbsp
עין שריג באמת נשמע כמו אופציה, איפה זה עין עזי? לא מצאתי.
לא הבנתי איך מגיעים לליפתא מגשר המיתרים, אני גר ליד הגשר הזה ולא ידוע לי על שום מעיין בסביבה. מפות גוגל מראות שמעיין ליפתא נמצא במרכז העיר (דיי רחוק מהגשר).

אלעד 1975

New member
יורדים ברגל לעין ליפתא מגשר המיתרים. פרטים נוספים בקישור

מהאתר Inature. תשאל כל אחד ברחוב (או כל שכן שלך) איך מגיעים לליפתא (זה הכפר הנטוש הזה על המדרונות שייתכן ואתה עובר על פניהם בכל יום). אפילו בערך "ליפתא" בויקיפדיה יש מפת הגעה לשם מגשר המיתרים.
עין עזי נמצא ב"שביל המעיינות" שמתחיל באיזור חורבת סעדים (מתחת ליד קנדי) ונגמר בסמוך לעין שריג ולכניסה למושב אבן ספיר.

maverick88

New member
טוב לדעת :)

לא ידעתי שיש לי מעיין ליד הבית
אני גר ממש ליד הגשר פשוט
&nbsp
ההצעה שלך מהאמת מקודם התכוונתי למעיין שנמצא איפהשהוא על הציר בין מרכז טארג להר הרצל למשל, נראה שכל המעיינות המדוברים (מלבד ליפתא) נמצאים מערבית לטארג מה שיאריך לי את הטיול המספיק ארוך (וגם הייתי רוצה לטבול בחזור לא בהלוך). אם יש משהו כזה אשמח לדעת, אם לא אודה לך על העזרה הרבה שכבר סיפקת לי :)

למעלה