מעיים

שירה96

New member
מעיים

היי בנות יקרות , ושוב אני חוזרת אליכם בשאלה...האם יכולה להיות מעורבות של המעיים או הקיבה באנדו'? חשוב לי לדעת מהן התופעות שסובלים מהן כשזה קשור למעיים ? והכי חשוב לי לדעת האם יש מעורבות גם בקיבה ומהן התופעות? פשוט בשנה האחרונה אני סובלת מבחילות רבות ותפיחות בבטן , לפעמים אפילו כאבים בקיבה....כמו היום למשל. למישהי מכן הבטן נראית נפוחה יותר מכפי שהיתה בעבר , כלומר לפני שגיליתן אנדו'...מן תפיחות כזו שלא יורדת אם אתן מבינות למה אני מתכוונת . לא תפחיות שלפני מחזור אלא תפיחות שנשארת. לתשובתכן אודה, שירה

זואילי

New member
../images/Emo18.gif עצירות סדרתית בגלל מוקד במעיים

עצירות כרונית. ז"א 5 או 7 ימי עצירות. כלום לא יוצא. אבל ברור שאוכל נכנס.
גזים. האוכל מתפרק אבל עדיין תקוע איפשהו בגוף.
בחילות. טוב אוכלים ואוכלים וכלום לא יוצא אז אחרי 2 ביסים כבר עוד דקה מתפוצצים.
בטן נפוחה וקשה.
בצורה מוזרה ירידה דרסטית במשקל. נכון זה מוזר מאוד. (שטויות, מעלים הכל כשמתחילים IVF).
רעשים. זה אפילו לא קירקורים. זה פשוט רעשים הכי מוזרים בגב, בבטן, בצדדים. הגוף מרעיש.
דחיפות ליציאות. אבל זו רק הרגשה. כי זה לא יוצא. ולא, האיברים הפנימיים לא באמת נופלים למרות שזה מרגיש ככה.
עוויתות מעיים. כרגיל, בגלל המזון שנאסף ולא מתפנה.
בזמן ווסת - הללויה ליציאות רכות סוף סוף. אבל העוויתות בבטן כשזה קורה מביאות לגלי הזעות וצמרמורות ועוד רגע את על הריצפה מעולפת. (תמיד ללכת לשירותים עם הסלולרי!)
כל מיני דברים מוזרים שיוצאים מהגוף. נוזליים, ג'ליים, בלתי נשלטים או בקיצור מה שאני קוראת - "מבייצת מהתחת" ותני לדמיונך להתפרע.
תחבושת היא גם סוג של טיטול. (אח"כ זה הופך להרגל פסיכולוגי שקשה מאוד להיפטר ממנו).
גללי עיזים. אחרי 5 ימי עצירות את אומרת תודה אם יצאה איזו אפונה.
חוסר תיאבון. טוב, לפעמים פשוט כבר אין מקום לאכול כלום.
כאב ראש. זה בד"כ סימפטום שקשור לעצירויות.
בזמן ווסת מדממים גם מהתחת. די מפחיד.
במצב קשה, קולונוסקופיה יכולה להפוך לסוג של לידה כי הגז פשוט לא יוצא בגלל מוקד שחוסם. אי אפשר לדמיין את הכאב. חברות אמרו לי שזה נשמע בול כמו צירים. אבל לא נותנים שום משכך כי אולי "נוצר נקב במעיים ואנחנו רוצים לראות אם את לא מדממת לבטן או משהו אחר אז נשאיר אותך להשגחה כדי להיות קרובים לחדר ניתוח".
מעי רגיז... חחח, ברור כאילו דא?
שעון ביולוגי מדוייק - המוח בתחת אומר לך בדיוק מתי הביוץ ובעוד כמה ימים תגיע הווסת.
כדור בתחת. או בגודל פינג פונג או בגודל טניס. מה שאומר שאת לא יכולה לשבת ישר על התחת אלא תמיד את נשענת על פלח. פעם ימין ופעם שמאל (כי חראם על הגב) וכן - יש לזה כאב מקרין ופועם. כמו זרם חשמלי. אמממממ, כן, יכולה להיות מעורבות של המעיים באנדו. לגבי הקיבה אין לי מושג. היא בטח נפגעת כי עם חיים כמו הנ"ל כמויות הכדורים די מחריבים קיבה לדעתי. מה שכן.... לד"ר בארגבל יש קוקטייל כדורים שיכול לשנות את החיים (ניסיתי תקופה גם בלי אבל מהר מאוד חזרתי לתרופות). ניתוח יוסיף עוד איכות חיים (גם אם זו רק הפרדת הידבקויות במעיים וקצת נקיון גם בלי כריתה), ודיקור כתוספת על השניים יכול להפתיע. 8 שנים סחבתי את התופעות הנ"ל בגלל בורות ואיבחון שגוי. ויש את הקצה השני של הסקאלה - שילשולים. אבל בזה אני לא מבינה. זה קורה לי רק בקילקול קיבה או בגלל סופודקס. ובגלל זה אני תמיד אומרת - מי שמפחדת מבארגבל או מחפירות בטוסיק שתחשוב טוב שוב. כי בדיקה אחת או שתיים יכולות למנוע נזק רציני. ולא חסרות פה נשים עם נזק הרבה יותר גדול משלי. מוגש באהבה

rinat043

New member
כל כך מזדהה..

לצערי ממש כל מילה כאילו שאני כתבתי אותה..מכירה את זה יותר מידי מקרוב.. רק שאצלי הניתוח לא ממש עזר
התחלתי לא מזמן לקחת חיידי אסידופולוס בהמלצה של אחת הבנות פה בפורום אבל זה גם לא בדיוק עוזר, ותזונה קשה לי מאוד לשנות.. אז אולי זה המחיר שאני נאלצת לשלם

נראה לי שגם אני בעסק

בביקורת האחרונה בתל השומר זולטי אמר שיש לי הידבקויות במעיים, ולפחות חלק ממה שזוזו תיארה יש גם אצלי. בקשר לקיבה: אצלי היו בעיות קשות בקיבה, פעם אחת ניתוח בגלל חור ופעם שנייה אישפוז בגלל דימום. שאלתי כמה רופאים כבר אם יש מצב של מוקד בקיבה וכולם ענו שזה נדיר וכנראה אצלי זה לא המצב.

אצלי התופעות הן

רוב הזמן שילשולים שבחלק מהזמן גם הם מלווים בקושי ביציאות. רוב הזמן כאבי בטן חזקים בזמן היציאות, לפעמים אפילו קשה להתאמץ כי אני ממש מרגישה את הכל דבוק לבטן וכל התאמצות כמובן מגבירה את הכאב. לפעמים הרגשה שעוד מעט בורח אבל כלום לא יוצא. בחילות כמובן, למרות שיחסית פחתו עם הדיכוי. בטן נפוחה. וגזים כמובן. אצלי לא ידוע על מוקד במעיים, אבל עפ"י דוח הניתוח הקודם ידוע על מעורבות של הידבקויות במעיים ובמיוחד הידבקות קשה של המעי הגס. לגבי קיבה, מאמינה שהכאבים בקיבה הם יותר בגלל משככים שאנו לוקחות. בכל מקרה אם הכאבים בקיבה ממשיכים רצוי לעשות גסטרוסקופיה לראות שהכל בסדר.

galias3

New member
../images/Emo215.gifI hate my colon

Zoeli, if it was not so sad it could be so hillarious, I laughed a lot reading your descriptions, unfortunately it is so familair!! The Endo made the toilet bowl my preferred location at home, especially on period time. When I am on period and have to run every 5 mins to the toilet as I feel that I need to go (which of course I do not, it is just the adhesion of the uterus and the colon makes me feel like that) but then I have fantasies to stay sitting there for the next 2 days until this feeling goes away! Sounds crazy? yes... Maybe one day someone will research the affect of Endometriosis on our psychological state and behavior. Until then, wanted to add that for a month or so I try to change my diet: No meat, lots of fluids, no bread, no pastries, no sweets! It makes me feel better colon-wise: before, every time I ate out (and I do that a lot) I had to visit the toilet right after eating as I had that huge pressure in my stomach, now it is better. So not only losing weight but also less bloated , less gas and better feeling

זואילי

New member
בהומור המשפחתי של הוריי ושלי

חדר השירותים כשאני אצלהם נקרא המשרד של זוזו. "היית במשרד?" "סיימת לעבוד במשרד?" "הייתה ישיבה ארוכה!" / "ישיבה קצרה"... "ידוע לך לכמה זמן תצטרכי את המשרד?" "לא, בבקשה אל תקחי עיתון למשרד, אני צריכה עוד להספיק להתקלח לפי שנצא" וכו' וכו'

זואילי

New member
חיכיתי לך בשירשור ה ../images/Emo209.gif הזה

למה אין לי כמו לגליה את אייקון הקרמבו?

lee E

New member
כן בהחלט.

מעיים זה אני. אצלי נותחו גם הקיבה וגם המעיים. הקיבה היתה עם הידבקויות חיצוניות, דבר שגרם לי להקאות מרובות. ההסבר היה שכל פעם שהקיבה קצת מתמלאה, ההדבקויות מונעות ממנה להתרחב ולכן היא פולטת את המזון החוצה. ההקאות הפסיקו לאחר הניתוח הראשון, בו היא נותחה. המעיים זה סיפור רב שנים. שוב, למזלי, הידבקויות חיצוניות בלבד...אבל משמעויותיות. המעיים שלי היו חסומות כמעט לגמרי, דבר שגרם לשלשולים רצופים ב-4 שנים האחרונות. בנוסף, לא עיכלתי כמעט מזון, חלבון למשל, לא התעכל בכלל. לא הייתה לי שליטה על המעיים, והיו כאבים עזים כאשר אכלתי מאכלים מסויימים. בנוסף, היתה כמובן אנמיה קשה, ומצב של תת תזונה קבוע, לפי הבדיקות, דבר שנגד את עודף המשקל שלי..וכמובן קולסטרול נמוך ביותר ...וחוסרים..בעצם בהכל. הניתוח האחרון הראה כאמור, חסימה כמעט מלאה לכל אורך המעיים. וכמובן, בטן נפוחה. הבטן באמת ירדה כמעט לגמרי לאחר הניתוח. היא עדיין נפוחה אבל ממש לא כמו פעם.

lee E

New member
אולי תצפי שאזכה באיזה

5 מיליון דולר? אני רואה שהולך לך

זואילי

New member
../images/Emo130.gif../images/Emo130.gif../images/Emo130.gif../images/Emo130.gif

אני כ"כ מתאמצת לצפות, רק שלא יצא לי איזה טחור מההתאמצות.

בלה73

New member
טוב בסדר

אני גם אצא מהארון. אצלי המופע היה בעיקר בצורת שלשולים או צואה מאוד רכה. וכמו אצלכן, בזמן המחזור היציאות מאוד תכופות ואף יותר שלשוליות. למרות השלשולים הופיעו לי פתאום טחורים, ואח"כ גם דם מהרקטום. בחודשים האחרונים לפני הניתוח בזמן המחזור היציאות לוו גם בכאבים בתוך הבטן. ההדבקויות אצלי היו רק באזור המעי הגס, בסיגמא וברקטום והגיעו לאזור הרקטווגינלי. וכמובן, נפיחות תמידית בבטן. זהו, הוצאתי את זה.

זואילי

New member
אוהבים אותך בלה ../images/Emo24.gif

אנחנו ממש קבוצה של איי איי - אנדואיות אנונימיות

למעלה