../images/Emo18.gif עצירות סדרתית בגלל מוקד במעיים
עצירות כרונית. ז"א 5 או 7 ימי עצירות. כלום לא יוצא. אבל ברור שאוכל נכנס.
גזים. האוכל מתפרק אבל עדיין תקוע איפשהו בגוף.
בחילות. טוב אוכלים ואוכלים וכלום לא יוצא אז אחרי 2 ביסים כבר עוד דקה מתפוצצים.
בטן נפוחה וקשה.
בצורה מוזרה ירידה דרסטית במשקל. נכון זה מוזר מאוד. (שטויות, מעלים הכל כשמתחילים IVF).
רעשים. זה אפילו לא קירקורים. זה פשוט רעשים הכי מוזרים בגב, בבטן, בצדדים. הגוף מרעיש.
דחיפות ליציאות. אבל זו רק הרגשה. כי זה לא יוצא. ולא, האיברים הפנימיים לא באמת נופלים למרות שזה מרגיש ככה.
עוויתות מעיים. כרגיל, בגלל המזון שנאסף ולא מתפנה.
בזמן ווסת - הללויה ליציאות רכות סוף סוף. אבל העוויתות בבטן כשזה קורה מביאות לגלי הזעות וצמרמורות ועוד רגע את על הריצפה מעולפת. (תמיד ללכת לשירותים עם הסלולרי!)
כל מיני דברים מוזרים שיוצאים מהגוף. נוזליים, ג'ליים, בלתי נשלטים או בקיצור מה שאני קוראת - "מבייצת מהתחת" ותני לדמיונך להתפרע.
תחבושת היא גם סוג של טיטול. (אח"כ זה הופך להרגל פסיכולוגי שקשה מאוד להיפטר ממנו).
גללי עיזים. אחרי 5 ימי עצירות את אומרת תודה אם יצאה איזו אפונה.
חוסר תיאבון. טוב, לפעמים פשוט כבר אין מקום לאכול כלום.
כאב ראש. זה בד"כ סימפטום שקשור לעצירויות.
בזמן ווסת מדממים גם מהתחת. די מפחיד.
במצב קשה, קולונוסקופיה יכולה להפוך לסוג של לידה כי הגז פשוט לא יוצא בגלל מוקד שחוסם. אי אפשר לדמיין את הכאב. חברות אמרו לי שזה נשמע בול כמו צירים. אבל לא נותנים שום משכך כי אולי "נוצר נקב במעיים ואנחנו רוצים לראות אם את לא מדממת לבטן או משהו אחר אז נשאיר אותך להשגחה כדי להיות קרובים לחדר ניתוח".
מעי רגיז... חחח, ברור כאילו דא?
שעון ביולוגי מדוייק - המוח בתחת אומר לך בדיוק מתי הביוץ ובעוד כמה ימים תגיע הווסת.
כדור בתחת. או בגודל פינג פונג או בגודל טניס. מה שאומר שאת לא יכולה לשבת ישר על התחת אלא תמיד את נשענת על פלח. פעם ימין ופעם שמאל (כי חראם על הגב) וכן - יש לזה כאב מקרין ופועם. כמו זרם חשמלי. אמממממ, כן, יכולה להיות מעורבות של המעיים באנדו. לגבי הקיבה אין לי מושג. היא בטח נפגעת כי עם חיים כמו הנ"ל כמויות הכדורים די מחריבים קיבה לדעתי. מה שכן.... לד"ר בארגבל יש קוקטייל כדורים שיכול לשנות את החיים (ניסיתי תקופה גם בלי אבל מהר מאוד חזרתי לתרופות). ניתוח יוסיף עוד איכות חיים (גם אם זו רק הפרדת הידבקויות במעיים וקצת נקיון גם בלי כריתה), ודיקור כתוספת על השניים יכול להפתיע. 8 שנים סחבתי את התופעות הנ"ל בגלל בורות ואיבחון שגוי. ויש את הקצה השני של הסקאלה - שילשולים. אבל בזה אני לא מבינה. זה קורה לי רק בקילקול קיבה או בגלל סופודקס. ובגלל זה אני תמיד אומרת - מי שמפחדת מבארגבל או מחפירות בטוסיק שתחשוב טוב שוב. כי בדיקה אחת או שתיים יכולות למנוע נזק רציני. ולא חסרות פה נשים עם נזק הרבה יותר גדול משלי. מוגש באהבה