מעידה חד פעמית

navex

New member
מעידה חד פעמית

שלום לחברי הפורום. אני נווה, נהג חדש, עוד מעט חוגג 18. כרגע חזרתי מבילוי עם חבר שלי. בדרך נעצרתי על ידי משטרה שהודיע לי שמד המהירות שלי היה לא פחות ולא יותר מאשר ב127 קמ"ש (במקום שמותר 80). האמת שבהתחלה באמת התקשתי להאמין וסרבתי לקבל את טענותיהם. אבל במחשבה לאחור זה הצליח לצערי להתחבר לי: נסעתי על כביש ריק (כברי- מעלות) ולא הרגשתי את המהירות, הייתה מוסיקה באוטו ולמען האמת גם רציתי לחזור הבייתה (לכפר ורדים). ניסתי לשכנע את השוטרים (שדיברו באמת מהלב וניסו לעזור) שזו מעידה חד פעמית (מה שנכון), אך הם היו נחושים להמשיך ולרשום את ההזמנה לדין ולכתב אישום. עכשיו יש לי כמה שאלות...קודם כל איזה עונש אני צפוי לקבל? דבר שני הוא איך אני יכול לשכנע את הקצין שאכן זו הייתה מעידה חד פעמית ושאין לי אופי עברייני (בדר"כ, חח סתם סתם)? בכלל, אם יש לכם דברים להגיד אני אשמח... כי נורא חבל לי שבכלל הגעתי למצב הזה... תודה מראש על התשובות נווה...

פעם אחת יותר מידי...

אני לא יודע מה אתה עלול "לחטוף", אולם אתה מכיר היטב את הנסיבות... אל תצפה לצ'ופרים. בוא תחשוב על "הליכות" והרבה כושר. תסביר לנו בבקשה, אנחנו רוצים להבין את "הראש של הצעירים", - איך אתה מרשה לעצמך ילד בן 18 לנהוג ככה ??? הרי רק אתמול עברת ת'טסט. אתה לא חושב על המשפחה ??? לא שמעת על תאונות מזעזעות, משפחות שנהרסו ונכים לכל החיים ??? מהיכן לקחת את הבטחון שתחזור בשלום אחרי טיסה כזו ? בוא נגיד שלא שמת לב, ועלית קצת במהירות, אבל אתה קפצת ביותר מ % 50 ! נרדמת ??? חלמת ??? תגיד לי איך אנו המבוגרים שאיכפת להם מהנושא, אמורים להתייחס לנהיגה שלכם ? דרך אגב, מה ההורים אמרו ??? אשמח מאוד על תגובתך, וגם אם תכתוב לי כדי להבין טוב יותר את הנושא. [email protected]

navex

New member
בסה"כ אני בנאדם אחראי..

בסה"כ אני באמת בנאדם אחראי, שיודע את ההשלכות של הדברים (גם את ההשלכות של מהירות כמו שלי). אני יודע שהתשובה שלי תעצבן חלק מהאנשים פה שבאמת נלחמים למען תרבות נהיגה נכונה וטובה יותר: אבל ראיתי שיש לי את התנאים לנסוע במהירות כזאת ללא חשש. התנאים נוצרו מכמה סיבות: א. הכביש היה ריק ממכוניות. ב.הכביש רחב, בעל שני נתיבים ושוליים רחבים. בעקבות אותם "תנאים" שנוצרו לא הרגשתי במהירות המתגברת... ההורים מאוכזבים מאוד יותר מאשר מהניגה המהירה שלי הם מאוכזבים שהייתי צריך ללמוד את הדברים בדרך הקשה ולא בדרך המקובלת.

אתה צעיר מידי !!!!

בוא תאר לעצמך שלא היית מספר לנו את הסיפור על הטיסה הזו,כי... והיינו קוראים על כך באינטרנט/בעיתון או שומעים ברדיו על עוד תאונה... יש לך נסיון כה רב שאתה יודע כיצד להגיב בתנאים "כה טובים" ??? אל תהיה חכם גדול (עכשיו זה כבר מאוחר מידי), עכשיו ספר לח'ברה ותזהיר אותם !!! אני מקווה שהם ילמדו מהנסיון שלך ! ויש לך מזל גדול שזה הסתיים בדו"ח, גם אם זה יגמר בשלילה. הייתי שמח אם תהווה תמרור אזהרה, ואולי בעקבות המקרה המודעות שלכם תגבר וכנהגים צעירים תדונו בנושא, - כי זה החיים שלכם !!! אל תשכחו מחכים לכם בבית !!!

אלון ל

New member
דחיל רבאק

אתם לא נוסעים מידי פעם במהירויות כאלה של 120 130?? זה לא מהירות קיצונית. לפעמים מדובר על מהירות סבירה לתנאי הדרך ואני חושב שקצת יותר מידי התלבשתם על המהירות. המהירות כשלעצמה לא תהווה גורם לתאונה אבל אם נהג אידיוט אחר יעשה שטויות כגון אי מתן זכות קדימה אז באמת מרחק העצירה שלו ומרחק התגובה שלו יהיו גדולים מאד והוא לא יוכל למנוע תאונה. אבל מה דעתכם להילחם בנהגים האידיוטים שעושים שטויות ולהזניח לרגע את המלחמה בעברייני המהירות המופרזת? אני אישית לא מכיר את הכביש ולא יכול להסיק מסקנה מכך שהוא נהג על 127 קמ"ש כי זה לא אומר לי הרבה. אני יכול לתת לך דוגמא של כביש שבו מותר 90 - נתיבי איילון ולדעתי נהיגה במהירות של 120 קמ"ש מסוכנת מאד כי סימון הנתיבים הוא זוועתי (נתיבים מחוקים מול אור השמש נראים כמו סימון נתיבים רגיל) ואני יכול להביא לך 2 כבישים בינעירוניים חדשים כביש 5 חוצה שומרון וכביש 7 כנות-שורק שבשני הכבישים נהיגה במהירות גבוהה אף מ 127 קמ"ש אינה מסוכנת כלל. אני יודע שאת השופט שישפוט אותו זה לא יעניין. הוא מסתכל על החוק היבש בלבד.

אלון ל

New member
אגב אני קיבלתי דו"ח לפני שבועיים

בדואר רשום על שצולמתי בכביש בגין בירושלים ושם מותרת נסיעה במהירות של 80 ואני נתפסתי על 120. מאחר ומדובר בכביש עירוני אזי מהירות גבוהה מהמותר ב 31 קמ"ש גוררת הזמנה לדין ולא 41. אני לא מבין כיצד זה נחשב לכביש עירוני. הרי במאפיינים שלו הוא די דומה לנתיבי איילון. אני לא מדבר על המהירות המותרת אבל אני מדבר על סוג הכביש. אני מכיר עוד כביש אחד שהוא מוגדר ככביש עירוני ובו מותרת נסיעה של 80-- דרך נמיר בת"א. אבל שם אני מבין כי יש שם רמזורים.

נהג בן 18 דחיל רבאק !!!

על מה אתה מדבר ??? הבחור (עם כל הכבוד) בן 18, רשיון טרי נוהג 7 2 1 קמ"ש ??? נשמע לך הגיוני ??? כך תחנך את ילדיך ??? לי נמאס וכואב מאוד לשמוע על פצועים והרוגים בתאונות. אז נכון שבמקרים רבים המהירות לא הורגת, אבל במקרה הנ"ל מדובר על נהיגה בחוסר אחריות!!! מדובר על בחור יקר ללא נסיון שלאחר השמירה על החיים והמשפחה כדאי שישמור על הרישיון.

אלון ל

New member
אין ספק שיש כאן עניין של ניסיון

אני יודע שהיום כשיש לי רשיון בן 7 שנים לא ניתן להשוותה לנהיגה בשנה הראשונה. בכל אופן אני זוכר היטב שבשנה הראשונה אנשים שנוסעים 140 קמ"ש מידי פעם המליצו לי בתור נהג חדש לנהוג במהירות המותרת בגלל שלא היה לי ניסיון. אותי בתור נהג חדש זה הרגיז מאד. ואני מודה שבגלל זה אני הרגשתי דחף לנהוג אף מהר יותר ממה שהם נוהגים. זה טבע האדם ולא תצליח לשנות אותו. אני לא מכיר אותך אישית אבל אני אומר באופן כללי : יש לך 2 אפשרויות: או להקפיד כל הזמן על נהיגה במהירות המותרת - גם שאתה באטרף או לנסוע איך שבא לך ולא להגיד לילדיך לנהוג שונה ממה שאתה נוהג. לא ניתן להגיד לבן אדם אחר- אני ואתה זה לא אותו הדבר.

wil

New member
18 זה לא בהכרח טרי לגמרי

הוא אמנם נהג חדש, אבל אם יש לו כבר שנה רשיון, ובשנה הזו הוא הספיק לנהוג 10000-15000 ק"מ - כבר יש לו נסיון מינימלי על הכביש. נכון, אין מה להשוות לנהג וותיק עם 15 שנה נסיון שכבר ראה הכל - אבל שוב צריך להזכיר שמדובר כאן בסה"כ בנהיגה במהירות 127 קמ"ש שאינה מוטרפת, וברכב תקין מהעשור האחרון על כביש טוב (נתנו פה כבר דוגמאות לכאלו ואפשר להוסיף את כביש 1 וחלקים מסויימים מנתיבי איילון, בעיקר אלו שסומנו כמו שצריך) - גם נהג עם שנה נסיון יכול בהחלט לנהוג במהירות זו בביטחה (כל עוד הוא מתרכז בנהיגה, אבל זה נכון לכל נהג) לגבי השמירה על הרשיון - פה זה כבר עניין של מדיניות משטרה/משרד הרישוי/בתי משפט/חקיקה תחבורתית בארץ - קטונתי.

אלון ל

New member
המהירויות נתקנו בימי המנדט הבריטי

ל 55 מייל בשעה. מאז השתנו כמה דברים. הרכבים יותר טובים. הכבישים החדשים גם כן. כדאי לשנות כמה סטיגמות. הבעיה היא שאנחנו לא מכירים את הכביש ומסתמכים בתיאוריה על 127 קמ"ש.

שלילה ועונש כבד

נווה שלום. ראשית, בין השוטרים שתפסו אותך לא היה קצין משטרה. אם היה איתם קצין הוא היה שולל את הרשיון שלך ל - 30 יום. לא חובה, אבל רוב הסיכויים שזה היה קורה והית חוזר הביתה במונית. לכן, במשפט שיערך לך אתה צפוי לקבל את השלילה ל - 30 יום. בנוסף לשלילה אתה תקבל את העונשים הבאים: 10 נקודות חובה (הכי הרבה שאפשר לקבל על עבירה אחת). 1500 ש"ח קנס. מה שאני אומר מבוסס על מידע של רשות הרישוי. עצם העובדה שאתה כה צעיר ונהג חדש ממש לא הולכת לעזור לך. עשית טעות, קורה. תגיד תודה שאתה משלם על הטעות שעשית בבית המשפט ולא בבית החולים תלמד להעריך את העונש שקיבלת, וסע להבא בתבונה ובכבוד לכביש. זה הדבר הכי חשוב שתפיק מהעונש שלך.

wil

New member
די, מספיק עם ההצטדקות.

אין כאן אחד שלא נוסע במהירות הזו בכביש בינעירוני פנוי. הרי לא מדובר ב200 קמ"ש, מדובר בסה"כ במהירות זרימת התנועה הרגילה, אולי טיפה יותר. מומלץ מאוד לשכור את שירותיו של עו"ד המתמחה בתעבורה - הוא יכול בד"כ לצמצם את הנזק ולהקטין את תקופת השלילה (אם בכלל). בלי ייצוג עו"ד אתה צפוי להישלל לפחות לחודש-חודשיים, פלוס קנס (קשה לנחש כמה, לא מאמין שהרבה יותר מ1000 ש"ח, פחות אם אתה חייל/סטודנט/עני וכו' אבל במחיר יותר שלילה, על זה יש על מה לדבר), פלוס 10 נקודות, פלוס בעיות בחידוש הרשיון (תיאוריה מחדש, נהג חדש שנתיים נוספות, ואולי טסט מחדש)

למעלה