מפוכחות מההתמכרות וגם מפוקחות.
תמיד טוב להסתכל בעיניים פקוחות ומפוקחות. זה מה שעשה בני בגין לאחר הסכם אוסלו כשאנחנו התמכרנו ל'שלום' (לא יודע בן כמה אתה היית אז) ועצמנו את עינינו (גם אני) כדי לחוש בהתגשמות תקוות דורנו. ולא רק את עינינו עצמנו, אלא גם את אוזנינו אטמנו מלשמוע את קולות ההסתה והשנאה, כמו את נאום יוהנסבורג בראשית 1994 (הסכם קורייש) ואת נאומי המלחמה של הראיס בכל המקומות שהוא וחמושיו נכנסו אליהם. אי-אפשר לדעת לאילו תוצאות מדיניות ה'שמאל' היתה עוד מביאה, אפשר לעומת זה לדעת לאילו היא הביאה: לקמפ דיוויד ב' ולאינתיפאדה. לא ה'ימין' היה אז בשלטון, כידוע. עובדה היא ששלטון ה'שמאל' התפורר וכל פושטי הרגל נאלצו ללכת הביתה (ברק, ביילין, שריד, אמנון שחק, בן-עמי, דני יתום וכל הגלריה של אנשי העבודה) ולא נשאר מי מהם שיאסוף את השברים וישיב לאוייב מלחמה שערה. מה היתה האלטרנטיבה לשרון בשנתיים וחצי האחרונות? אני את דעתי על שרון שיניתי למחרת הטבח בדולפינריום (סוף מאי 2001). הפכתי מיריב לתומך. כל מי שעיניים בראשו ואיננו מוכה שנאה עיוורת חייב היה לראות ששרון המכריז, בעוד גופות ילדינו מוטלות לפנינו והדם רותח וזועק לנקמה, 'גם איפוק הינו כוח' איננו איש מלחמה, אלא איש שלום. זה לא היה שרון של פעולות התגמול ולא של מלחמת לבנון, וגם לא של המרפסת בכיכר ציון. זה היה שרון שידע לכבוש את יצרו מה שהפך אותו לגיבור בעיני. עברו שנתיים ואני שמח שלא טעיתי. אין לי ספק הקל שבקלים שלו היה אפשר להשיג הפסקת אש לפני כן שרון היה נענה לה. לכן התייחסתי תמיד בבוז לכל אלה שתקפו אותו על שהוא ב'סיכולים הממוקדים' שעליהם הורה קילקל, כביכול, משהו ביחסים עם הערבים. או טו טו היתה לנו הפסקת אש, או טו טו יאסין/רנטיסי/אבו א' או אבו ב' עמדו לחתום ושרון הרס את הסיכוי, טענו אנשי ונשי האו טו טו. שקר וכזב. כשהם היו מוכנים ל'הודנא' ממשלת ישראל בהנהגת שרון, מופז ולפיד היתה שם. בראש מורם, עם רקורד של לחימה נחושה בטרור, בלי מורך לב ובלי מכנסיים מופשלים כמו ההם בטאבה שהתחננו להפסקת אש והורידו כל הזמן כפושטי רגל את המחיר של נכסי המדינה שהם העמידו למכירה פומבית. מי שנמצא היום על הפנים ונאלץ בעקבות מכות המחץ שחטף לבקש הפסקת אש זה הם. הם יודעים היטב שהגיליוטינה היתה תלוייה מעל ראשיהם. לכן פרסמתי וחזרתי ופרסמתי את פרוטוקול השיחות של אבו-מאזן עם אירגוני הטרור. זאת ממשלה שהתחילה לדבר עם האוייב 'פלסטינית' והתברר שזאת השפה היחידה שהוא מבין.