מעט על הפקידו וקוק סול.

מעט על הפקידו וקוק סול.

למי שמתעניין בהפקידו, אתן רקע תמציתי מאד על השיטה. ובכן, אני חזרתי בשבוע שעבר מקוריאה לאחר שהות של חודש בו עברתי אימונים רצופים יום יום עם מאסטר בהפקידו וקוק סול וון. כמו עברתי השתלמות עם הגרנדמאסטר שהוא מייסד הקוק סול וון ואומן הלחימה הכי גדול שראיתי. כך שהמידע והאומנות שאני בא להציג, הם מקוריים. הפקידו זהו שם שניתן לכל אומנות לחימה קוריאנית שעוסקת בפיתוח "קי" ואינה ספורט, ובכלל זה הפקידו מודרני וגם קוק סול וון. הפקידו כפי שידוע בעולם זו שיטה קוריאנית שלימה (הכוונה שהיא כוללת בתוכה את כל האלמנטים של הלחימה - מכות ידיים ורגליים נעילות, בריחים,הטלות, לחימה מכל טווח, נקודות לחיצה\תורפה ,נשק ןעוד ועוד) שפותחה מאייקיג´וג´יטסו, ג´ודו,וטאיקוונדו. ישנן הרבה שיטות של הפקידו, אך המאפיין אותן הוא שהן לא ספורט והן אפקטיביות ביותר ללחימת רחוב וכנגד כל יריב. קוק סול וון היא מערכת של 31 שיטות לחימה קויאניות ולכן היא אינה שיטה אלא מערכת של שיטות, אך נכללת בשם הפקידו. לכן קוק סול גם היא אומנות שלימה, אך מקור הטכניקות הוא מאומנויות קוריאניות בלבד. זו אחת האומנויות הקטלניות שקיימות. הגישה היא להכניע יריב במינימום זמן ובמקסימום נזק תוך שימוש בנקודות תורפה. זהו מידע תמציתי ביותר. אשמח לספק עוד מידע לכל מי שמעוניין. אפשר ללמוד קוק סול הפקידו בירושלים אצל מאסטר סופר, וברמת-גן אצלי.

שלום לך!

כמדומני ההפקידו התפתח מהאייקי-ג´וג´יטסו של בית הספר "דאיטו ריו". מהי לדעתך ההשפעה של האייקי-ג´וג´יטסו על הטכניקות של ההפקידו? מה לגבי השפעת הג´ודו, שהוא יותר ספורט מאומנות לחימה לשדה קרב? האם הוא לא פוגם בעבודת הקרקע של האייקי-ג´וג´יטסו? היכן ברמת גן אתה מלמד? אשמח לבוא ולראות שיעור, אם זה אפשרי?

מידע נוסף

כמו שאמרתי ההפקידו התפתח מהאייקי-ג´וג´יטסו הכולל בתוכו טכניקות רכות ורכות פחות, מעגליות וישירות. ישנן שיטות הפקידו בהן התנועה היא מעגלית מאד (בדומה לאייקידו), כלומר ניצול והכוונה של כח היריב במעגליות ואז שבירה וסיום.זוהי ההשפעה של האייקי-ג´וג´יטסו. ישנן שיטות הפקידו בהן התנועה היא מעגלית פחות ויותר ישירה, כלומר ללא יותר מידי סיבובים מסובכים והכוונות מיותרות לעיתים של היריב (כפי שנעשה תמיד באייקידו), אלא עיוות המפרק בצורה ישירה הגורמת לשבירתו המהירה ואז סיום. זוהי הגישה הקוריאנית והקוק סול משתמש בגישה זו (אם כי זהו רק אספקט אחד ממגוון רחב מאד הקיים בקוק סול), אין תנועות מיותרות, כל תנועה מלווה בכאב ליריב. הג´ודו השפיע בעיקר בנושא ההטלות. עבודת הקרקע מדגישה יעילות מירבית ואין לה שום קשר לספורט (המקנה הרגלים לא נכונים ללחימת רחוב). אני מלמד ברחוב עמק-הדותן במכון "איפון - דו" ליד שער של בית-חולים תל-השומר (זה 300 מטר מרמת - אפעל מכיוון אלוף שדה). בימים ג´ 19:00 - 20:30 , ו´ 14:30 - 16:00 . אתה מוזמן לבוא ואף לחוות שיעור ניסיון.

galahead

New member
וכשאני כותב קוקסול,

זה לא עושה לך כלום?
סתם... אבל בוא לאימון, זה כיף מובטח!

galahead

New member
ד"א זה גל... :)

ניסיתי גם להסביר (בדפים קודמים) את העניין, אבל מה לעשות - אתה מצליח במשימה הזאת יותר טוב ממני (אולי כדאי שגם אני אקפוץ קצת לקוריאה, מה..:))

galahead

New member
גיל!! ../images/Emo2.gif

אז הצלחתי לסקרן אותך ולפתות אותך לכאן מה? :))

בהחלט

וחבל שלא קודם. זהו פורום מאד מעניין, שיכול לקדם את הענף שלנו רבות.

galahead

New member
כתבה על מסטר סופר

נמצאת באתר של מעריב, בארכיון. שנייה, אני אצרף את הלינק.

למעלה