מעט הרבה

גננת אא

New member
מעט הרבה

אני רוצה ללמד את הילדים בני 3-4 חשיבה מתמטית. אני מתחילה כמון ממושגים בסיסיים. השאלה היא:מושג הרבה / מעט, במקום אחד אני יכולה להכניס 1,נסיוני ראיתי שבגיל הזה המושג 1, נקלט יותר טוב מאשר מעט. מה דעתכן על כך?

אלהלה

New member
מעט הרבה

נכון שאולי קל יותר לזהות 1 כקטן יותר, אבל את המושגים מעט והרבה אפשר לפשט בחומרים שונים כמו למשל שימי שתי כוסות מים אחת עם מעט והשניה עם הרבה - פה אי אפשר להמיר את המעט וההרבה במספרים. אני עוסקת גם במעט והרבה - קטן גדול, צר רחב, גבוה נמוך ... וגם במספרים, יש ילדים שהסמל של המספר לא נקלט בהתחלה ולכן צריך לחזור בכל הזדמנות. אנחנו כל היום מונים - מספר ילדים, מספר צלחות... כשהולכים לטיול בודקים מספרי מכוניות, מספרי בתים... עבודה מתמשכת כל הזמן

גננת אא

New member
לאלהלה

תודה על התשובה המהירה מה דעתך? האם קודם מלמדים ילדים את המושג מעט הרבה, גדול קטן או קודם את הספרות? האם תוכלי להמליץ לי על ספר, חוברת הדרכה או אתר?

אלהלה

New member
מושגי יסוד

כבר בגילאים צעירים יותר עוסקים בכמויות - מעט הרבה, גדול קטן... את הסמלים של הספרות מלמדים בגילאים יותר בוגרים אם כי לדעתי כבר הילדים מכירים ורואים מסביבם את הספרות כמו גם את האותיות. יש המון אתרים עם ספרות בכל מיני צורות כדי לעניין את הילדים. אני אצרף פה לדוגמית ואם תרצי את כולם אדביק אותם פה בהמשך.

הללויה11

New member
חשוב לזכור שכל המושגים הם יחסיים

קטן מ... גדול מ... ארוך מ... קצר מ.... יותר מ... פחות מ... חשוב לתת את הדעת לכך שחייב להיות בסיס ממנו יוצאים כאשר מודדים מה יותר גבוה למשל חייב להיות בסיס אחיד לשני הפריטים ....

טלגל

New member
יש את המושגים ויש את הספרות,

והכמויות, זה לא אותו דבר. חשוב לדעתי להתחיל מהמושגים היחסיים שהללויה נתנה. גדול מ... ארוך מ... צר מ.... וכולי... לילד צעיר יותר קל לקלוט מושגים אלו כשמודדים אותם על חפצים מוחשיים, חרוזים, קוביות קטנות, מכוניות וכן הלאה, חשוב מאד להשתמש במושגים הללו בעבודה היומיומית, כמו שמתארת אלה. תוך כדי טיול, הגשת חומרים, יציאה לחצר. ואז הילדים קולטים. במשך השנה מוציאים לילדים את הספרות ומתחילים להצמיד לכמויות את הספרות וכך הילדים מתחילים לשייך לכל כמות את הספרה שלה. כמובן שיש הרבה משחקי שולחן שקשורים לנושא וגם בהם אפשר להשתמש ככל שהילדים גדלים.

למעלה