מעט הבהרות לגבי סקנדינביה.

chancet

New member
מעט הבהרות לגבי סקנדינביה.

אני אזרח שוודי. עקב כך אין לי בעיה ואני מתגורר כרגע בקופנהגן. לפי המאמר המצוי בפורום בהנחה ואני מתחתן עם מישהי ישראלית ללא דרכון. היא בעצם עוקפת את כל ההגבלות של המדינה כי זה מוגן על פי חוקי האיחוד ??? דנמרק מגבילה מאוד בנושא ההגירה אשמח אם יש פה מישהו עם נסיון בנושא הנ"ל שיוכל לעזור להבהיר מה הפרוצדורה.. תודה מראש ומצטער על הנודניקיות רק שלא קיבלתי תשובה עדיין

Woking

New member
מנסיוני

הכי הכי פשוט זה להתקשר לשגרירות שבדיה בדנמרק ולשאול את השאלה. בסופו של דבר כל מה שנגיד לך כאן שווה כקליפת השום, אם הם יגידו לך משהו אחר. גם חיפוש באתר השגרירות או באתר משרד הפנים הדני בדרך-כלל יספק את התשובה.

Nobilis

New member
אכן, בתמצית...

בת זוגו של אזרח שבדי שחי בדנמרק מבקשת אישור שהיה בדנמרק על סמך חוקי האיחוד, ולא על סמך חוקי דנמרק בנוגע לאזרחיה שלה. לפיכך אתם לא אמורים להיתקל בבעיה. מגבלות ההגירה החמורות מוטלות על בני זוגם של אזרחים מקומיים. קצת יותר מידע: http://www.nyidanmark.dk/en-us/coming_to_dk/eu_and_nordic_citizens/eu_eea_citizens.htm בתמצית - אם אתה מממש את זכויות האמנה שלך בדנמרק (עובד, לומד, יצאת לפנסיה, אתה בעל עסק, או סתם חי על חשבון עצמך), בת זוגתך תקבל אישור שהיה ועבודה.

forglemmigej

New member
רעיון

תוכלו לגור במלמה או הלסינבורג זה כולה חצי שעה ברכבת או רכב לקופנהגן ואז תהיו רשומים ברשויות השבדיות כמקום מגורים אבל עובדים בקופנהגן. הרבה שבדים עושים את זה. החיים בצד השבדי יותר זולים . בשבדיה לא עושים כל כך הרבה קשיים כמו בדנמרק ואפשר אף לחיות ללא נישואים .

Nobilis

New member
כאמור...

כאזרח שבדי הוא ובת זוגו לא יתקלו בכל קושי בדנמרק. דווקא בשבדיה הם צפוים להיתקל בבעיות (בני זוגם של אזרחים שבדיים המעוניינים לגור בשבדיה צפויים לתהליך אישור ארוך למדי, בטרם יוכלו להגיע לשבדיה). הכלל מאד פשוט - על בן זוגך יכולים להקשות רק במדינה שלך.

chancet

New member
תודה

את האמת אני כרגע גר בדנמרק אבל רוצה להביא את בת זוגתי. ותודה על העזרה. זה ממש נשמע אפשרי פתאום..

למעלה