מעט ביציות

מצב
הנושא נעול.

ayasm1

New member
מעט ביציות

מעט ביציות
שלום אני חדשה בפורום אני מנסה 4 שנים להכנס להריון עברתי 3 טיפולי IVF בראשון היו 3 עוברים רק 2 הוחזרו אבל לא נקלטו ב 2טיפולים האחרונים לא נוצרו עוברים. היום חזרתי מפגישה עם יועץ של מכבי שהקציב לי עוד טיפול IVF אחד ואם לא יהיו בו הפריות אז צריך לפנות לתרומת ביציות. ההלם עדיין גדול אבל לפי קריאה של הודעות שונות הבנתי שהטיפולים לא מתבצעים בארץ וזמן ההמתנה לביצית הוא ארוך. האם יש מישהי שיכולה לתת לי קצת יותר פרטים למה אנחנו נכנסים? ואיך מתמודדים את הנושא כלכלית ונפשית. תודה

פיש10

New member
אם תתגברי על הקטע הנפשי... תגלי

מעט ביציות
שלום אני חדשה בפורום אני מנסה 4 שנים להכנס להריון עברתי 3 טיפולי IVF בראשון היו 3 עוברים רק 2 הוחזרו אבל לא נקלטו ב 2טיפולים האחרונים לא נוצרו עוברים. היום חזרתי מפגישה עם יועץ של מכבי שהקציב לי עוד טיפול IVF אחד ואם לא יהיו בו הפריות אז צריך לפנות לתרומת ביציות. ההלם עדיין גדול אבל לפי קריאה של הודעות שונות הבנתי שהטיפולים לא מתבצעים בארץ וזמן ההמתנה לביצית הוא ארוך. האם יש מישהי שיכולה לתת לי קצת יותר פרטים למה אנחנו נכנסים? ואיך מתמודדים את הנושא כלכלית ונפשית. תודה
שתרומת ביצית היא תהליך יקר אך לא מסובך ופשוט יחסית לIVF רגיל (כך לפחות אני חשתי). יש מספר מסלולים עליהם את יכולה לקרוא בפורום. זמני ההמתנה לא בהכרח ארוכים, אני לתרומה למשל חכיתי כחודש. את צריכה להחליט על מסלול מועדף ולהצמד לרופא בארץ המכין אותך לקראת הקליטה של התרומה. יש להכין את רירית הרחם לתרומה ע"י לקיחת כדורים, הבעל אמור לתת זרע ולאחר מכן מבוצעת ההחזרה, לאחר מכן את מקבלת מספר תרופות לתמיכת ההחזרה ומקווה שנכנסת להריון. יש הוצאה כספית לא מעטה אבל גם על ה- IVF שפכתי הרבה מאוד כספים... הקטע הנפשי הוא הקטע המרכזי ולכן אני מציעה שתהיי שלמה עם ההחלטה לפני בצוע התהליך. היתרונות הגדולים בתרומה (שהיו לי לפחות): 1. % ההצלחה להקלט בהריון עלו בצורה משמעותית. 2. בגילי (40) , תרומה מאשה צעירה מקטין באופן ניכר את הסיכויים לתינוק לא בריא. 3. גם איכות הביצית הירודה שהיתה לי (וזה לא בהכרח רק פונקציה של גיל)מקטין את הסיכוי לפגמים בתינוק. 4. כמות ההורמונים שדחסתי לגופי היתה קטנה מהכמות שנדחסה ב- IVF הרגיל. 5. אין צורך בהרדמה מלאה לצורך שאיבה - הליך עם סיכון בפני עצמו. אני בטוחה שתקבלי כל מיני חוות דעת ומאחלת לך בהצלחה בכל דרך שתבחרי. אין צורך למשל בהרדמה מלאה לצורך השאיבה

לי בנה 1

New member
תרומה

שתרומת ביצית היא תהליך יקר אך לא מסובך ופשוט יחסית לIVF רגיל (כך לפחות אני חשתי). יש מספר מסלולים עליהם את יכולה לקרוא בפורום. זמני ההמתנה לא בהכרח ארוכים, אני לתרומה למשל חכיתי כחודש. את צריכה להחליט על מסלול מועדף ולהצמד לרופא בארץ המכין אותך לקראת הקליטה של התרומה. יש להכין את רירית הרחם לתרומה ע"י לקיחת כדורים, הבעל אמור לתת זרע ולאחר מכן מבוצעת ההחזרה, לאחר מכן את מקבלת מספר תרופות לתמיכת ההחזרה ומקווה שנכנסת להריון. יש הוצאה כספית לא מעטה אבל גם על ה- IVF שפכתי הרבה מאוד כספים... הקטע הנפשי הוא הקטע המרכזי ולכן אני מציעה שתהיי שלמה עם ההחלטה לפני בצוע התהליך. היתרונות הגדולים בתרומה (שהיו לי לפחות): 1. % ההצלחה להקלט בהריון עלו בצורה משמעותית. 2. בגילי (40) , תרומה מאשה צעירה מקטין באופן ניכר את הסיכויים לתינוק לא בריא. 3. גם איכות הביצית הירודה שהיתה לי (וזה לא בהכרח רק פונקציה של גיל)מקטין את הסיכוי לפגמים בתינוק. 4. כמות ההורמונים שדחסתי לגופי היתה קטנה מהכמות שנדחסה ב- IVF הרגיל. 5. אין צורך בהרדמה מלאה לצורך שאיבה - הליך עם סיכון בפני עצמו. אני בטוחה שתקבלי כל מיני חוות דעת ומאחלת לך בהצלחה בכל דרך שתבחרי. אין צורך למשל בהרדמה מלאה לצורך השאיבה
תרומה
באיזה מרכז ביצעת את התרומה ודרך איזו קופה???

rachel or

New member
קודם כל שיהיה לך בהצלחה

מעט ביציות
קודם כל שיהיה לך בהצלחה
לגבי תרומה הרעיון בהחלט צורך עיכול ומאוד מבינה אותך.מבחינה טכנית בארץ אכן כמעט ואין תרומות ולוקח זמן רב עד שנמצאת תורמת מה גם שמדובר בבנות שעוברות בעצמן טיפולי פוריות והיכולת ליצור התאמה מבחינת נתונים חיצונים והשכלה קטנים יותר ולכן 99% מהתרומות מבוצעות בחול בהם ניתן הרבה יותר בקלות להתאים נתונים כמו גובה צבע עינים השכלה וכדו וגם זמן ההמתנה הוא בין שבועות בודדים (אפילו לפעמים בתוך כמה ימים נמצאת התורמת ורק נשאר לתאם טכנית את התהליך)ועד לחודשים שלושה. את מוזמנת לקרוא בקישורים השונים על המסלולים השונים התהליך מבחינה רפואית הרבה יותר פשוט מ- IVF הכנת הרירית ותמיכה לאחר השאיבה של התורמת (הלוגיסטיקה של הנסיעה קצת מסובכת יותר
) יתרון נוסף הוא שסיכויי הצלחה גדולים יותר וגם שכל החישובים הסטיסטים של חלבון עוברי שקיפות וכדו הם על פי גיל התורמת אז שוב בהצלחה ואם יש עוד שאלות אנחנו פה לעזור רחלי

אדוינה

New member
ברוכה הבאה איה!

מעט ביציות
ברוכה הבאה איה!
ככל שתקראי יותר פה בעמודי הפורום ,תראי,כמו שכבר ענו לך חברותי,שיש טיפול ופיתרון לא רע למצב.אך זאת בתנאי שמקבלים את העובדה של התרומה. יש כאן הרבה סיפורים אישיים ומאמרים שיעזרו לך לקבל ולהבין. נשמח לענות על כל שאלה ספציפית. ב ה צ ל ח ה !!

ברוכה הבאה לביתנו החם../images/Emo140.gif

מעט ביציות
ברוכה הבאה לביתנו החם

ברוכה הבאה לביתנו החם
קודם כל ברצוני לאחל לך בהצלחה בטיפול הקרב ובא ושלא תזדקקי לתרומת ביציות. כפי שצוינו חברי הפורום, חלק בלתי נפרד מתהליך תרומת ביציות היינו להיות שלמים עם העובדה שאין קשר בין גנטיקה לבין הורות. מאחר ואין בארץ כמעת תורמות אז זה נכון, רוב התורמות הן מחו"ל והצורה פרטי. אבל זמן ההמתנה תלויה במסלול שבו את בוחרת. אנחנו למשל חיכינו פחות 3 שבועות מרגע שבו קיבלנו את ההחלטה עד שפלפלת הייתה על המטוס בדרך לקבלת התרומה. יש מסלולים עם יותר עומס וביקוש אז תור ההמתנה יכול להיות יותר ארוך. אין זה אומר שיש להם דווקא אחוזי הצלחה יותר טובים. פשוט יש להם מערכות יחסי ציבור ו/או שיווק יותר משוננת. עלויות נעות בסביבות 3200$ - 5000$, תלוי במסלול שאת בוחרת, כמה ביציות ICSI, ועוד... . (ד"א המחיר היינה על ביציות ולא על עוברים ורוב המסלולים אינם מתחייבים על מס' מסוים של עוברים למרות שבעיני ניתן להתמקיח על זה). כפי צויין, בתרומת ביציות אחוזי ההצלחה הם יותר גבוהים מטיפולי IVF רגיל לאור העובדה שרוב התורמות הן נשים שאין להן בעיות פוריות ידועות וצעירות יחסית (בתורמת שלנו הייתה בת 23). אחוזי ההחלחה, ע"פ מחקר שבוצע ע"י ה- CDC מראה על אחוזי הצלחה של 47% לעוברים טריים לעומת 27% עוברים קפואים. לאור הנאמר ובמידה ואת כן צריכה תרומת ביציות, אז אייצתי היינה להתמקד במסלולים העוסקים בעוברים טריים ולוא דווקא קפואים. צר לי שזה נשמע מאד מסחרי אבל זה באמת כך ברפואה הפרטי ואין בררה אחרת מאחר ואין תורמות בארץ והחוק מגביל מי יכולה לתרום. המון המון בהצלחה בטיפול הקרב ובא ואני באמת שלא תצטרכי להצתרף עלינו
. במידה וכן אז אנחנו כאן לעזור, לייעץ ולתמוך בכל דרך שנוכל.

נטאשה

New member
../images/Emo140.gif ברוכה הבאה

מעט ביציות
ברוכה הבאה
כבר ענו לך ולי יש רק להוסיף שאם אכן תצטרכי תרומה תחזרי אלינו ואנו כאן נתמוך בך ותראי שיהיה בסדר. תרומה, מעבר לזה שהיא יקרה אינה שונה מטיפולי ivf האחרים שעברת וזאת כמובן רק לאחר שתפנימי את נושא התרומה ותקבלי אותו נפשית. זה תהליך שאת תצטרכי לעבור ביך לבין עצמך ועם קצת עזרה מידידיך החדשים כאן.... בהצלחה!

מצב
הנושא נעול.
למעלה