מעטפה לבנה ..

danistar

New member
מעטפה לבנה ..

כמה מאיתנו מובטלי ההי טק לא חוו את הרגע הזה שבו אתה ניגש לתיבת הדואר שלך למשוך את הדואר ונתקל באותה מעטפה . שם בין כל המעטפות החומות/ירוקות שמזכירות לך לרענן את המדים ואת הלילות הארוכים ללא שינה , בין אותן מעטפות הנושאות את הלוגו של המדינה ואתה כבר מפנטז על כמה צריך לשלם ועל האזהרה החמורה שמיסים יש לשלם בזמן אחרת תישא בתוצאות ( ואז אתה חושב לעצמך מעניין איך הם יתייחסו כשהם יהיו חייבים לך החזר ) , בין המעטפות מהבנק , עמוק בין כל המעטפות הללו שהרבה טוב הן לא טומנות בחובן מופיעה לה מעטפה לבנה , כל כך צחורה ונקייה עד שאתה חושב שהנה משהו אופטימי להמשך היום . המחשבה הזו נעלמת מהר מאוד .. אתה מבחין בלוגו של החברה שהתראיינת במשרדיה לפני כמה שבועות. עמוק מעבר לכל בעיות המיסים , המילואים ושאר ירקות שהמדינה מרעיפה עליך ב "אהבה" אתה עובר תקופה לא קלה . הרבה זמן שאתה כבר "בשוק" . אחרי הרבה שנות עבודה בתחום , אחרי כל כך הרבה השקעה בהשכלה ולימודים אתה מוצא את עצמך חסר אונים , חסר אונים מול משק שאין לו הרבה סנטימנטים למי אתה ומה אתה יכול לתרום , ליכולות שלך , להשכלה ולרצון שלך להתפרנס בכבוד . משק שכל מה שמעניין את קברניטיו ובעלי ההון שלו זה איך לנצל אותו כמה שיותר לתפארת מדינת ישראל וחשבון הבנק האישי שלהם . אז מה אם אתה בעל ניסיון בתחום , אז מה אם אתה בהחלט עונה על הדרישות ואתה יכול למלא היטב את הדרישות של התפקיד , כל זה כמעט ולא רלוונטי אם אין לך את הקשרים המתאימים . אתה יכול להיות הבן אדם הכי חלש בתחום , הכי פחות מבין העיקר שאתה לוקח כל בוקר את אותה גלולה שעושה קסמים , גלולה שהיא ההמצאה של השוק הישראלי ושל החברה שלנו בפרט . אין להשיגה על המדפים בבתי המרקחת , היא מאוד אינדוודואלית לכל אחד והיא מגיעה בעוצמות שונות ומינונים שונים . גלולת הפלא הזו יותר חזקה מהוויאגרה המפורסמת היא סם חיים במדינה שלנו והיא נקראת "ויטמין P" . כשאתה רואה את המעטפה הזו אתה יודע שפשוט לך אין את המרשם וגם אם חשבת שיש לך מינון נמוך ממנה התבדת . אתה מה שנקרא נטול תרופות ולכן אתה יכול לקחת את כל הניסיון שלך וכל תעודות הלימודים שלך וכל שאר הדברים שיש לך להציע ולקבור אותם עמוק עמוק בארון , זה לא מעניין אף אחד , זה לא משנה לאף אחד ומצידם שתירקב בבית , הרי למי אכפת שיש עוד מובטל אחד בבית שבמקום לייצר ולתרום למשק בבית יושב ונרקב ( שוב לתפארת מדינת ישראל ) . המפגש עם אותה מעטפה .. עם הלוגו הזה מעלה לך בזיכרון את הראיון שעברת ואפילו את המבחן הכנה שהעבירו אותך , אתה למוד הניסיון עדיין לא מבין למה צריך מבחני הכנה כאלו לאנשים ברמת הניסיון שלך ולמרות זאת עושה את המבחנים ברצינות . אתה יודע שאתה לא מושלם ויודע שאף אחד לא כזה , בסך הכל אתה עושה את המבחן כדי לעבור אותו ואתה בהחלט מלא בחששות , בחיים לא הבנת מה הולך במבחן הזה והעצות שקיבלת מהספרים והחברים רק מבלבלות יותר . אתה פותח אותה בידיים די רועדות , משתדל להיות רגוע וקר רוח למרות שאתה יודע שמעטפה יש לה פירוש אחד בלבד ואז כאילו אותו מראיין עומד בפנייך ומקריא לך את ההודעה בקולו היבש וחסר האכפתיות מודה לך ( אחת התודות הכי מרירות שקיבלת אי פעם ) על פנייתך אבל מישהו אחר כבר אייש את המשרה . בכל אופן הוא מסיים בנימה אופטימית מאוד שאם יהיה צורך בעתיד הם בהחלט יפנו אליך . הפוליטיקלי קורט שבונה את החברה ההיא מעבר לים עשה עליה לישראל והתנחל כאן היטב . אחרי שקראת את המילים הללו ולמרות קור הרוח איפה שהוא אתה נהיה יותר עצוב . אתה כבר למוד מכתבים ודחיות ויש לך בבית סניף דואר שלם מאלו שלפחות היו הוגנים וחזרו אליך . אתה חוזר לאבטלה , לדמי האבטלה שבקרוב יגמרו , למשכנתא , למילואים , לכל החובות שהמדינה הזו גובה ממך בלהט רב ולא שוכחת אף אחד מהם לרגע ( וחסר לך שתשכח ) אבל שוכחת את חובותיה כלפיך ,היא שוכחת שלמעשה היא חייה ממך , שאתה אותו משלם מיסים קבוע , עושה מילואים , אותו אחד שבנה לעצמו את חייו ללא שום עזרה או תמיכה מהמדינה שרק דאגה להקשות עליו לאורך כל הדרך , זכאי להתפרנס כאן בכבוד .

kessem

New member
הו דני, אני מחבקת כדי לעודד....

ומנסה להעלות חיוך על פנים עצובות. כולי תקווה שהמעטפה הבאה תבשר טובות.. חיבוק חזק

הלוואי ויכולתי לעזור לך ..

כל מה שאני יכולה לתת לך זה חיבוק גדול ואוהב מילה טובה שתנחם אותך ולהגיד לך שזה לא הסוף צריך להביט קדימה הלאה לא להתיאש ... שיהיה לך יום נפלא ,

דני,אי אפשר להשאר אדישים

מול דבריך על אותה המעטפה הלבנה. יכולה רק לקוות שבמהרה אותה המעטפה הלבנה תקבל צבע שונה צבע שיגיד לך דני... התקבלת!

barbaba

New member
אתה עוד במצב טוב

אני למשל עם מעט מאוד נסיון בתחום ( פחות משנה ) ועם מקצוע שנחשב יוקרתי אבל לא שוה כלום היום ( כלכלה ) וגם מחפש עבודה הרבה זמן המשק הישראלי הוא משק של קומבינות . וישראל רפובליקת בננות . זה המצב , ולפי דעתי מי שיכול למצוא עבודה בחו"ל שיקום וילך ולא יחזור כי לצעירים אין מה לעשות כאן . מעבר לזה תעשה מה שאני עשיתי - תעבוד בעבודות זמניות - שרות לקוחות ,אבטחה וכאלה . שם תמיד יש עבודה . זה מה שאני עושה ,גם אם אני יכול הרבה יותר . זה לא עושה הרגשה נהדרת בלב . אבל ככה תרגיש שאתה עושה את המקסימום . חוץ מזה - דע לך שיש עוד רבים כמוך . זה לא מנחם - אבל גם אתה צריך להחזיק מעמד כמו ששאר בני גילנו עושים. אין ברירה.

טלי105

New member
רק פעמיים קיבלתי מעטפה לבנה

בשאר ראיונות העבודה אמרו לי שיודיעו לי גם אם כן וגם אם לא. כן, נכון... קיצר, אני החלטתי לא ללכת יותר למרכזי הערכה, אין לי את כל היום לבזבז עליהם, ואין לי כסף מיותר לבזבז על נסיעות. אני כן ממשיכה לשלוח פאקסים, אבל הפסקתי ללכת לחברות כח אדם שהפקידות שם רק מגרבצות כל היום. אני פשוט שואלת את כל מי שאני מכירה לגבי עבודה, הגעתי למסקנה שרק עם ויטמין פי אני אמצא עבודה. אז אני מאחלת לך שתכיר אנשים שדרכם תמצא עבודה. בכל אופן, אם תמצא, זרוק איזו מילה טובה עלי..:)

rama69

New member
לפחות התייחסו אליך

אתה קיים זכרו שהיית שם, לא השתמשו בך כאובייקט, יש אנשים שגם מעטפה לבנה לא מקבלים,

דנילהההההה

למרות הקושי להאמין עכשיו במשהו טוב אתה תמצא את שרצית! שולחת לך שקית של כוכבי מזל רק טוב!!!

דני ../images/Emo24.gif

בקר טוב לא יודעת מה עדיף על מה ... לצערי גם אני קיבלתי את התואר מובטלי היי טק ..זה היה ממש ללא ידיעתי לאחרכל התהליך של רישום ,שליחת קורות חיים וכו' הגיעו ההצעות מחברות כוח אדם אבל עדיין לא הגישו אותי לראיון, זאת אומרת שום חברה לא מצא לנכון לבקש ממני לבוא זה קצת לא נעים אני מאודדדדדד מקווה שלא אגיע למעטפה .. הלבנה הזאת שאתה מספר עליה לבן הוא דווקא צבע של טוהר לפעמים ..כן צבע של סוף יאללה איפה החיוך
שלג בחוץ

danistar

New member
בוקר טוב לכולם ולכולן

תודה על תגובותיכן. אני די מנוסה במעטפות לבנות . לאורך כל 7 שנות הניסיון שלי קיבלתי כמה וכמה מהן אבל זו האחרונה היתה הכי כואבת . כשאתה ניגש לראיון עבודה לתפקיד שבנוי בדיוק על כישורייך , יכולותייך והניסיון שלך . כשמדובר בכלים בהם עבדת ובעובדה הסופית שזומנת למבחני הקבלה ואז במכה אחת למרות שהכל נראה בסדר אתה מקבל את ההודעה ( אגב שהגיעה לאחר שחרי חודש של דממה ימרתי קשר עם החברה ביוזמתי אבל לא יכולתי לתפוס את הממונה כי היא כל הזמן בישיבות ... ) זה מרגיז עוד יותר מרגיזה העובדה שמסתבר לי ( ויש לי מקורות ) שהמועמד/ת שהתקבל אינו מבין הרבה מבחינה מקצועית ( וזה בקוד ) ואז הכל מסריח מוויטמין P . מה אני אגיד לכם ידידי זו מדינה של קומבינות כמו שמישהו פה אמר ואם אתה לא מקורב אז אכלת אותה . שימו לב לקרקס סביב המינוי של שר אוצר זה אולי ימחיש יותר מכל לדעתי את מה שמחכה לנו בהמשך .. לאף אחד ללא אכפת ולא מזיז ולא נראה לי שהמילים "יהיה טוב" ישפיעו כאן .. ( הלוואי שאתבדה ) . לפני יומיים ראיתי איזו כתבה בעיתון על הבנקים למשכנתאות שממשיכים להרוויח ובגדול וכמובן להעיף אנשים מביתם . ישבה שם איזו גברת נכבדה מטעם הבנק וצייצה ש "הלוואת חייבים להחזיר" , איזו גברת שכנראה לא מבינה את המשמעות היום יומים של עמידה בהחזרים ואת הקושי הרב שבזה . מה שהיא היא לא ציינה את הריבית הרצחנית שהם לוקחים ( שודדים ברישיון ) ואת העובדה שהתחשבות או אנושיות היא לא חלק מהמנגנון הזה שנקרא בנק . זהו ככה המדינה הזו נראית ואני מקווה מאוד שמישהו פה יתעשת כי אחרת .. אני אומר את זה ככה : סאדאם , לא הסקדים שלך יפילו אותנו אלה הממשלה והבנקים שלנו ..

אופה3

New member
דני , חייבת להגיד לך, שלא הצלחתי

לקרוא את הכל, כי אין לי את הזמן הזה בעבודה, אבל אני מחזקת את ידיך, ואני מקווה שהמצב ישתפר במהרה ותמצא עבודה כמה שיותר מהר, אני מבטיחה לקרוא בערב, ולהגיב כל טוב האופה

למעלה