מעו"ז חיפה

מעו"ז חיפה

ביררתי ומצאתי שמעו"ז חיפה נמצא ברח' חסן שוקרי 3, ובאותו מקום נמצא גם סניף של הנוער הלאומי. הבעיה היא שהלכתי לשם ולא ראיתי שום שלט ושום סימן לכך שמתקיימות שם פעילויות תנועתיות. איפה מתקיימות הפעילויות ואיך יכול להיות ששתי תנועות נמצאות באותו מקום?

לפי מה שידוע לי אין פעילות בחיפה.

ישנם הרבה מקומות שמעו"ז בית"ר היה שם בעבר והיום אין שם פעילות וחבל. עכשיו קמים מעוזי"ם חדשים ואולי גם חיפה יקום.

עצוב מאוד

זה בגלל שלא היו מספיק חניכים? חשוב מאוד שבעיר גדולה כמו חיפה, ובערים נוספות, תפעלנה כל תנועות הנוער. במצב של היום, הנוער הולך לתנועות שקרובות לביתו, ולאו דווקא בגלל האידיאולוגיה. חבל מאוד. ראיתי שחלק מחברי התנועה לובשים חולצות טריקו, וחלק את המדים הרשמיים מבד. יש סיבות לחולצות השונות, או שכל אחד יכול לבוא עם איזו חולצה כרצונו?

הסיבה שאין מעוזי"ם היא בעיקר כלכלית

היו לתנועה כמה בעיות שגרמו לסגירה של כמעט כל מעו"זי התנועה ועכשיו היא תנועה מתאוששת. רועי-אתה בית"רי?בן כמה אתה? אתה רוצה לקחת חלק בפעילות בית"ר? אם כן, נוכל לקשר אותך לגורמים שונים, ואולי להרים את דגל התנועה בחיפה.

שלום חזי

האמת היא שאין לי ממש קשר לבית"ר, אני גם כבר לא נער. השאלה הנשאלת היא איך התנועה הגיעה למצב כזה. גם שמתי לב שאתם כמעט לא מקבלים עזרה ממשרד החינוך אם בכלל. עצם העובדה שהיום יש תנועות גדולות יותר וגדולות פחות, גורם לכך שלא תהיה זכות בחירה אמיתית בין התנועות, כך שזה מאוד מרגיז.

ככה...

לשם הנימוס, אני חזי ברסי ואני הש"ש של התנועה(יש לציין היחיד). התנועה הגיעה למצב הזה בגלל הרבה סיבות, ואם נפתח את זה עכשיו בפורום זה יהיה בלגאן. התנועה פשוט פשטה רגל והיה תקופה שלמעט מעוז"ים בודדים הכל התפרק. אני בטוח שבצאת שבת יחזרו חבר'ה מהשבת שיש עכשיו בירושלים וחבר'ה שומרי שבת שיפרטו הרבה הרבה. כרגע יש בעיה תקציבית. בעוד שלתנועות אחרות יש תמיכה מהגופים שלהם(כמו התק"ם לבני המושבים, או ההסתדרות לנוער העובד ועוד הרבה גופים, תנועת בית"ר נותרה ללא תמיכה אמיתית). משרד החינוך החליט לתקצב את התנועות לפי גודלן הכמותי בלבד, שמצד אחד זה הגיוני כי תנועה עם הרבה חניכים צריכה תקציב גדול יותר מתנועה עם קצת חניכים, אבל התנועות נבחנות על עניין כמותי וחלוקת התקציב הזאת מנציחה את הפערים בין התנועות,שהרי ללא תקצוב יהיה קשה להתפתח. הבעיה הנוספת היא בעיה של אנשים ש"בגדו" בערכי התנועה ורכבו עליה לצרכים פוליטיים בלבד, וקשה להאמין בתנועה שמנהיגיה עזבו את האידיאולוגיה בכיסאולוגיה כמו אולמרט,לבני או יואל חסון שהיה בעבר ראש ההנהגה של בית"ר. הבעיה המרכזית היא בעיה בכוח אדם. אני יכול להדגים את נושא הש"ש: בצופים יש 350ש"ש, בנוער העובד והלומד זרקו את המספר 800ש"ש, אבל אני לא יודע עד כמה זה נכון(בוא נגיד 400ש"ש), בתנועות קטנות כמו איחוד חקלאי יש 39, באחרי שהיא תנועה לא ברורה בכלל 25, מכבי-25, וכו'...בבית"ר יש ש"ש בודד. התנועה עכשוי גדלה במדריכים נוספים, מעוזי"ם נוספים, וגרעין ש"ש שיקום שנה הבאה ויהיה גדול מהנוכחי, אבל אנחנו צריכים כל עזרה בכוח אדם איכותי- נער או מבוגר, כל אחד שמוכן לתרום, לעזור לגייס אנשים נוספים או משאבים. כרגע כמו שאמרתי התנועה בהתאוששות מסוימת, ומצטרפים אלינו חבר'ה חדשים ומעוזי"ם נפתחים, ואנחנו מקווים שזה יימשך.

מה שאתה אומר זה מדהים

תנועת בית"ר היא התנועה היחידה שמצהירה שהיא מזוהה עם המחנה הלאומי, כך שהיא היתה אמורה להיות אחת התנועות הגדולות היום, הרי כל המחנה הלאומי היה אמור לעמוד מאחורי התנועה. לנוער הלאומי יש אידיאולוגיה מאוד דומה לשלכם, ההבדל הוא שהם מצהירים שהם מפלגה א-פוליטית ומסרבים להתעסק בפוליטיקה. חבר הכנסת אברהם הירשזון היה במשך שנים רבות המזכ"ל שלהם. דרך אגב, אתה יודע אולי אם יש איזה סיפור שעומד מאחורי המדים שלכם? מדוע נבחרו צבעים אלה? מה מסמלים הפסים? וכו'..

omer628

New member
מעו"ז חיפה

לפי מה שאני יודע נקבע מפקד למעו"ז חיפה אבל אני לא יודע עם הוא פעיל כרגע כמו שחזי אמר לך תחכה קצת ואז יבואו אנשים אחרים שיודעים יותר טוב ממני ואולי יוכלו לאשר זאת.

MS6

New member
אהלן רועי...

באמת עצוב שמעו"ז חיפה לא פעיל היום, אני זוכר כמה פעמים שניסו לפתוח מעו"ז בחיפה אך העניין לא החזיק לאורך זמן. בית"ר החלה במגמה מסוימת לחזור לערים הגדולות, אבל אתה חייב להבין שהתנועה יצאה ממשבר מאוד קשה, אפשר לומר שהיא כמעט ונסגרה. לכן אנו משתקמים לאט יחסית... גם צריך שתהיה יוזמה מתושבי העיר, בהרבה מקומות לא היו מעו"זים ובזכות יוזמה של צעירים מקומיים הוקמו מעו"זים.

אמורוסו

New member
אני יכול להגיד...

שכשאני הייתי "נער" לא שמעתי בכלל על תנועת בית"ר. אני מדבר על ירושלים, היו צופים היו חוגי סיירות. ולא היתה בכלל מודעות לתנועה כזו. זה היה העידן לפני אינטרנט, בוודאי המוני, אבל לא היתה בכלל מודעות לזה. ואני מדבר על ירושלים ולא היה שמץ של מושג. זה מאוד עצוב , במיוחד בדיעבד. אנשים הצטרפו אם כבר לנוער ליכוד, מולדת וכו', תנועת בית"ר פשוט לא היתה קיימת כביכול... אני מתכוון שאותם אנשים בעניין הפוליטי היו שמחים גם להצטרף לבית"ר למרות שהיא א-פוליטית כאילו..

אמורוסו

New member
להדגיש

הכרתי את תנועת בית"ר ההיסטורית אך לא ידעתי שקיימת תנועת נוער כזו עם פעילויות וכו'... לדעתי זו טרגדיה.

אני גם יכול להסכים.

אני הגעתי לבית"ר דרך שבת ש"נוער הליכוד" עשה ביחד עם בית"ר. ולפני זה לא היה לי מודעות לתנועה הזאת בכלל.

MS6

New member
2 אופציות ניצבות בפנינו...

האחת להמשיך ולבכות על אותה טרגדיה, והיא טרגדיה ללא ספק. והאופציה ב' היא לקום ולפעול למען העתיד המחנה הלאומי. אני מזמן בחרתי בב'.

אמורוסו

New member
נכון אבל את הגלגל אי אפשר להחזיר

אני רוצה להיות 10 שנים צעיר יותר ולהיות חניך בתנועה
זה ממש עצוב לי. לא חושב שיש לי מה לתרום היום. אולי כלכלית בעתיד... יותר מזה אני לא רואה. טוב אני סתם מביע את העצב האישי שלי על כל זה. לא יודע למה לא ירד לי האסימון אז, לא קמתי יום אחד וחשבתי לבדוק את הנושא... אולי הייתי מוצא משהו, לא יודע מה היתה ההתארגנות בירושלים בזמנו.

למעלה