מעורערת

מעורערת

כמה טריגרים חברו להם יחדיו בימים האחרונים, ואני שוב מרגישה מעורערת.
אני לא מסוכנת לעצמי, אבל כן חושבת על מוות ועל פגיעה עצמית.
נמאס לי להלחם.
נמאס לי להרגיש פצועה בלב.
אני רוצה קצת חופש מהחיים ומהאינטנסיביות שלהם.
אני רעבה למנוחה. למנוחת הנפש.
אני רוצה שקט מהבלגן שמתחולל אצלי בראש.
מבחוץ נראה שכאילו הכל בסדר אצלי, שהתאזנתי וחזרתי לחיים טובים וסבירים, ולא כך אני מרגישה את עצמי.
אני פוחדת.
קשה.

הי מרתה יקרה...

אני מצטערת שרע לך. את רוצה אולי לכתוב כאן חלק מהבלאגן שמתחולל אצלך בראש, אולי זה יעזור להגיע למעט יותר בהירות?
אם הייתי יכולה להעניק לך מעט נחמה או מעט שקט נפשי...
מקווה שיילך ויהיה יותר קל...

תודה שחר

אני מנסה לנסח את הבלגן במילים, וקצת קשה לי לתת לו מילים ברורות.
לא מצליחה להבין גם את עצמי.
אוף.

לאט לאט...

תתחילי במשהו.
עברת משבר , היה לך לא קל, ברוך ה' התאוששת.. אולי את לוחצת על עצמך לחזור ל"עניינים כרגיל" מוקדם מדי?

אינני חושבת

שאני לוחצת על עצמי לחזור לעניינים כרגיל.
אני רק חושבת שבימים האחרונים התעייפתי מהחיים.

קחי לך יום ספייר לנוח. מותר לך. ג נפשי . הרגשות האילו ירגעו ותוכלי לחזור לשגרה בתחושת רעננות מחודשת

רעב למנוחת הנפש

מרתה יקרה,

האינטנסיביות של מירוץ החיים אכן שוחקת ומתישה, וכאשר גם בתוך הראש המחשבות רצות לכל הכיוונים - קשה שבעתיים. המלחמה הכפולה, בפצע הפנימי ובנראות החיצונית - סוחטת את שאריות הכוחות הנפשיים.

האם תוכלי למצוא זמנים במהלך היום - בהם תשבי או תשכבי לבד בחדר, אור מעומעם, ללא אדם, טלביזיה או סלולרי, ורק תנשמי נשימות מודעות, ארוכות. תנשפי החוצה את כל המתח, והכאב, והעצב, והאבל על החולי, ותשאפי פנימה, למקום שהתפנה, אויר צח/ אנרגיה מרפאה/ אור לבן (מה שמתאים לך).
לאחר מספר דקות של נשימות מודעות כאלה - תאמרי לעצמך: זה המצב, זה שוב תופס אותי, אני יודעת, מבינה, מקבלת, לא נלחמת, זה זמני, הגל הזה יעבור כמו שעברו הגלים הקודמים.

אם היית יכולה למצוא את הזמן והסבלנות לפחות 5 דקות, פעמיים ביום - זה היה עשוי לעזור לך לצלוח את הגל.

את כנראה לא יכולה למנוע מהגלים האלה מלהופיע מידי פעם. את יכולה למנוע מהם מלהשתרש. אם פחות תלחמי, תודי, תקבלי - הם יעברו מהר יותר, ויסחטו פחות כוחות.

את מוזמנת לנסות, ולשתף.

תודה תמר

אני אנסה את עצתך.
אתמול בלילה הלכתי לישון עם דחף חזק לפגוע בעצמי, וכמעט עשיתי זאת. היום אני יותר בטוב. שרק ימשיך וישתפר.

מישהי1632

New member
מרתה יקרה, יש אפשרות לנסיעה?

צימר שקט בארץ, או מקום רגוע בחו"ל. אפילו טיול קצר.
החלפת נוף ומקום עושה נפלאות.

לא, אין אפשרות כזו

ברחתי למיטה ולשינה כמעט כל הבוקר, ועכשיו אני מרגישה די טוב.
תודה על התייחסותך

עייפות מעצימה את כל הרגשות הקשים

דכאון, בושה, אשמה, חרדה, עלבון, כעס - כולם מועצמים כשהעייפות רבה.
אחת התרופות הטובות ביותר לכל אלה - היא שינה.
לא כבריחה. כדרך לאסוף כוחות על מנת להתמודד עם הקשיים האמיתיים.
במצב של עייפות קשה, הקשיים נחווים כחריפים יותר, והכוח להתמודד עם הקשיים נחווה כחלש יותר. היחס בין הקשיים לכוחות בלתי אפשרי.

השבוע אמרתי למטופלת שלי: הקשיים שאת צריכה להתמודד איתם אינם חתול, הם נמר. אבל הם לא מפלצת. עם נמר קשה מאוד מאוד להתמודד. אבל אפשר. עם מפלצת אי אפשר להתמודד. כשאת לא ישנה, הקשיים נראים מפלצת, ומכאן מגיעות תחושות חוסר האונים והיאוש. למה להתאמץ אם אין סיכוי להתגבר על המפלצת?

האם המטפורה הזו מתאימה גם לך? האם יתכן שחוסר השינה הוא שהעצים את חווית הקשיים, והשינה היום אפשרה לך לראות את הדברים קצת אחרת?

ואגב מטפורות - הן יצירת הכותב. אינן צריכות להיות מדויקות מדעית.
כפי שאף אחד לא מתווכח עם משורר שהדשא אינו תכלת, והציפור אינה שוחה.

ומה עושים כשמפחדים מחתול כמו ממפלצת?

(מטפורית, כמובן) איך מתמודדים במקרה כזה?
אני חושבת שהקושי שלי בימים האחרונים היה פחות בגלל עייפות, ויותר בגלל דברים שקרו מסביב ולחצו לי על נקודות רגישות. הבוקר אכן קמתי עייפה, אבל רגועה יותר מאתמול בלילה (אתמול בלילה חשבתי כבר שהיום אתקשר למטפלת לעדכן אותה על מצבי. ב"ה שבסוף לא הייתי צריכה להתקשר). במקום להתחיל את היום בצורה יעילה, חזרתי למיטה ברגע שיכולתי, עד לצהרים. אני מרגישה שזו סוג של בריחה, כי יכולתי לנוח פחות זמן ולקום רעננה, ובמקום זה הכרחתי את עצמי לישון עוד ועוד.
ניסיתי קצת את העצה שלך בהודעה הקודמת. היא הצליחה להרגיע אותי מעט. אני אמשיך להיעזר בה.

על חתולים ומפלצות

שלום רב לך מרתה,

מקווה שהיום עבר עוד יותר טוב מאתמול.
המטפורה מדברת על פרופורציות.
ברגע שהבחנת שאת מפחדת מחתול כמו ממפלצת, את כבר במצב טוב מאוד.
את יודעת שלפניך בעצם חתול, ולא באמת מפלצת.
עכשיו את יכולה להתחיל להפעיל את כל הכלים שלמדת להתמודד עם חתולים:
- אבחנה בין מחשבות ודמיונות לבין מציאות,
- נשימות מודעות
- שיתוף מישהו בפחדים ובחרדות
- הסחת דעת
- התמקדות בפחד ובביטוי הגופני שלו, עד שיעבור
- דיבור עצמי מרגיע
- שינה טובה
כל מה שלמדת שעובד לך.

ב-ה-צ-ל-ח-ה!!!

למעלה